ikke reklamer | syrener på sandgaarden
Sandgaarden og haven

Sommer 2020 og have reportage på Sandgaarden.

Sommer 2020 og have reportage på Sandgaarden. Læs lige videre, hvis du er lidt nysgerrig på, hvad det lige handler om!

Siden 18. marts har vi jo været corna-underdrejet og har været herhjemme på Sandgarden det meste af tiden. Det har været skønt, da det er første gang vi er hjemme fra forårets start og til sommeren går på hæld (vi har bestilt billetter til at rejse ned til vores hus i Spanien i slutningen af august og vi GLÆDER os!!).

Som vi plejer er der hen over forår og sommer sket lidt forskellige i haven og vi har også holdt Corona-efter-fest (selvom alt ikke er helt normalt endnu).

Lidt nyt i haven

Som jeg fortalte om i et tidligere indlæg lavede vi et nyt bed med marehalm og lavendeler OG clematis i det helt tidliger forår. Det var lige der hvor kyllinge-farmen havde stået.

Det bed har det fint. Alle planter vokser godt og alle tre clemtis har de fineste bordeux-farvede blomster lige nu. Ligesom jeg havde ønsket det. Marehalmen er muligvis en fejl, for den breder sig hurtiger end jeg havde kalkuleret med. Nå, det må vi bare lige holde øje med til næste år og så flytte noget af det, hvis det bliver for stort.

Det er også første år, at vi har set alle vores Rhodondendroner blomstre, hver og en. Syrener har vi masser af og de stod også bare SÅ smukke i foråret. Jamen, hele haven er utrolig smuk i år og vi stornyder den hver evig eneste dag.

En fast ting hvert forår her på stedet er, at Rene lige giver terrassen en gang olie, så den står frisk og sprød til smmeren. I år ingen undtagelse og træet står stadig virkeligt flot efter at det blev slebet for 2 år siden. Men hold da nu k…, hvor er det hårdt at tømme terrassen for ALT og så to dage efter sætte det hele på plads igen.

Men det er det hele værd, for den blev flot.

Heldigvis har vi haft et dejligt, solrigt forår og vi har været ude de fleste dage. Rent faktsk har denne her sommer inspireret os til igen at lave noget nyt på terrassen. Noget, som overdækker den, hvis det er nødvendigt. Bare vent og se! Det bliver SÅ godt.

Corona-efter-fest

Til Sct. Hans holdt vi den der lovede Corona-efter-fest for alle vores børn med kærester, koner og mænd og ikke mindst børnebørn og bedsteforældre/oldeforældre.

Det var en skøn dag og aften og vi havde gang i hele haven.

Der var grill, hvor Rene huserede og tilberedte aftensmaden til os alle. Bålet var tændt og der blev ristet snobrød (selvom min dej ikke var helt vellykket i år) og skumfiduser og hygget.

Efter maden skiftede alle børn til badetøj og sprang i vildmarkskarret. Det var helt tilpas, da det jo var temmeligt varmt den aften, så de var næsten ikke til at få op igen.

Da det blev de små børns sengetid kørte nogle af forældrene hjem og puttede dem, mens andre blev her i haven og hjalp med oprydning og med at drikke den sidste Rosé. En pragtfuld og vellykket aften og jeg glæder mig allerede til de alle kommer igen. Forhåbentligt snart.

Åhhh, de hække…

I sidste uge og i weekendn har den stået på hækkeklipning, som I jo nok ved, at vi har seriøst mange meter af her på Sandgaarden. I år har vi entreret med en proff ‘Træmand’, nemlig Schultz træfælding. Ingen betaling for at nævne firmaet – jeg gør det udelukkende fordi, jeg synes han håndterer det hele super profft og er en mega behagelig gut, at have gående i haven.

Det er altså ikke fordi, vi ikke selv kan klippe hæk, men i år skulle de fleste af hækkene skæres en halv til en hel meter ned og det kræver altså lige lidt mere, end sådan to bonderøve med hver sin brækkede ryg kan magte.

Nu er det gjort og vi er godt tilfredse, dog kommer han igen om en måned, da der også skal fældes et udgået kæmpestort træ nede i baghaven og hele det vildtvoksende hegn ned mod vores skønne ‘bagboere’ trænger til at blive trimmet ned i en højde, der er oveskuelig.

Ja, sådan er det at have en stor og gammel have. Men vi elsker det. Vi elsker, at der er noget at lave. Vi har en fest med at rive blade sammen og gå til hånde for Schultz og hans medhjælper og så er vi så dejigt rolige om aftenen;-)

Nåmen, vi tog altså selv alle sider af hækkene samt de buske og Laurbærkirsebær, som trængte. Det tog kun halvdelen af lørdagen, jo. Nu er vi færdige og alle er glade og vi er trætte.

Hønsebasserne melder alt vel

kan jeg berette. De er nu så tamme og vant til mig, at de næsten hopper op i spanden,når jeg kommer derud om morgenen med deres godbidder fra vores bord fra aftenen før.

I denne her sommer har vi passet børnebørn ad flere omgange. Når mor og far skal arbejde og man gerne vil have en fridag fra førskolen eller vuggestuen, f.eks. Vi møghygger os med dem og der bliver spist frokost i orangeriet eller spillet minecrft i sofaen, fodbold i haven eller kørt i mini-Jeep eller, eller… Her er mange muligheder og vi har garagen fuld af legesager til børn i alle aldre:-)

Vores børnebørn er pjattede med at komme med ud og samle æg ind og fodre hønsebasserne og det er altid det første der skal ske, så snart de er kommet ud af bilerne.

Jeg elsker, når de her og hvis jeg må citere en vis herre uden nogen sammenligning iøvrigt og forhåbentligt, uden at nogen af den grund føler sig krænkt, så vil jeg bare sige, at “Børnebørn er livets salt – og verdens lys”. BUM!

80 år

Det var også i denne sommer, at min lille mor fyldte 80 år. Det gør iøvrig alle vores forældre i år, altså fylder 80 år. De to første er fejret allerede og den sidste fylder i efteråret.

Da det kan være lidt hårdt at have hele familien til fest og fejring, lavede vi en grillften (lidt som vores corona-efter-fest) bare hjemme i mine frældres have.

Det var sgu en succes. Min dejlige mand stod som altid for grillen og så biksede jeg lidt til behør sammen og vupti var der en havefest med knapt 20 mennesker. De små legede på plænen og vi hoppede i sjippetov (ja, også mig og kæft, hvor var det da hårdt:-)

Det blev en dejlig aften, som jeg tror, min mor vil huske i mange år.

Have reportage

Have reportage?? Nåja, vi har for tredje gang på et år, haft den lokale avis på besøg. Denne gang ville de gerne fotografere vores have til en reportage. Reportagen udkommer sidst i denne måned, som et tillæg til onsdags-avisen. Det bliver stort. Måske kan I huske, at Mormoredstiletter var i avisen med en kæmpestor artikel sidste forår og i efteråret kom der så en boligreportage her fra Sandgaaarden.

Jow, jow, vi er skam berømte på de her kanter. Sådan en slags kendisser, kan man vel næsten sige., ha ha ha ha ha ha ha ha!

journalisten og fotografen
journalisten og fotografen

Hvordan bruger du din sommer?