Det digitale

Chat GPT – er du bange eller nysgerrig?

Chat GPT – er du bange eller nysgerrig? Dette her indlæg indeholder en slags reklame, men den er helt for min egen regning. Jeg har ikke har fået penge eller andet for at reklamere! Så er det på plads! Jeg har bare lyst til at dele, hvordan jeg har det med AI og chatbots og hvor begejstret jeg er for mit nye kursus.

Jeg ved i virkeligheden meget lidt

Allerførst skal jeg skynde mig at sige, at jeg overhovedet ikke har noget som helst professionel viden om AI. Jeg er bare en nysgerrig type, som suger til mig af det, der flyver rundt i æteren og på det store internet. Alt hvad jeg ved, er meget lidt og det er indtil nu kun en viden, som jeg har opsnappet ved at se debatter om emnet i TV eller læse om det i diverse artikler på de sociale medier.

Ikke, at jeg har gennemtrævlet nettet for info, slet ikke, men falder jeg over noget, så læser jeg det….

Altså – Chatbots. Jeg ved godt, at mange af mine følgere selv er en del på SoMe og jeg ved også, at en stor del (især de, som er oppe i min aldersgruppe) er ret skeptisk overfor AI og dermed også chatbots. Nogle er ligefrem bange for, hvad chatbots kan finde på at gøre mod os i fremtiden. Mens andre (inklusive mig selv) hører mere til de nysgerrige, som tænker på , hvad chatbots kan gøre for os i fremtiden. Hvordan de kan blive endnu et fedt værktøj, som vi kan bruge i vores daglige liv på bl.a. de sociale medier.

Der er i tiden meget debat om AI og især ChatGPT og jeg følger interesseret med, da jeg tænker, at det alligevel er vigtigt. Vi bør jo alle at have en grundlæggende viden om AI, så vi kan træffe en fornuftig beslutning, om hvorvidt vi skal være bange eller nysgerrig….

Så hvad jeg ved indtil nu, er at f.eks. ChatGPT er et kanon godt værktøj for mig, at have i min værktøjskasse. Dette er det nok faktisk for de fleste, uanset hvad man beskæftiger sig med.

Hvad bruger man bots til?

Skal jeg finde på emner til posts på SoMe, kan jeg spørge en bot. Skal jeg læse op på et givent emne, kan jeg spørge en bot og få yderliere viden og andre vinkler, at anskue emnet ud fra. Skal jeg holde en tale, kan jeg spørge en bot og skal jeg finde på noget at foretage mig sammen med mine børnebørn, når jeg skal passe dem, kan jeg spørge en bot og straks får jeg en liste på 10 ting, man kan lave med børn på 2 og 5 år!

Undskyld mig, men det er sgu da smart!? Hvad er der at være bange for?

Jeg kommer til at tænke på, at da mine bedsteforældre var i min alder kom farve TV’et frem og nogle var nysgerrige på det, mens andre forbandede den der nymodens ‘tingest’, som nu ville tage magten over deres liv. Det er så også sket for nogen, at TV’et har taget magten, men er det ikke op til en selv, om man lader ‘tingesten’ tage magten?!

Det er da alt i alt gået ret godt med farve TV’et, så mon ikke også vi klarer AI.

Det tror jeg på og jeg er helt klart på ‘nysgerrig’- holdet, som jeg er med alt her i livet. Selvom jeg er fyldt 60 år, tænker jeg ikke, at jeg vil læne mig tilbage og bare ‘lade de unge’ om at have den viden. Hvis jeg gør det, så ender det bare for mig, som det er endt for mange ældre, nemlig at de ikke engang selv kan åbne sin egen e-boks længere.

Det er en trist udvikling og den skal ikke overgå mig. Punktum.

Kursus i ChatGPT

Så derfor har jeg købt mig et ChatGPT kursus hos Marketing Akademiet og det er jeg bare virkelig helt høj over. Der er rigtigt mange, som allerede udbyder spiselige og ‘easy to go to’ kurser om AI og der er heldigvis frit valg på alle hylder. Selv har jeg brugt Catherina’s kurser og tips i flere år og er virkelig glad for det. Hun har en let tilgængelig måde at formidle på, som passer perfekt til mig.

Lige det her kursus handler om ChatGPT som er en specifik chatbot, men der er jo masser af andre derude. Fælles for dem alle er vist nok, at de fungerer rimeligt ens….

Jeg har også allerede for et par måneder siden installeret ChatGPT på min pc og på min mobil og det er super sjovt at lege med den, når jeg skal finde på tekster til alt muligt.

Lige det her indlæg er IKKE skrevet med hjælp fra ChatGPT, bare rolig. Det er helt mine egne ord og tanker.

Ja, det var vist alt fra mig lige nu. Fik bare lige lyst til at dele med jer og høre jer om I har det som jeg, eller modsat…

Chat GPT – er du bange eller nysgerrig? Har du overhovedet sat dig lidt ind i hvad det er og hvilke muligheder, det åbner for os alle eller er du mere typen, som ikke orker endnu en ny ting på det store, vilde internet?

Er du bange eller nysgerrig?!

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.