Livsstil

Have projektet er helt slut nu…

INGEN betalt annoncering/bålpladsen

Have projektet er helt slut nu……det eneste vi mangler nu, er at græsset kommer op og elektrikeren får ‘plantet’ de havelamper, vi har i ordre. Så i vores hoveder er vi færdige! Omsider!

Haveprojektet

Jeg teasede lidt om det her projekt i indlægget lige her og nu i dag får I en lille beretning om, HVAD vi har lavet og HVORDAN;-)

Vi startede med området, hvor vi har skraldespandene holdende. Der var aldrig rigtigt græs, kun mos og ukrudt, så vi ville gerne have, at det blev både lysere og mere lækkert deromme. Det er jo også gennemgang til sav-pladsen og brændeskuret. Den vej går Rene seriøst tit, så der skal da være rart at gå..

Det er der nu. Nu er der hyggeligt og også dejligt skyggefuldt i de her skønne, varme dage.

Robotten har fået ny parkeringsplads

Næste step var pladsen hvor robotten har sin ladestation. Tidligere var der mest græs og så lidt fliser til robotten, men det fungerede ikke optimalt. Der blev altid så mudret i regnvejr og robtten kørte tit fast. Bøvl og ballade, så det har vi også fået gjort lækkert. Samtidig fik vi lagt brosten helt op langs bagsiden af garagen, så det ser flot ud i stedet for gamle træ rødder og skæve fliser…

Fordi det meste foregik i den del af haven, var det nødvendigt, at så nyt græs efter strabadserne. Anlægsgartnerens maskiner kørte jo non-stop i næsten 3 uger ud og ind af haven med grus, brosten og jord og det hele var kørt op og lignede en slagmark. Nogle af os troede seriøst ikke på, at det nogensinde blev fint igen….

Nu venter vi så på, at græsset skal komme op og blive stærkt nok til at robotten kan køre der igen. I dag var jeg lige nede og efter-så lidt, for der var nogle bare pletter efter regn og blæst. Det nye græs ER allerede ved at kigge frem og i løbet af de næste par uger, er det garanteret helt grønt igen.

Krydderurte haven

Så kommer vi til selve køkkenhaven, som nu hedder Krydderurte haven. Og bålpladsen.

Det blev SÅ godt!

Jeg har fjernet alle mine gamle krydderurter og andre ting og sager dernede og plantet helt nyt. Kun krydderurter. Elsker krydderurter, så jeg har hele 3 slags Mynte, 2 slags Timian og masser af andre lækkerier:-)

Vi købte lidt flere og tørre krukker magen til dem, vi allerede har omme på træterrassen og det hænger fint sammen. Krukkerne er MEGA tunge, så de skulle placeres rigtigt i første hug. Det synes vi er lykkes godt og jeg har så plantet nogle græsser i dem. Det r nemt at have med at gøre og er grønt det meste af året.

Sidste år købte jeg en hel del gamle zink baljer og andre fine zink-ting jos vores genbo, som er i gang med at sælge sit hus. Nu bor der lavendeler i et par af baljerne og lidt mere græs af en slags. SÅ fint!!

Vi er vilde med, at haven nu hænger helt sammen. Vi har mange forkellige ‘Haverum’, som ligger i forlømgelse af hinanden, så man kan gå rundt og opleve ‘rummene’ i en sammenhæng. Ingen stedet i haven ser nu kedelige ud eller venter på, at der skal ske noget.

Brugte brosten og fiber beton

Brostenene som vi har brugt, er lidt specielle og stammer fra Belgien, hvor de allerede har ligget i mange år er derfor er de også slidt glatte og ser perfekte ud her hos os. Vi har brugt 45 tons og mangler nu kun at få lagt nogle meter ind ad indkørslen, så man kører ind på brosten og derefter kommer gruset så. Det bliver nice og kommer til at se flot ud, når vi kører ind fra vejen.

Ved bålpladsen har vi købt fiberbeton-bænke hos Idegården Living, som vi har fyldt ud med brændestykker. Her var vi så nødt til at købe færdige stykker i dyre domme, da vores eget brænde ikke ser på flot ud;-)

Jeg har pyntet bænkene op med skind fra JYSK og vores trallebænk købte vi i Bauhaus til en 500-las og den fik også et flot skind og en lygte.

Lygterne er de samme, som jeg købte til well-ness området for noget tid siden, da vi lavede lidt om dernede (der kommer iøvrigt mere derfra om et par dage, for vi venter på NYT – nyt vildmarkskar, nemlig!) og de er fra Idemøbler og ret flotte.

Anlægsgartneren blev færdig en sen torsdag aften kl. 22.30 og en øl’s tid senere kørte han sine maskiner ud af haven. Allerede næste morgen begyndte vi, at køre 3 tons barkflis ind i haven og få det fordelt og få lagt trædesten de rigtige steder. Pissehårdt arbejde, men hele sliddet værd…

Indvielse af bålpladsen

Vi havde lidt travlt, for vi havde på forhånd inviteret til indvielse af bålpladsen i onsdags. Det SKULLE være den dag på grund af det skønne vejr og andre kabaler, som skulle gå op. Så vi puklede og puklede med flis og bænke og skind og lygter og planter og alt det andet.

Så tirsdag aften var vi endelige HELT i mål og vi glædede os vildt til onsdag og bålfest, som I kan læse om i næste indlæg;-)

Nu er vi lidt matte i koderne og holder en FRIDAG i dag – kun med blogging, Formel 1 og Bold – lækker søndag til jer alle derude!!

FØR – trænger til en kærlig hånd
NU – bag garagen

5 Comments

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.