Livsstil

Er SoMe ikke for alle?

Er SoMe ikke for alle? og for alle aldre? Jeg kan se , at vi stadig skal arbejde med det faktum, at vi er nogle i 50+ segmentet, som tillader sig at begå sig på de sociale medier. Og endda så er der nogle ‘gamle’ damer, som formaster sig til at tjene penge på sine profiler.

Ved du hvad? Jeg er bare så træt af de er uptighte kvinder (- desværre mest kvinder), som er så skide misundelige og som ikke selv rigtigt er fulgt med tiden på det her område. Derfor er det eneste de kan finde udad, at udskamme os andre. Den udskamning kommer i mange former for tiden. ØV.

Måske er det ikke engang bare age-shaming, men mere sådan en slags generel surhed og total mangel på empati for sine medsøstre og -brødre, sine nærmeste eller sine andre medmennesker. Det er ikke længe siden jeg sidst pippede om det her på kanalen. Nu gør jeg det så igen, for jeg bliver bare så ked af det, når jeg læser om det, igen-igen.

Negative mennesker er der nok af

Det sidste opslag i rækken af trælse udskamninger, har jeg læst om hos en sød insta-kollega, som oplever lige nøjagtigt det, som jeg selv har oplevet i alle de, snart 11 år, jeg har blogget her på www.mormormedstiletter.dk.

Nemlig, at familie, gode venner og bare mange af de mennesker, jeg møder på min vej, og i høj grad på SoMe, i rigtigt mange tilfælde er uforstående overfor, at jeg blogger og også er på diverse sociale medier.

“Hvorfor har du brug for det, bliver der spurgt?” Eller: “Synes du ikke det er lidt for privat at dele ud af fotos fra dit hjem eller familieliv?” eller den helt trælse: “Tror du virkelig, at nogen gider læse om dit liv?”

Det er bare nogle af de mest trælse spørgsmål, jeg har fået gennem tiden. Jo ældre jeg bliver, jo mere uforstående er andre mennesker overfor min hobby…Jeg fatter det ikke og må bare sige:

Ja, der ER nogen, som gider læse om mit liv.

Ja, jeg deler ud af mit fotoalbum, meget gerne, fordi jeg er stolt af mit liv, vores liv.

Er det noget jeg har brug for at dele ud af? NEJ! Det er ikke et behov for at blive set eller sådan noget. Men jeg gør det fordi, det er sjovt og en skøn hobby. Det holder mig skarp og får mig til at følge med tiden, så jeg også forstår det sprog de yngre generationer taler. Det er vel egentligt ikke så slemt, vel?

Iøvrigt startede jeg min blog for 11 år siden, mens jeg boede i Afrika. Hvorfor jeg startede den kan du læse om her, hvis du lyster og det var ikke for at blive set eller hørt og få mit ego pudset af. Næh, det var såmænd blot dokumentation af mit liv, så mine kære, kunne følge med hjemme i Danmark.

Jeg følger bare med tiden

“Jeg følger da bare med tiden, som min Insta-kollega skriver”. Og det gør hun – og vi andre nemlig lige præcist.

Men de der sure og negative mennesker, er jo nok de selvsamme mennesker, som heller ikke var meget for farvefjernsyn og telefonen i sin tid. Eller hvad med at bruge en computer, bare sådan som er hverdags værktøj? I hvert tilfælde tænker jeg, at de kommer fra det samme segment af uvidende og ressourcesvage personer, som hellere fordømmer end undersøger og er nysgerrige på, hvad deres medmennesker laver og hvad der iøvrigt sker i verden omkring dem…

Nu siger jeg ikke, at alle skal elske SoMe. Men hav dog i det mindste respekt, for det som vi går rundt og foretager os på vores profiler. Som den gode ven, man gerne vil være, så spørg ind, vær nysgerrig på, hvad jeres venner eller familiemedlemmer skriver om og hygger sig med i hverdagen. Vi generer jo heller ikke din hobby eller levevej, vel?!

Ung med de unge – NOT

Vi følger jo som sagt bare med tiden. Vi er IKKE ung med de unge, eller ønsker at være det. Tværtimod poster vi fotos af VORES liv, med VORES rynker og VORES hjem og VORES tallerkener med mad på eller julepynt eller rejsefotos.

Følg os på bloggen, på Instagram, på Facebook, på LinkedIn og på Twitter. Se hvad vi skriver om. Kritisér os gerne, for det vi poster – hvis du er konstruktiv!

MEN lad lige være med at være negativ, når du ikke aner, hvad vi laver og hvordan de sociale medier fungere, sådan rigtigt…!

Det svarer jo til at man siger:”Jeg kan ikke lide østers!”. “Nå, hvornår smagte du sidst østers, da?”.”Jeg har aldrig smagt østers, godt nok, men jeg kan helt sikkert ikke lide dem”.

Hvad f….. er det for en måde at argumentere på?! Det duer jo ikke. Kom nu ind i kampen og vær en rigtig ven – du behøver ikke selv have profiler, som du poster på. Prøv bare at sætte dig lidt ind i, hvad det handler om, inden du sviner os til, hen over bordet til en ellers hyggelig sammenkomst, tak!

Jeg er stolt af MormorMedStiletter

Jeg er stolt af min blog. Jeg er stolt af mine 1050+ følgere på Instagram. I det virkelige liv kender jeg ikke engang 1050+ mennesker. Men de her skønne mennesker kender mig. Det er da fantastisk og giver SÅ meget glæde og sparring og viden og læring, som jeg ikke kan få andre steder.

Husk på, at i vores alder er det sørme ikke så let igen at skabe gode, tætte relationer, som det var engang. SoMe er et fantastisk redskab til det. Så brug det selv og lad jer for gud skyld ikke skræmme derude, kære med-bloggere, med-influencere, med-søstre og -brødre!

Jeg ved da godt, at ikke alle har lyst eller prioriterer det, at være tilstede på de sociale medier jævnligt. Det er helt okay. Jeg har også i lange perioder stemplet ud og sneak-peaker kun indimellem. Og selv når man har det sådan, at man bare ikke har lyst, men hellere vil læse en bog eller se TV eller noget helt tredje, så er det okay.

Man SKAL ikke kunne lide SoMe. Jeg kan bare godt og det vil jeg ikke hånes for og tales ned til over!

Jeg har blogget i snart 11 år og har nok været med længere end de fleste andre på min egen alder, ja, længere end de unge jo også. Meget sjovt. Kan det så passe, at der er en øvre aldersgrænse for, hvornår man bør/skal stoppe med at blogge og hygge sig som ‘Influencer 50+’? Vel kan det ej passe…!

Tryk på PYT knappen

Giv den gas og tryk på den store PYT knap og vend ryggen til, når nogen taler ned til dig, fordi du er fulgt med tiden og de ikke er!

Som skønne Marilyn Monroe sagde: “Hvis du ikke på mit hold eller støtter mig, så står du eddermame bare i vejen for mig!”

SoMe er for alle og det var alt herfra. Af hjertet – TAK for følgeskab og gode input, både her og på alle mine platforme!

Tak – fra hjertet og hold hovedet højt!

11 Comments

 • Helle

  Hvor er det dog trist når vi voksne kvinder gør os til dommere overfor hinanden og vores måde at leve livet på. Jeg synes simpelthen det er så dejligt at der er flere og flere seje 50+ kvinder på SoMe’s, det betyder jo bare at der er endnu flere opslag og fortællinger som ‘taler’ til en når man har nået den førhen lidt usynlige alder når ens børn er voksne. Jeg synes det er skønt at livet leves på fuld tryk og at du / man deler ud af gode oplevelser, tanker om at være ‘midtvejs’ og om at have en positiv indstilling til det meste. Og man får jo det hele her hos dig. Selvom vi trykker på pyt-knappen, så bruger vi jo stadig tid og energi på at forstå de negative bemærkninger, hos mig kan den slags godt rumle lidt i baghovedet et stykke tid inden jeg får dem parkeret. Jeg tror vi indimellem glemmer hvor meget en tarvelig bemærkning kan såre (også stærke kvinder) og hvor meget en sød, positiv, kærlig, omsorgsfuld bemærkning glæder. Tak for en vedkommende blog!

 • Anja

  Tina du er fame GULD?? Tak for din altid ærlige udmeldinger, man ved hvor du står – og gud hvor er det befriende. Tak for dig❤️Og venskab??

 • Anne

  Jeg er også totalt freak hvad angår SoMe, og jeg bruger Instagram og LinkedIn flittigt. Jeg får dog kun positive tilkendegivelser og thumbs up, så jeg oplever ikke den negative side, som du beskriver Tina. Selv når jeg stikker snuden frem i artikler og interviews i magasiner og dameblade, får jeg positiv respons og faktisk flere følgere.
  Men, jeg er enig. Vi skal stoppe alderisme og sociale medier er for alle!
  Kh Anne

  • Tina

   Tak for ind kommentar herinde – det betyde SÅ meget! Det er såmænd ikke så meget mig selv, jeg havde i tankere, når jeg skrev det indlæg i går. Jeg har jo mere end 11 års erfaring med SoMe, så der skal mere til at kyse mig;-) Det er mere, de som lige akkurat har turdet pippe lidt op og så straks får en hammer i hovedet – enten på SoMe eller helt privat hen over bordet (hvilket jeg så også selv har oplevet). Jeg tænker, at vi skal se på de sociale medier og websites, shops og alt det andet fantastiske ude på internettet, ganske som om vi gik en tur ad butiksgaden i vores by. De butikker vi ikke bryder os om eller som ikke har den vare, vi efterspørger, dem går vi jo ikke ind i, vel? På samme måde skal vi bare lade være med at ‘gå ind’ på internettet, der hvor vi ikke bryder os om at være. Jeg kunne da aldrig finde på at gå ind i en fysisk butik og kigge mig omkring, vende rundt og gå mod døren, mens jeg udbryder: “Sikke noget skrammel og ligegyldigt skidt, I sælger herinde – her gider jeg ikke handle.” Nej vel, vi går slet ikke derind! Vores SoMe er ‘vores butikker’ med ‘vores varer’ og hvis man ikke kan lide dem, kan man jo lade være med at gå derind! Rigtig god dag til dig og endnu engang tusinde tak!!

 • Tina

  Jeg elsker at følge med hos dig ♥️ Super hyggeligt og ikke alt det flimmer, som der kan være hos yngre bloggere.
  Dejligt med en fra eget alderssegment! ??

  • Tina

   Tusinde, tusinde tak, skal du have! Det er virkeligt skønt med noget feedback på bloggen. Jeg er super glad for, at du kan lide hvad jeg skriver:-)

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.