pilates klar
Livsstil

Mandag = Morgentræning

Mandag = Morgentræning og sådan er det hver mandag! Og tirsdag! Og onsdag! Og torsdag! Og fredag og lørdag, for det meste…Jeg har en regel om, at jeg må holde en, max to fridage fra min træning, på en uge.

Søndag er fridag

Søndag er den dag jeg holder mest af, at have fri for træning. Det er som om, at søndag bare er sådan en rigtig fridag. Vi arbejder jo heller ikke om søndagen, eller det er faktisk løgn, for jeg tjekker min mail hver dag, året rundt, også om søndagen, men det er en helt anden snak.

Med søndag om fast fridag skal der jo trænes hver dag resten af ugen. Det kan sommetider godt være lidt stramt, at få det prioriteret, som dagens førte punkt. Når det sker for mig, at jeg får lyst til at springe over (og det sker hver eneste uge, tro mig), så har jeg lavet mig et slags mantra for mange år siden, da jeg startede med min morgentræning. Som nogle af jer ved, så har jeg jo trænet på denne her måde i snart 30 år (27 for at være helt præcis).

27 år med træning

Jeg har før skrevet om min træning , f.eks. lige her. Jeg startede først med at træne regelmæssigt efter, at jeg var fyldt 30 og havde født mine 3 døtre. Det var ikke på grund af vægten eller noget, men bare fordi jeg følte, at min krop trængte til det efter 3 fødsler og hvad der følger med sådan nogle af småskavanker.

Det var Charlotte Bircow, som inspirerede mig til at komme igang og jeg har fulgt hende lige siden. Cool nok, synes jeg. Nu er repertoiret godt nok udvidet med gåture indimellem og pilates har sneget sig ind, som en fast bestanddel. Jeg elsker pilates og heldigt for det, for det er faktisk den allerbedste træning for min ryg, som jeg jo brækkede for et par år siden.

Motivationen er et mantra

Nå, men motivationen til at stå op og trække i træningstøjet næsten hver eneste morgen, er det her mantra jeg lavet mig og det går sådan her:

  • Jeg har valgt aldrig at blive fed!
  • Min brækkede ryg har brug for det!
  • Morgentræning kck-starter mig og giver mig energi til dagens opgaver!

Behøver jeg at forklare mig her? Nej vel… Det er bare nok til at jeg kommer igang og jeg siger de tre sætninger for mig selv hver morgen, mens jeg børster tænder og overvejer at skippe træningen;-)

Vi har alle en pligt

Hvis man spørger mig, så har vi alle en forbandet forpligtelse til at holde os i form, spise fornuftgt og holde os langt væk fra hospitalerne, så længe vi selv kan gøre noget for det. Jeg vil gerne blive ved med at kunne passe mit tøj og har ikke lyst til at blive syg med en livstilssygdom, som jeg selv har kunnet undgå.

Og lige det med livsstilen er jo et ømtåleligt emne her på matriklen, for vi er begge nogle livsnydere og vi ved, at det er farligt og netop også derfor er jeg striks med min træning.

At jeg så har en ryg, som aldrig bliver helt god igen, er alene en motivationsfaktor af de helt store, for mig. Jeg kan slet ikke overskude det hvis jeg bliver sat ud af spillet af en ryg, som ikke kan bruges til noget, delvist fordi jeg ikke har passet min træning.

Ja, det var min motiation for at springe direkte i træninstøjet hver morgen, for at træne med glæde!

Hvad motiverer dig til at træne, hvis du altså gør det?

57 år - ret stolt
57 år – ret stolt
klar til start
morgentræning
mine vigtigste redskaber
mine vigtigste redskaber

Skøn mandag til jer!!

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.