Uhmmm – appelsinsaft af egen avl…
Uhmmm – appelsinsaft af egen avl…
Uhmmm – appelsinsaft af egen avl…Der er simpelthen bare ikke noget bedre. Tænk, at vi er så mega heldige, at have vores egne appelsintræer lige udenfor køkkendøren.
Sidst vi var hernede i oktober-november pressede vi saft et par gange. Men da var appelsinerne ikke modne nok endnu, så det var godt nok noget syrligt saft, vi fik lavet dengang.
Nu, derimod, nu er de modne. Saften smager himmelsk og jeg er nærmest blevet helt afhængig af den. Jeg drikker næsten 1 hele kande om dagen.
Køleskabet var fyldt med guld
Vi fik gartneren til at plukke de modne frugter og lægge dem i køleskabet inden vi kom herned i starten af måneden. Vi var lidt bekymrede for, om de ellers ville falde på jorden og gå til, inden vi kom herned. Det ville være super ærgerligt, for der var seriøst mange i år.
Derfor blev vi også bare så glade, da vi åbnede kølesabet og så SÅ mange lækre, solkyssede appelsiner. Der var 4 poser. Plus 1 pose mere, som stadig hænger på træerne og venter på, at vi plukker dem.
Rene har presser 1 liter hver dag, siden vi kom og om et par dage har vi brugt dem allesammen. Hvad pokker gør vi så? Nu er vi jo lige blevet vant til, at drikke løs at al den skønne saft.
Bum, bum, bum, nå, heldigvis er de orange guldklumper ikke så dyre hernede. Vi bor jo lige her, hvor de dyrker de fleste af grøntsagerne og frugterne her i Spanien, så mon ikke der er en ‘gårdbutik’ vi kan handle hos?!
Bæredygtig saft og andet
Ihhh – jeg bliver bare SÅ glad, når vi kan lave mad og drikke af egne råvarer – det er da bæredygtigt, ikke? – og mega hyggeligt oveni:-)
Hjemme på Sandgaarden har jeg indtil nu fået lavet nye krydderurte bede i sommers og derfra høster jeg stadig her om vinteren. Til foråret tænker jeg, at sætte flere forskellige urter og måske lidt grøntsager. Det vil jeg lige overveje indtil jorden er klar….
Hvordan har du det med at producere sin egen mad direkte fra egne råvarer? Er det for besværligt eller elsker du det også bare….?
One Comment
Janet/Livsmoden
Jeg er Mega misundelig på dine presserier.
Jeg kan nemlig ikke tåle citrus og må derfor holde mig laaangt væk fra frugterne og de olier som pres og skrælning efterlader i luften, øv bøv. Ret udfordrende, da citrus anvendes i alt fra parfumer til rengøring.
Vi har hus i SydFrankrig, hvor vi har citrontræer. Citronerne bruger min mand i sine drinks?Dvs han meget forsigtig – og udenfor, skærer frugt og blander forfriskningen.
Men jeg nyder at se træerne, de gule og orange farver er til at blive glad i låget af.
Hej fra Janet