Livsstil

Alder og age-shaming

Alder og age-shaming / ingen reklamer i det her indlæg, kun kærlige henvisninger til medsøstre, som har ranket ryggen og sagt ting højt i den offentlige debat!

Med det på plads, så skulle det her indlæg oprindeligt bare have handlet om alder, sådan i almindelighed. Om det at blive ældre og at ældes med ynde og så videre. Men inden jeg fik skrevet en eneste sætning poppede #ageshaming op i mit feed som et nyt, væmmeligt ord.

Så blev jeg simpelthen nødt til at ændre min tekst-idé og blande mig i debatten. Jeg har nemlig selv fået lidt fra samme skuffe hen ad vejen og har hver gang trukket mig lidt væk og har skullet tage tilløb, for at hoppe tilbage på sporet.

Ageshaming

Det som det handler om, er at når man er over 50 år, og især over 60, så må man åbenbart i den alder, ikke vise sig i bikini på diverse SoMe. Eller i det hele taget vise appelsinhud eller lidt rynket og småslapt hud. Man må iøvrigt heller ikke have langt hår, for det er tøset – og glimmerkjoler og høje sko?! Fy for den – de er jo dårlige for fødderne og det ser ikke godt ud når en ‘gammel’ dame skrider afsted i stiletter…

Men det stopper ikke der. Nej, man må heller ikke have en holdning til samfundsrelevante emner og så poste sine holdninger offentligt. Kloge og dygtige mennesker som Susanne og Asger Aamund har fået så mange verbale bank for deres opslag på SoMe. Hvor er det trist!

Når jeg så ser, hvem det er som bliver lagt for had, fordi de klæder sig, som de har lyst til, eller ytrer sig i debatten på offentlige medier, så bliver jeg endnu mere ked af det og faktisk også vred. Det er skønne, skønne kvinder som Charlotte Bircow, Line Baun Danielsen, Anna Thygesen og mange flere seje, dygtige og friske kvinder, som er fyldt 50 år (så godt og vel) og som bare lever livet og stadig har en tilgang til livet, som er i tråd med tiden.

Hvad pokker er der galt med det?

Egentligt ville jeg helst lade det ligge og bare komme videre med mit liv, men ved I hvad? Fandme nej!

Som Christine Feldthaus sagde i et interview, jeg læste med hende for noget tid siden, så er der ingen, som i ingen, der skal fortælle os hvad vi kan og ikke kan! Eller hvad vi bør og ikke bør – i vores alder! Ingen skal gøre os beige!!!

Vi bestemmer selv

Vi vil have langt hår, hvis vi føler for det. Vi vil gå i bikini OG poste fotos af os selv, i selvsamme bikini, hvis vi har lyst til det. Vi vil gå med præcist de sko og det tøj i nøjagtig den farvesammensætning, vi lyster. Basta!

Det er ligepræcis sådan, jeg altid har haft det – uanset alder!

Hvorfor tror I, at min blog hedder MormorMedStiletter??? Jeg forbeholder mig retten til at leve mit bedste liv, og gøre som jeg har lyst til – også efter 50+. Ingen skal sætte mig i bås!

Jeg poster bikinibilleder og har stadig langt hår. Jeg ryger vandpipe og spillet virkeligt højt musik, når det tar’ mig. Jeg bander og siger tingene ligeud. Jeg vil ikke irettesættes af tåbelige mennesker og miste mig selv i processen.

Jeg er mig! Vi er os! Vi er kvinder i en smuk, kvindelig bikinikrop og vi står sammen om det her. Uanset aldrig, kropsformer eller kropstilstand!

Vi skal tage til genmæle

Og vi tager til genmæle. Det gør vi og det er eddermame også på tide. I nærmest 1000 år har kvinder tiet og vendt den anden kind til, når nogen kritiserede dem, efter de havde rundet 50. Som om selvværdet og selvtilliden ikke må skinne igennem, når man er ovre den fødedygtige alder og nærmer sig udløbsdatoen for at være eftertragtet på arbejdsmarkedet. Så har man nærmest ingen rettigheder haft. Man skulle bare trække sig fra alt og passe mand og børnebørn, når der var behov og så ellers vente på at dø og gud nåde og trøste de kvinder, som vovede at stikke næste frem…

Men vi skal ikke bare tie stille vende den anden ind til og lade mere eller mindre misundelige og tarvelige mennesker ødelægge vores gode humør. Vi skal blive ved med at insistere på retten til at være med allevegne, så længe vi selv føler for det.

Vi finder os ikke i ageshaming længere!

Noge har brug for et kram

Jeg håber iøvrigt, at de der trælse mennesker, om ynder at skrive grimt om og til andre på de sociale medier, og som i den grad har bragt det grimme ord ageshaming ind i alles bevidsthed, i det mindste har en, som kan holde lidt om dem engang imellem, for det må de godt nok have meget brug for.

Så søde venner og følgere, tak for de I læste med så langt i dag – her får I lige lidt fra den lækre bikini-foto-skuffe!!

P.S.: Skriv endelig en kommentar herinde, så bliver jeg superglad!

Det var bare lige det!

Glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.