Livsstil

Pilates ‘my way’ – hvis du vil være med…

Pilates 'my way' - hvis du vil være med...
M A R I W I N S O R

Pilates ‘my way’ – hvis du vil være med…Nogen har spurgt mig, hvordan jeg sådan helt lavpraktisk laver pilates, altså om det er frit fra leveren eller hvordan? Det kan jeg da godt fortælle lidt om, for det er en kombi, nemlig!

Da jeg startede på pilates for en hulens masse år siden, i cd’ernes spæde barndom, købte jeg nogle forskellige cd’ere, satte dem i afspilleren,  og så gik det ellers bare der ud af. Efterhånden bliver man jo lidt hård til det, så jeg kunne det hele i hovedet og ofte smed jeg mig bare på måtten og øvede i en 45 minutters tid. M E N som tiden går kommer man jo tl at mangle inspiration og jeg er da ingen undtagelse, så Halleluja! –  for YouTube, for der har jeg fundet flere rigtig gode videoer. Jeg deler lige et par af dem med jer og knytter lidt kommentarer til….

Hvis du skal starte pilates helt fra bunden af, så er det virkeligt vigtigt, at du får en god og professionel instruktion, da du ellers kan lave skader på din krop ved forkerte bevægelser i længere tid. I ved, man tror, at man gør det rigtigt og så viser det sig at det er helt tosset, det man har gang i:-) Nogle har det fint med at deltage i sessioner hos en instruktør, andre vil hellere selv – som mig  for eksempel! Ej, jeg har rent faktisk deltaget i et par sessioner, men synes ikke rigtigt at de gav mig noget nyt at arbejde med og føler at jeg får meget mere ud af at søge min inspiration på nettet og så arbejde med min krop stille og roligt i mit eget tempo. Men det kræver S E L V D I S C I P L I N og L Y S T til at få en flottere krop og blive ved med at arbejde med den, ja, resten af livet.

Jeg har en foretrukken video-instruktør, Mari Winsor, som har fin-tunet skuespillere og andre kendisser ‘over there’. Hun er lidt sådan en super-woman som vores egen Charlotte Bircow, smadderdygtig og god til at forklare øvelserne og ikke mindst hvorfor de lige præcist skal gøres på D E N måde. Hun er meget grundig i sin instruktion og det føles trygt at udføre øvelserne uden en fysisk instruktør. Nogle af hendes cd’er findes også på YouTube f.eks. her og her, om I har lyst til at se hvad hun kan:-)

En anden spændende pilates pige er Bente Tromborg, som også uddanner instruktører, smadder dygtig er hun:-) Nogle af hendes videoer ligger også på YouTube og de er faktisk ret gode og så er de på D A N S K, hvis nogen skulle ønske det. Videoerne er opdelt i små sessioner på mellem 5 og 15 minutter, så man selv kan sammensætte dem efter behov og tid.

Tag et kig på videoerne og hjemmesiderne og giv mig et feedback, hvis de kunne bruges – og også hvis de ikke kunne bruges!

Ha’ en helt forrygende tirsdag!!!

Pilates 'my way' - hvis du vil være med...
M E T O O
Pilates 'my way' - hvis du vil være med...
M A R I
Pilates 'my way' - hvis du vil være med...
– A N D M I N E

2 Comments

 • jette

  Hej Tina !!
  Hvor har du bare en dejlig blog, jeg har sådan lige skimtet den igennem og kan læse mig til, at du også har et vidunderligt liv, jeg elsker også havet, har det så godt, når jeg er ved havet, kan ikke
  få nok af det, det er nektar for mit sind.

  Og ja, jeg havde faktisk helt glemt Pilates, det er en vidunderlig træning og meget effektivt siges det, men jeg skal nok lige have lidt instruktion først, så jeg ikke laver øvelserne forkert, jeg vil gerne have en bedre holdning – jeg gider ikke fitness, der går alt for meget tid med at flytte rundt på div. redskaber, så vil jeg hellere for mig selv på en måtte.

  En god dag til dig og dine Jette 🙂

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.