Livsstil

Nu savner jeg Skagen, så det må være tid….

Nu savner jeg Skagen, så det må være tid....
m o r m o r m e d s t i l e t t e r p å s ø n d e r s t r a n d

Nu savner jeg Skagen, så det må være tid….til et besøg på toppen af Danmark! Både for selvfølgelig at besøge mine forældre, som bor lige i hjertet af den smukke by og også fordi jeg bare engang imellem længes så forfærdeligt efter at indsnuse duften af Skagen. Man skal nok have trådt sine barnesko deroppe, for til fulde at forstå hvad jeg mener og de fleste siger: “Duften af Skagen? Jamen, det er da bare stanken af skidtfisk og fest på havnen og så sand og strand”…

Mjaaa, det er det jo O G S Å – men for mig er Skagen bare indbegrebet af mine barndomsminder. Det er stedet jeg holdt alle mine sommerferier hele min barndom (jeg var på ferie alene deroppe for allerførste gang, da jeg var bare 4 år) og stedet hvor min elskede mormor boede og levede til hun var 97 år gammel og ikke orkede mere.

Jeg husker helt klart, da jeg med min hånd i mormors gik hen til gartneren og købte ferskner, som vi spiste på vejen hjem, og friske ærter og nye kartofler O G jordbær, ikke mindst, som vi spiste med fløde og rigeligt sukker – se det var dansk sommer, det var min barndoms sommer og jeg savner den ofte. Der var også duften af Skagen i de ferier – den der specielle duft af en blanding af, ja, skidtfisk  og sand og hav og mormors nyvaskede gulve blandt med duften fra nystegte makrelfileter, som hun med glæde stegte til mig så ofte jeg ønskede det, for det var min yndlings spise. Morfar hentede fiskene på havnen og flåede og gjorde dem klar og så stegte mormor dem og lavede lækkert smørsovs og tyttebær til, kæft hvor var det skønt og det smagte vidunderligt!!

Men tiden er gået og nu er det min egen lille mor, som steger fisk til mig når jeg kommer på besøg og det skal jeg meget snart og Rene og Bobo skal jo med, for de elsker også Skagen og duftene og stemningen, også om sommeren selvom der er lidt mange mennesker, når man f.eks. kun er en lille skibshund på 1,9 kg:-)

Jeg pakker bikinien selvom vejret ikke er til det, men lur mig om ikke det er bedre deroppe og vi skal jo først afsted om nogle dage og så måske august viser sig fra sin bedste side og giver mig lidt solskin i Skagen – på forhånd tak!!

Har I også været i Skagen i år, og hvornår og kan I dufte det samme som jeg?

Nu savner jeg Skagen, så det må være tid....
k r ø y e r h a t s k a l d e r t i l
Nu savner jeg Skagen, så det må være tid....
h o s m o r o g f a r
Nu savner jeg Skagen, så det må være tid....
b o b o e l s k e r s t r a n d e n
Nu savner jeg Skagen, så det må være tid....
l a n g b o r d e t e r k l a r t
Nu savner jeg Skagen, så det må være tid....
s m u k t
Nu savner jeg Skagen, så det må være tid....
d e j l i g s v ø m m e t u r

One Comment

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.