Den nye terrasse er klar
Sandgaarden og haven

Update på sommeren på Sandgaarden

Ikke betalt reklame / Update på sommeren på Sandgaarden – det skal I da lige ha’ i dag. Egentlig havde jeg jo lidt lagt bloggen til side, til fordel for de andre SoMo platforme såsom Instagram, Facebook, Twitter og andre. MEN som jeg skrev i det her indlæg tilbage i april i år, så er det ikke holdbart i længden, kun at poste på medier, som ikke er ejet af en selv.

At jeg så ikke har fået skrevet mere herinde, betyder ikke, at der ikke er sket en skid i mit liv. Næ nej, her sker rigeligt! Jeg ved sgu ikke rigtigt, men lige så snart jeg har planlagt, at NU skal jeg starte hver dag med bloggen og hvad der til hører, ja, så braser min plan sammen.

Nyt hus med mere

Så køber vi nyt hus i Spanien – det tager TID! Så forsøger vi at sælge eller udleje det gamle hus – det tager TID! Så er der familien og vennerne, som skal passes – det tager TID! Så er der mit ‘rigtige’ arbejde – det tage også lidt TID! OG sidst men ikke mindst så arbejder jeg jo på at kunne tilføje titlen “Forfatter” til mit CV . det tager MEGA, MONSTER, meget TID!

Nååhh ja, og så har jeg ikke engang nævnt, at det jo som bekendt er sommer og vi har en have på en tønde land, som tager TID!

Kan vi konkluderer, at jeg har seriøst meget i gang på samme tid? Det kan vi vist godt. Men jeg klager bestemt ikke. Det er jo sådan jeg kan lide det. Jeg ville hade, hvis der ikke var gang i noget nyt hele tiden. Derfor har jeg det også helt skønt, som tingene flasker sig lige nu.

Tænk, at vi inden alt for længe overtager vores nye hus i Spanien og SÅ skal der dælme indrettes. Indtil da, skriver jeg lange lister og køber ind til en sending, som skal afsted med fragtmand derned om kort tid. Det er altså ikke helt let at huske, hvad der er i huset allerede. Hvad vi har købt med og hvad vi skal købe nyt af. Jeg har et indlæg i støbeskeen, som kommer til at gp mere i detaljer med huset og hvad der skal ske og have vores planer med det hele i Spanien.

Det går en del af min tid med denne her sommer på Sandgaarden.

Filmene om Sandgaarden

En anden vigtig ting er vores have, her på Sandgaarden. Hvis du har set YouTube filmene her fra, så ved du godt, at vores have er nem, men at den vokser som besat. Det kræver en del af vores tid og vi elsker det.

I den seneste uge har vi f.eks. klippet 200 meter hække af forskellige slags – bøg, spirea og kirsebær-laurbær. Så har vi lagt 3 tons ærtesten ud på gårdspladsen og i indkørslen. Samme dag kom der 2 bags med barkflis, som også blev lagt ud. Vi topper op med friskt barkflis hver eneste sommer. Bare fordi vi synes, det ser så fint ud med det friske flis og der forsvinder jo lidt hele tiden, så det er faktisk også nødvendigt.

Nyt i haven og bålfesten

Næsten hver dag i sidste uge havde vi også middagsaftaler, padleboard sessions, pasning af børnebørn og kaniner, besøg hos forældre og fødselsdagsmiddag. Jo, jo, vi keder os ikke:-) Men hold da helt fast, hvor er det skønt, nu at kigge ud over haven og se, hvor flot sommergrøn den står. Skønt at vide, alt er i orden.

Vi havde jo købt nogle flotte Toscanske cypresser i december (vi var advaret om deres skrøbelighed), som desværre ikke overlevede vinteren. Mega ærgerligt, for de var SÅ fine. De er nu erstattet af noget lidt mere hårdført. Vi har købt nogle almindelige cypresser, som kan klare det danske vejr lidt bedre. De er også rigtigt fine, syne jeg.

Så har vi desværre også været nødt til, at fælde vores to æbletræer, som stod på espalier, nede bag saunaen. De er simpelthen døde. Måske af tørst, men jeg har nu set, at der er mange, som har haft problemer med frugttræer de seneste år. Øv for det, en vi planter i stedet Rosa Blåregn ?!? Hvordan kan det lade sig gøre – Rosa Blåregn? Er blåregn ikke blå?? Det troede jeg da. Men vi fandt nogle, som bliver rosa og det bliver super fint på espalieret dernede. Glæder mig til de blomstrer første gang!

Jamen, i alt var der 6 krukker, som skulle have nye planter. Træls, men så er der jo heldigvis mulighed for at shoppe planter. Det er jo en af mine yndlings beskæftigelser – at tage til Haveoasen. I love it!!

Hov, jeg glemte lige at fortælle at vi selvfølgelig også har haft den første bålfest på Sandgaarden i år. Det var godt nok ikke til Sct. Hans i år, men lidt tidligere. Det skulle lige passe med, at vi var hjemme mellem to ture til Spanien, jo;-)

Nyt hønsehus og hønsegård

Hvis du har fulgt mig på Instagram, vil du vide, at mine skønne gule Orpington’er har fået nyt hønsehus og hønsegård i år. Det har været undervejs lige iden vi flyttede ind. Det gamle anlæg var noget slidt. Vi har lappet og malet og prøvet at fikse det op, men nu kunne det ikke mere. Vores dygtige tømrer byggede selve huset hjemme på værkstedet og så blev alle dele fragtet herud. Taget, som jo vejer godt til, måtte kranes ind og det var et stort tilløbsstykke. På plads kom det uden uheld og nu er alt bare så fint, også hos hønsene.

Update på sommeren på Sandgaarden blev da godt nok et langt indlæg og med virkelig mange billeder. Jeg håber ikke du har opgivet inden du nåede hertil?

Hønsetaget ankommer
her er bare så skønt
her er bare så skønt

1000 tak fordi du læste med helt hertil!

2 Comments

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.