Afrika - mit eventyr

Botswana – lige efter ankomsten

Botswana - lige efter ankomsten
M I D T I I N G E N T I N G

Botswana – lige efter ankomsten – har jeg kaldt dette indlæg, som handler om hvordan det hele hurtigt tog fart så snart jeg var landet i Botswana, nærmere bestemt i Gaborone City, som er hovedstaden med ca. 230.00 indbyggere – dette er det officielle tal, men uofficielt regner man med det dobbelte, idet der er ufatteligt mange illegale indvandrere fra nabolandene til alle sider – især fra Zimbabwe.

Straks dagen efter at jeg er landet er det afsted til Immigration, for at stå i kø i et par dage, så jeg kunne få mine papirer med opholdstilladelse . Det vil sige, som hvid står man ikke selv i kø, men man betaler en pige for at stå i køen for sig  i et par dage og så ringer hun, når det er min tur! Det er bare sådan man gør dernede….Hos Immigration skulle jeg søge om Permanent opholdstilladelse i  5 år og den proces tog så frem til februar året efter, men så måtte jeg også bo og arbejde i landet indtil 2017:-)

Nå, men, der gik jo cirka 6 uger inden containeren med mit indbo landede udenfor huset og møbler og alt det andet kunne bæres ind og stilles på plads. Allerede i sommeren 2011, altså nogle måneder inden jeg rejste derned permanent, havde jeg lejet et hus med air-con, pool og masser af plads, da jeg godt vidste at det ville blive noget stramt at være væk fra mine kære i Danmark og derfor skulle have mulighed for at invitere gæster, som så kunne bo hos mig.

Botswana - lige efter ankomsten
G A B O R O N E C I T Y
Botswana - lige efter ankomsten
S H O P P I N G C E N T E R

Mens jeg ventede på indboet, blev der arbejdet og byggefirmaet blev kørt tilbage på det spor, som oprindeligt var tænkt fra begyndelsen og midt i al virakken omkring indflytning, research efter egnede steder at lufte to danske labradorer uden at de skulle blive ædt eller skadet af eksotiske dyr, så gik den Volvo, som var købt til firmaet, selvfølgelig i stykker.

Hmmm, hvad gør man så i Botswana, når det eneste sted de har reservedele er møgdyrt og har ugers ventetid? Jo, man kender da lige en mekaniker, som er specialist i Volvo, men som desværre ikke aner en klap om papirarbejde og derfor ikke huskede at betale husleje og børnepenge, så hans værksted var nu under et Akacietræ i bushen, ca. 4 kilometer udenfor Gabs (Gaborone City).

Han viste sig faktisk at være ret dygtig til sit håndværk og det var jo synd for ham, at han ikke havde muligheden for at drive et rigtigt værksted, som kunne være et rigtige godt alternativ det det store, dyre sted som de lokale ikke havde råd til at besøge, så hvad gjorde sådan nogle naive danskere så (læs: jeg synes ikke det var en god ide og havde en mistænksom følelse i maven!)? Vi lejede da et værksted og skaffede reservedele fra Sydafrika, ansatte 6 mekanikere, dvs. et par udlærte og nogle håndlangere og en kontordame:-)

Så ejede jeg pludseligt et Volvo værksted og var både iværksætter og daglig leder på et noget anderledes projekt – men naturligvis med hjælp fra mere bil-kyndige end jeg selv;-)

Botswana - lige efter ankomsten
D E T F Ø R S T E V Æ R K S T E D
Botswana - lige efter ankomsten
K O N T O R P I G E N O G C H A U F F Ø R E N

To be continued….