Afrika - mit eventyr

SPEED DRIVING og korruption i Botswana

Speed driving og korruption i Botswana er dagens emner! Speed driving, fordi det er noget jeg tilfældigvis ved en del om dernede fra og korruption, fordi det hænger sammen med politiet, jo;-)

Som tidligere fortalt begyndte jeg at køre rundt selv efter at have boet i Gaborone i knapt 1/2 år, fordi jeg har det bedst med at være uafhængig af en chauffør, som bare skulle sidde og vente på mig udenfor butikkerne. Selvstændigheden betød så også at jeg S E L V stod med bøvlet, hvis og når jeg blev stoppet af politiet eller på anden vis kom i nærkontakt med offentlige instanser;-)

O G det skete da selvfølgelig for mig kort tid efter jeg var begyndt at suse rundt i min lille MG sportsvogn på Gaborones knapt så gode veje (som I kan læse i linket ovenfor). M E N vejene er alligevel gode nok til at man nogle steder kan køre et stykke over de 80 km/t som er højeste hastighed flest steder – også på motorvejen gennem Gaborone City. Jeg var på vej ind til City med mine forældre som passagerer  og U D E N chauffør og det gik fint med hyggesnak og dejligt vejr, så jeg opdagede da ikke lige at der var fartkontrol, selvom jeg ellers udmærket ved hvor de plejer at stå (opfindsomhed er jo ikke deres stærke side;-)). Bum, midt på motorvejen stod en politimand og vinkede mig ind til siden. ØV! Dernæst blev jeg sgu lidt skidt tilpas og urolig i maven, for det var første gang jeg var blevet stoppet uden min chauffør var med!

Nå, men han var godt oplært, ham her og trak mig med sig ved hånden, hele vejen O V E R motorvejen for at vise mig, hvad han havde optaget, da jeg kom kørende og for at give mig en bøde, god damn it!

Mig: “Jamen, hvad koster det så?” – “1300 Pula” sagde ‘drengen’ (han var nok cirka 20 år gammel) og grinede. Hmmm, så prøvede jeg til med, at jeg ikke havde så mange kontanter med mig…”Hvor mange har du,” spurgt han? “300 Pula”. Okay, så giv mig dem og kør videre….Done!! og pengene røg lige i inderlommen på hans jakke! Kæft, de er korrupte, de knægte:-)

Hvad jeg skulle have gjort, var at sige til ham at jeg ikke havde penge med, men at vi skulle køre på politistationen sammen og afregne der, for så var pengene kommet i Statskasssen i stedet for i hans lomme – ja, ja, man lærer hele tiden:-)

Men vi nåede frokosten til tiden;-)

Korruption er bare sådan et mega problem dernede på kontinentet og selv om alle undersøgelser siger noget andet og at Botswana f.eks. er et af de M I N D S T korrupte lande i Afrika, så er der stadig sygt meget betaling under bordet og gensidige tjenester. Men det er da også helt forståeligt, da de kommer fra et bytte samfund og til at skulle afregne alt efter vores metoder og de fatter jo ikke hvor pengene bliver af, så hvorfor give dem til andre, når det er ‘mig’, som har fået dem???

SPEED DRIVING og korruption i Botswana
N U L T O L E R A N C E
SPEED DRIVING og korruption i Botswana
F A R T D J Æ V L E N
SPEED DRIVING og korruption i Botswana
B O T S W A N A

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.