Meget lykkelig
Livsstil,  Spanien

Festen

FESTEN – det lyder som en film, vi alle kender, ikke?! MEN det er det ikke – det handler nemlig om MIN store fest!

FESTEN, som Rene holdt for mig i Spanien Pinselørdag, i slutningen af maj i år. Festen, som jeg tidligere har skrevet lidt om her og her.

For god ordens skyld skal jeg lige sige, at “Ikke betalt reklame” kan forekomme i det her indlæg. Alt er betalt af os selv – så ved I det, men derfor kan jeg jo godt anbefale nogen og noget, ikke?

En fest i gave

Det er nemlig sådan, at da vi købte Villa Colina for snart 2 år siden, så sagde Rene til mig: “hvis vi køber huset er, så vil jeg holde din 60-års fødselsdagsfest for dig i det her skønne, skønne hus. “

Egentlig havde jeg slet ikke tænkt, at der skulle ske noget i anledning af min 60-års dag, men sådan et tilbud kunne jeg ikke takke nej til. Kunne du? Jeg blev jo selvfølgelig ellevild og tænkte samtidig, at det kunne vi sagens nå at fortryde mange gange. Der var jo 2 år til….

Men ingen fortrydelser og alt blev igennem de sidste 2 år, planlagt ned i mindste detalje og nu er vi på den anden side af det hele. Vildt nok!

Og det var FEDT!!! Det var nok den bedste fest jeg nogensinde har været til og hvert tilfælde den bedste fest, jeg nogensinde selv har holdt. Shit, hvor vi havde det sjovt. Der er masser af fotos nederst på siden, så I selv kan se hvor skægt vi havde det…

Ja, jeg var nødt til at skifte tøj undervejs. Det var så varmt at danse uafbrudt og jeg svedte helt vildt i den lyseblå buksedragt, som jeg startede i. Heldigvis havde jeg også købt et lille spansk outfit – body og nederdel – som var noget rarere at danse i.

Vi var 33 i alt. Næsten alle var fløjet derned til lejligheden.

TAK, af hjertet Rene, min kære familie og skønne venner! Bare kæmpestort TAK!!

Sol eller regn

Men op til festen var der godt nok mavepiner hos os begge to. Fuldstændigt stik imod alt, blev det nemlig så dårligt vejr med regn og blæst i slutningen af maj i Nerja. Altså, normalt er der allerede stabilt godt vejr med dejlig sol og varme sidst i maj, så vi var helt på r…. af panik i dagene op til festen.

For at være sikre på, at alle kunne sidde i tørvejr endte vi med at køre i Bauhaus i Malaga og købe to partytelte, som lige præcist dækkede det meste af den store terrasse foran huset. Helt perfekt og her bagefter ville vi slet ikke have undværet de der telte…

Men at stille sådan to telte op, er jo ikke noget vi gør hver dag. Manualen så næsten for let ud tog det gjorde os mistænksomme med det same. Men alle vores bekymringer var forgæves, for det tog 1 time pr. telt!!!

Hvad siger I så? EN time pr. telt! I ringer bare!!!

På selve dagen for festen kom catering firmaet kl. 15.00 med mad og drikkevarer og dækkede bordene og blomsterdamen kom 15.30 og vupti, var alt perfekt. Jeg lavede ingenting. Gik kun rundt og svarede på spørgsmål og dobbelttjekkede det hele, mens jeg sippede 00-Cava. Havde en ‘sober curious‘ periode op til festen og har det for så vidt stadig – engang imellem;-)

Hvad skulle der ske?

Med så mange mennesker samlet i vores skønne hus, duede det jo ikke, at jeg selv kokkerere og fumlede mig igennem maden og at jeg selv skulle stå for det hele. Derfor havde vi booket Simon, som er en smadder dygtig kok, der har sit eget catering firma i Nerja – Foodforthought.

Vi kan virkelig anbefale ham, da vi allerede har haft ham til at stå for en mindre fest sidste år i Villa Colina. Han er vant til at holde bryllupsfester for flere hundrede gæster, så vi følte os i trygge hænder.

Han har også hjulpet os med at finde musik og blomster til festen. Det er super dejligt og nemt at spørge ham, for han kender jo ALLE.

Gæsterne ankom 16.30 og der sad Trevor klar med guitaren og hyggede med lækkert musik. Gæsterne fik bobler og kanapeer, da de kom. Så kunne de gå rundt og tjekke hus og omgivelser ud. De af gæsterne som havde været hos os tidligere var skidesøde, til at vise de andre rundt. Mega hyggeligt.

Så blev der kaldt til bords og Simon og hans crew havde pyntet alt så fint for mig. Der så bare knaldgodt ud i Villa Colina.

Jeg bød selvfølgelig velkommen og gav lidt info om praktiske ting og sager og sådan noget og så fik vi ellers serveret skaldyrsfade på alle borde. Superlækkert.

Taler og dans i timevis

Vi nåede så lige at få hovedretten, så rejste min søde veninde sig og holdt en mega sød og sjov tale (sammen med sin mand) og lige derefter rejste min skønne søster sig op og holdt en helt vild sjov tale for mig. Aaaamen, altså, alle gæster lå flade af grin over hendes sjove historier fra vores liv sammen. Min søster har en megafed humor og er mindst lige så festglad som mig. Så da hendes tale var slut, greb hun lige en af damerne ved nabobordet og dansede ud imellem bordene med hende.

Så var den fest ligesom skud godt igang! Efter det var der ikke på noget tidspunkt tomt på ‘dansegulvet’. Vi dansede og dansede og jeg fik næsten ikke noget mad, for jeg var på dansegulvet konstant. Tror ikke jeg sad ned et minut hele aftenen.

Jeg føler mig bare vildt lykkelig over, at vores familie og venner er så gode til at feste og til at holde festen kørende i timevis. Vi sluttede først ved 05-tiden om morgenen og det var kun modvilligt, at de sidste gik i seng…

Musik

Det er et kapitel for sig, det med musikken. Altså, vi havde jo via Simon fra Foodforthought.es fået anbefalet en englænder, som bor i Nerja, Trevor, som har en slags booking bureau med lidt forskellige musikere i ‘stalden’. Trevor foreslog os tilbage i marts måned, at vi lige tog på en tur en aften ind til et spillested i Nerja og lyttede til en superdygtig, lokal guitarist, Alberto Fer.

Det gjorde vi så – og hold da fast! Han både synger og spiller helt vanvittigt godt. Jeg var slet ikke i tvivl om, at han skulle spille til min fest.

Nåmen, da Trevor havde varmet gæsterne godt op igennem et par timer, gik Alberto på. Den lille spanske entertainer underholdt os i flere timer med sin lækre stemme og sprøde guitarspil. Alle var vilde med ham og han måtte slet ikke stoppe. Hold op, hvor var han go’! Flere af damerne ærgrede sig også over, at de ikke var 27 længere…..

Da Albertos stemme havde brug for ro, tog Trevor så over igen og nu var han konverteret til DJ! Jeg siger bare….Det var godt – KÆMPEGODT!! Nøjjj, hvor kunne han finde de rigtige numre frem (jeg havde sendt ham en playliste på forhånd). Han læste simpelthen gæsterne med det samme og så fik de ellers fuld smadder med alle de Oldies, vi allesammen elsker.

Man siger jo også, at for at skabe en god fest skal der være lige dele glade gæster, gode musikere og skønt mad. Det passer! Jeg vil endda gå så langt som at sige: Pyt med maden, bare gæsterne og musikken spiller, så går det op i en højere enhed.

Jeg er stadig helt høj over den fest og sidder næsten dagligt at kigger fotos og glæææææder mig over, hvor godt det gik.

Naboerne…

Naboerne rundt om os på vejen, var advaret på forhånd. Jeg havde smidt en flyer ind til dem og Rene havde talt med naboen lige ved siden af og sagt til dem, at hvis det blev for grove, skulle de bare komme ind. De kom så kl. 20 men en kæmpestor buket – ikke fordi det var for grove, men fordi de også er nogle festaber. De er 75 og 78 år gamle og fra England. Friske typer og vi er så glade for, at de er vores naboer.

Efterfest på stranden

Men en stor fest i Villa Colina var slet ikke nok for os, så vi inviterede også alle gæsterne med på stranden to dage efter festen. Bare som sådan en slags ‘efterfest’ og på gensyn allesammen hjemme i Danmark igen….

Vi startede hos os i Villa Colina kl. 11.00 om formiddagen med en lille for-drink og hyggesnak om, hvordan festen gik og hvad de alle havde brugt søndagen på….

Så kørte vi alle de 4 kilometer ud til Burriana Beach, som er kåret til en af Spaniens aller-allerbedste strande. Det er bare den fineste lille strand på kun 750 meter, med en meta flot promenade og masser af spisesteder og butikker med alt muligt blandet.

Vi havde booket frokost på Rincon del Sol , som er blevet vores foretrukne beach club efter, vi er flyttet til Nerja.

Søde Marin (som egentlig er wedding planner) havde arrangeret det så fint for os, med vores eget hjørne og dækket op til alle gæsterne. Vi fik paella, salater m.m., som man typisk får til frokost i Spanien. Masser af vand og vin og efter frokost var eftermiddagen ens egen til at bruge på en solsengen,i vandet eller bare hænge ud i baren sammen.

Vi hyggede max og de fleste lavede et mix af det hele, så ingen gik hvide, tørre, eller tørstige derfra.

Kanon dag og skøn måde at tage afsked med hinanden på.

Eftertanke

Her en lille måned efter festen, vel hjemme i DK igen, har det hele sat sig i min hukommelse, som et stort lykkeligt sted derinde. Jeg er for evigt taknemmelig for at alt gik så godt, som det gjorde. Jeg fik min store fest i Spanien og mine gæster var verdens bedste gæster. Ingen over og ingen ved siden af!

Festen er slut, men gæsterne vil jeg blive ved med at feste sammen med i årene, der kommer.

Atter kæmpestor TAK, min skat, fordi du gave mig den skønne fest!

Tak, bare kæmpe Tak for festen, min skat!

One Comment

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.