Min seje mand - første tur efter Legionella
Livsstil

Så har du nok Corona alligevel…….

Så har du nok Corona alligevel…….

Længe siden sidst

Lige pludselig er der så gået over en måned, siden sidste indlæg. Alt var ellers klappet og klart til masser af sjove, dybe, flotte, frække og så lige nogle helt almindelige indlæg, herfra.

Men så slog sygsom os lige ud af kurs! Jeg skal da lige love for, at vi har kunnet mærke, at vi var i live – og heldigvis for det, for det bare lige på et hængende hår, eller som man siger – vi hang i neglene et par øjeblikke…

Vi rejste til orange Spanien

Det var jo sådan, at vi tog ned til vores hus ved Malaga i slutningen af august og var der i knapt en måned. Ja, trods Corona og orange land, så fløj vi alligvel, men vi tog alle forholdsregler og var jo mest hjemme i huset på Bjerget. Når vi gik vores ture, var det med mundbind, håndsprit og alt spisning på restauranter og caféer foregik udendørs. Så vi synes sådan set selv, at vi gjorde alt hvad der overhovedet var muligt, for at passe på både os selv og andre.

Det var lidt underligt, at være dernede denne gang, fordi der ikke var ret mange andre mennesker (turister!), men bare den almindelige, lokal befolkning. Vi syntes, at det var lidt trist og allermest for spanierne, som i den grad lider under pandemien. Bare det snart lysner for os alle…

Vejret derimod var strålende hele perioden. Høj sol hver dag og temperaturer mellem 26 og 30 grader hver dag. SKØNT! Vi nød virkelig tiden og inden vi fik set os om, var vi på vej hjemad igen.

Test, test og atter test

Lige efter landingen i Billund, blev vi corona testet og fordi der var bryllupper og andre sociale arrangementer lige om hjørnet, lod vi os teste igen 3 dage efter hjemkomsten. Begge gange fik vi negative svar. Dejligt.

MEN kun 4 dage efter at vi var landet, lige 3 timer efter det andet negative svar på corona test, blev Rene sløj. Rysteture med begyndende feber, lidt øm i halsen ved vejrtrækning og bare skidt tilpas var han. Nå, mon det var Corona…bum, bum, bum…næste dag fik han det værre. Nu med 40+ i feber.

Troede det var Corona

Jeg var da sikker på, at det var Corona, trods negative teste (man hører jo så meget). Vi talte med egen læge (som godt kender til Renes kroniske sygdom). Han bad os blive hjemme og bestille endnu en tid til test. Ny tid for folk med symptomer på Corona blev booket til næste dag.

Samme aften som vi havde talt med egen læge, blev jeg virkelig bekymret, da feberen bare steg og steg og ringede til vagtlægen. Han bad os også vente hjemme, indtil nyt testsvar forelå. Som de artige borgere vi jo er, gjorde vi det.

Rene havde stadig 40,5 i feber, som vi slog ned med Pano’er m.m., så han i det mindste kunne holde ud at være lidt ude af sengen. Søndag (på 4.dagen med 40,5 i feber) fik han vejrtrækningsbesvær, sådan slemt. Nu var han selv bekymret også. Stadig intet svar på den f…… Corona test!

Så blev det mandag, stadig uden svar på testen, og han var nu så sløj, at jeg hele dagen overvejede, at køre ham på hospitalet uden videre. Sidst på eftermiddagen ringede jeg til vagtlægen igen, da vi stadig ikke havde fået svar på testen. Jeg bad vagtlægen læse i journalen, så han lige kunne se, at Rene også er diabetiker. Det ændrede så på sagen. Han indlagde ham lige på stedet.

Indlagt på Covid-afsnit

Vi kom ind i Corona-afsnittet i modtagelsen, off course, for alt står jo i Coronaens tegn. Netop som vi ankom til hospitalet, tikkede beskeden ind på telefonen, at Corona testen var negativ, igen! Jøsses, hvad fejlede han så??

Tusinde prøver blev taget og sendt med kurer til Århus til analyse. Der var et døgns ventetid og vi blev stadig behandlet som om Rene var coronapatient.. Lægerne troede simpeklthen ikke på resultatet af den nyeste test. Først da man fik infektionstallet, som var på vej mod 300 (nomalt ligger det under 8) begyndte de at mistænke andre ting, for så var det jo nok ikke en virus. Great!

Legionærsyge

Hele aftenen tog de prøver og gav ilt, men han havde stadig 40,5 i feber og kunne knapt nok trække vejret. Den der lille iltslange i næsen, som vi alle har prøvet efter en operation, gav jo ingenting, da hans iltbehov var meget større. Man ventede stadig på svar på den ‘rigtige’ corona test – den der man tager via en slange ned i lungen, gennem næsen. Samtidig satte de ham nu i antibiotika behandling på mistanke om Legionella. Dælme ja.

Samme symptomer som Corona, bare kæmpe infektionstal, som i forløbet nåede op på 560. Morgenen efter blev han kørt på intensiv afdelingen, hvor han lå i 5 døgn og kæmpede for sit liv, bogstaveligt talt. Først om aftenen sent kom svaret på alle prøver. Det VAR Legionella. Goddammit.

Han var så syg at han hallucinerede. Blodtrykket var over 303/127 en af dagene og der fik lægerne og sygeplejerskerne, det der væmmelige udtryk i øjnene, som gav mig kuldegysninger. Han fik lunge- og blæredræn ind. De drænede 1,2 liter vædske fra den ene lunge alene, som var klappet sammen og den anden var godt på vej til at gøre det samme.

Lægerne overså Legionlla

Fordi man allerede om fredagen overså andre sygomme på grund af Corona, kom han alt for sent i den rette behandling og måtte have alle de døgn i respirator behandling på intensiv afdelingen. Det var nervepirrende og jeg havde konstant kvalme og en kæmpe knude i maven over det, som skete med ham. Alt var uvist. Ham kæmpede for livet og jeg kunne kun se på og sætte min lid til intensiv personalet.

Heldigvis har han et stærkt hjerte, så han klarede alle strabadserne og kunne komme hjem weekenden efter, men lommerne fulde af medicin. Vi er dybt taknemmelige for al den professionalisme der blev udvist på begge de intensiv afdelinger, som vi var på i den uge. TAK til den vanvittgit dygtige overlæge i Randers, som lynhurtigt opdagede vandet og de punkterede lunger, inden det var for sent. TAK til de super kompetante intensiv sygeplejersker, som havde helt styr på slanger og ledninger. Bare TAK, af vores begges hjerter!

Corona fylder for meget

Men tænk lige på, hvad Corona gør ved os!! Vi overser andre alvorlige og livstruende sygdomme i Coronaens tegn. Legionella har en dødelighed på 10-15%, LANGT højere end Corona og så overser man den i første omgang, fordi alle er så fokuserede på en virus, en VIRUS for pokker! Rene blev lagt hen i et hjørne i Corona-afsnittet og lå der i 12 timer, indtil et lyst hoved fandt ud af at han havde en infektion, IKKE en virus!!

Det her indlæg er egentligt også ment som en slags opråb til alle om, at huske at tænke længere ud. Længere ud end Corona. Ikke at Corona ikke er en frygtlig virus, men der findes rent faktisk sygdomme, som er langt farligere og mere dødelig for ALLE mennesker, ikke kun de ældre og dem i risiko gruppen. De sygdomme risikerer vi at overse, fordi vi er blevet Corona-blinde!

Tænk lige over det næste gang, I får feber eller andre Corona lignende symptmer. Der findes andre sygdomme, trods alt…..

Pas på de tomme boliger i denne tid

 • Og så husk lige, hvis I har sommerhus eller ferielejlighed, som har stået tom her under Corona’en, at rense vandrørene inden I tager bad eller bruger vandet. Det er nemlig der Legionella bakterien, den djævel, gemmer sig!

Så har du nok Corona alligevel…….Troede jeg…Men nej, det var en ganske anden og frygtelig sygdom. En helt vanvittig oplevelse for os begge (Rene husker heldigvis ikke det hele).

Han er færdig med antibiotikaen nu og snart helt på toppen igen og har allerede gået over 100 km, siden han kom hjem fra hospitalet. Jeg er sikker på, at det er alle de gåture som han tager hver uge, som reddede hans liv.

Keep going, Honey!!

Mens skoven stadig var grøn
Mens skoven stadig var grøn

3 Comments

 • venterpaavin

  Av, for en omgang! Kan godt forstå, I blev forskrækkede.

  Jeg fik engang drukket et glas vand, da jeg ankom på arbejde, uvidne om at netop det skidt, var spottet i vandrørene i området den morgen, og 24 timer efter, fik jeg det også rædsomt og havde et døgn med hvad der føltes og opførte sig som maveforgiftning, hvor jeg kastede op i et væk og ellers sov og sov. Lavede kun en af de to ting i 18 timer i træk ? Kan høre jeg slap uhyrer billigt!

  God bedring til ham – dejligt han er på vej på toppen ogen ???.

  • Tina

   Ja, du slap billigt og det gør de fleste heldigvis. Men er man kroniker og endda diabetiker, er man jo immun-mæssigt allerede slået hjem i Ludo. Han reagerer voldsomt på ALLE infektioner – tægebid, myggestik osv…Men heldigvis er hans hjerte stærkt og det redder ham nok. Eller det holder vi i hvert tilfælde af at tro på:-)

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.