Livsstil

Forældre! Tag jeres børn tilbage!

Forældre! Tag jeres børn tilbage! Kan på forhånd sige, at det her indlæg bliver lidt langt, men hæng ved:-)

Overskriften virker måske lidt kontant, men jeg tror bare, at det er det som er nødvendigt. Helt basalt er børnene jo forældrenes ansvar, nu og til evig tid.

Forældrenes ansvar

Hvorfor tager forældrene så ikke det fulde ansvar for dem? Hvorfor overlader de dem til ’tilfældige’ pædagoger, uddannede eller ej?

Nogle vil sige, at det er samfundets skyld, fordi alting skal gå så hurtigt og alle skal have hus, to biler og dyre rejser….

Ja, det vil alle gerne og hvem tør stille sig udenfor. Hvem tør sige højt, at de hellere vil være hjemme hos børnene og selv opdrage og introducere dem til samfundet og resten af livet?

Ikke ret mange, nej. Men i min optik er det bare helt forkert. Jeg er med på, at HVIS man nu har truffet det valg, at begge forældre vil arbejde ude, så skal der være institutioner eller andre pasnings muligheder til børnene.

Jeg er også med på, at de pasningsmuligheder skal være de allerbedst muligt. Her må ikke gås på kompromis. Her skal være dedikerede voksne om at passe vores Guld. Voksne som har empati, omsorg og som arbejder professionelt med børnene, fordi de har lyst til det.

Her er jo tale om den generation som skal videreføre vores land. Alligevel er vi et af de lande i verdens som afleverer sine børn tidligst i institution og hvor børnene går længst tid i institution. Det er bare ikke i orden!

Træf et andet valg

At være fuldtids mor burde være lige så anerkendt, som at have en hvilken som helst anden karriere. Jeg er helt sikker på, at hvis der var en valgmulighed, så ville virkeligt mange småbørns mødre vælge at være hjemmegående/arbejdende.

Som samfund bør vi gøre det lige så respekteret, at træffe det valg, at være hjemme med sine børn.

Vi må som samfund opfinde nye måder at tænke arbejde og børn på. Der skal være plads til dem som gerne vil sine egne børn.

Det er der ikke nu. Hvis en mor til små børn siger højt, at hun egentlig gerne vil gå derhjemme og passe børn, hus og hund, så bliver hun straks set ned på – og især af andre kvinder! Meget underligt!

Jeg gjorde det, så kan andre også

Det fatter jeg simpelthen ikke. Jeg gik selv hjemme hos mine 3 og det har jeg aldrig fortrudt og de elskede det og husker stadig deres barndom som tryg og god og med en mor, som altid var til stede og lærte dem om livet.

Det allervigtigste for et barn er sunde og positive relationer med voksne. Voksne som guider den, som lærer dem sociale interaction og de normale spilleregler mellem mennesker.

Det mister de små mennesker, når de bliver sendt afsted hjemmefra, alt for tidlige i deres små liv. De har jo ikke engang rigtigt fundet ud af, hvem deres forældre eller anden familie er endnu. Jeg tror på, at vi gør de små børn mere fortræd en gavn, ved at have strikket vores liv sammen på den måde.

Børnene betaler prisen

Børnene har betalt og betaler prisen for kvindernes frihedskamp. Det er kun et spørgsmål om priortering i de små familier. Jeg sir det bare!

Så kære forældre! Tag jeres børn tilbage!

Kære politikere! Hjælp forældrene til at træffe nogle bedre valg for deres nye familier! Gør det legalt, at vælge karriere på arbejdsmarkedet fra! Anerkend at mor er den allerbedste til at passe sine egne små!

Her er et link til en hjemmeside, for de som drømmer om at blive hjemmegående! Tjek det lige ud!

2 Comments

 • Elsebeth

  Hvordan skal moderne mødre og børn dog nogensinde få et nært forhold, hvis de finder det kedeligt og spild af tid at amme og bruger de halve timer til at være uopmærksomme på barnet og travlt beskæftiget med telefonen/iPadden. Jeg ammede altid i enrum uden støj, så vi uforstyrrede kunne skabe den intime kontakt, som er livsvigtig for de små (og for os) – det kræver ro og opmærksomhed.Tænk, at vi overlevede uden behov for at skulle rende til det ene og det andet og være nødsaget til at amme på caféer i støj og med et leben, der kun kan være forstyrrende for barnet. Og hvad er det med den sut – den er ikke beregnet til at sidde i munden på børnene, uanset hvordan de har det. Den er skadelig for tandstillingen og for talen, som ikke kan udvikle sig rigtigt, når den ballon sidder i vejen; det er jo som at tale med en kartoffel i munden. Glade børn skal IKKE have en sut i munden. I øvrigt har børn den sødeste mund.

  Vi to er gammeldags,Tina, og det er ro og regelmæssighed også – i dag gælder det om at få det hele med – også hyret med skrigende børn, der ikke vil sove. Føler de, de ofrer sig for barnet? Er de ikke klar over, at den tid kommer aldrig tilbage. Er noget forpasset, kan det ikke rettes op.

  • Tina Nymann

   Ved du hvad – jeg tror simpelthen de unge mødre (og fædre) lader sig drive med af strømmen og angsten for ikke at være ‘rigtig’. De TØR ikke se andre veje, det er nemmere bare at gøre som de andre.
   Ja, vi to er gammeldags, men jeg er alvorlig bange for at vores værdier er mere holdbare end de som hersker hos den yngre generation….
   Hvad er det for nogle børn, der kommer ud af at være i institution dagen lang?
   Jeg har lyst til at kæmpe for at moderskabet skal blive moderne igen, at det skal blive noget ekstra fantastisk, at passe sine egne små?

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.