60 års dag
Bobos dagbog,  Det digitale,  DIY (syning, strik m.v.),  Livsstil,  Sandgaarden og haven,  Spanien

MormorMedStiletter fylder 12 år!

MormorMedStiletter fylder 12 år! Hold da fast, hvor tiden flyver i de her år!

Når jeg kigger tilbage på året siden sidste fødselsdag for bloggen, er der sørme også sket en hel del. Hvad er det så, der egentlig får mig til at fortsætte mit bloggeri her på kanalen?

Da jeg startede for 12 år siden, var jeg nærmest en alien og INGEN anede, hvad en blog var. Her har du mit ældste indlæg på bloggen fra 2014. Desværre måtte jeg slette noget indhold i en eller anden proces, hvor jeg skulle skifte hosting platform. Så der smuttede lige alle indlæg fra de første par år. Heldigvis kunne jeg genskabe nogle af dem i 2014, så det er næsten kun årstallet, som er lidt forket. På Facebook, kan jeg iøvrigt se, at jeg oprettede mig den 30.11.2011 og det var derefter, at jeg startede bloggen i februar 2012. Sjovt!

50+ segmentet er nu ‘stuerene’ SoMe

Det seneste år er der kommet virkeligt meget fokus på 50+ segmentet og det at være influencer eller blogger i min alder. Jeg har jo blogget i 12 år nu og wauw hvor er det skønt, at der endelig er en anerkendelse bredt ud på SoMe af, at vi i vores alder har noget værdifuldt at byde ind med.

2024 kommer til at byde på meget mere af alt det gode for os ‘senior influencere’, er jeg sikker på. Jeg glæder mig til både, at følge med i og bidrage til debatter og på anden vis.

Jeg er selv medlem hos et netværk for influencers / bloggere over 50 og det er da helt pragtfuldt, at se hvor meget entusiasme alle har med sig på f.eks. Instagram, men også de andre SoMe kanaler.

Så TAK! Alle I skønne mennesker derude, som jeg både kender og ikke kender. I er med til at give mig lyst til, at fortsætte mit hygge-bloggeri her på MormorMedStiletter.dk

Overgangsalderen er blevet HOT

Samtidig med det øgede fokus på mit alderssegment, har der været meget snak om bl.a. overgangsalder og deraf følgende udfordringer for os alle. Instagram bugner nærmest med profiler, som byder ind med egne historier, behandlingsmuligheder og bare hyggesnak og også gode fortællinger om den her alder. Det synes jeg simpelthen er så dejligt, for jeg tænker faktisk, at der er cirka 50% af vores befolkning, som INTET aner om den her, for nogle svære tid, som alle kvinder gennemgår før eller siden.

Det er vigtigt at nogen taler højt om hjernetåge, hedeture, tørre slimhinder og periodisk manglende sexlyst. Bare for lige at tage nogle eksempler.

Eller kropsaktivismen, som er blomstret frem, ikke kun hos de unge, men så sandelig også hos os over 50 år. Det er blevet en ‘ting’ at vise sin krop i bikini, badedragt, undertøj eller helt uden en trævl på. Det er virkeligt vigtigt, for har der ikke altid været sådan en slags ‘Adrrr’ ved tanken om synet af en ‘gammel krop’ med slatne knæ og hænge mave og det der er værre?

Men virkeligheden er jo ikke så ‘Adrrr’ og det, at vi tør vise os frem for hele verden, sådan som vi ser ud, her hvor vi er i livet lige nu, det er dælme da positivt.

Man skal jo huske på, at samtidig med at vi bliver gamle og rynkede, så bliver vi OGSÅ rummelige, rolige og afbalancerede og mega cool i de fleste situationer, hvor de yngre generationer er ved at s…. snemænd af angst. Det skal de også vide om os.

Så igen, Tak! For at italesætte det hele og på en sober og skøn måde, så alle de uvidende får den nødvendige viden, om en virkelig svær og laaaaang periode i enhver kvindes (og mands) liv.

Hvad kommer til at trende på SoMe i 2024

Samtidig med at der er øget fokus på 50+ segmentet, så er der en masser af andre områder, som også lige får et nyk opad her i 2024.

Det er f.eks alle de fine profiler, som viser hvad man kan gøre med vintage / genbrug og DIY og som derved er med til at lede vores fokus hen på meget mindre materialisme. Det elsker jeg helt klart. Det her overdrevne forbrug, som jeg selv har været en del af i det meste af mit voksne liv, det ser ud til at være lidt stagnerende. I hvert tilfælde hos det, jeg kalder ‘Det moderne spelt-segment‘. Og det er fedt!

Der er da ikke noget skønnere end at se en skøn pige, omsy en gammel herreskjorte til en trendy og fin bluse, som vi alle godt gider eje, vel? Eller hvad med at lære at bruge dit eget tøj på en ny måde, at sammensætte det anderledes end du plejer? Eller hvad faktisk med at lære at sy sit eget tøj fra bunden…? Det er en skøn trend, synes jeg – hvad tænker du?

Det er blevet tilladt, at have sin egen unikke stil på den måde og at skabe sit eget udtryk. Der er ikke længere det der med, at hvis ikke man har bestemte farver i sin garderobe, så er man ikke med på moden eller hvis ikke man får botox, så duer det ikke.

Autensitet

I forlængelse af den trend, er det også blivet meget mere ‘in’, at bevare sin autensitet og at udgive autentisk indhold. Man må gerne være unik, være sig selv 100% og man skal ikke længere passe i en kasse. Jeg er bare vild med det. Nok også fordi jeg ikke gider fremstille mig selv, som perfekt og at skulle ligne en som har haft stylisten på besøg, eller at udgive indhold, som jeg ikke står 100% inde for selv.

Netop derfor er jeg aldrig kommet sådan rigtigt igang med at annoncerer og reklamerer for andre end mig selv. Fordi jeg synes det er monster svært at skulle skrive om noget, som jeg ikke selv bryder mig om eller kan se fidusen i.

Livsstilscoaching og selvudvikling

Stress og hamsterhjul var nærmest synonymer i 2023 og i årene derop til, især efter corona. Det fortsætter i 2024, hvor der bare er SÅ meget fokus på retten til, at vælge karrieren fra (især for kvinderne). Retten til at blive anerkendt for, at man gerne vil være derhjemme hos sine børn, mens de er små. Der hvor de i virkeligheden har allermest brug for MOR og far, som sine nærmeste omsorgspersoner. Respekten for at man ikke har lyst til, at parkere sine små elsklinger i de fleste vågne timer i institution hos nogle pædagoger, som i mange tilfælde ikke engang selv har børn og dermed ingen ‘rigtig’ erfaring at tage fra.

I en tid, hvor mentalt velvære og personlig udvikling er i fokus, har f.eks. Instagram også udviklet sig til en platform for virkelig meget livsstilscoaching og selvudvikling. Brugere deler deres rejser mod selvforbedring, giver råd om stresshåndtering og tilbyder inspiration til et sundere og mere meningsfuldt liv. Det skaber helt klart en positiv og støttende fællesskabsånd derude, som opmuntrer til vækst og selvopdagelse hos den enkelte.

I 2024 er f.eks. Instagram mere end bare et sted at dele billeder og videoer – det er et levende samfund, der afspejler vores kulturelle, sociale og kreative mangfoldighed. Fra nostalgiske æstetikker til bæredygtighed og virtuel kunst fortsætter SoMe med at inspirere og skabe forbindelse mellem millioner af mennesker over hele verden.

Hvad vil være mit bidrag til SoMe-landskabet i år?

I forlængelse af hele den her smøre fra mig, så kan jeg bare sige, at jeg fortsat vil bidrage, med mere af samme skuffe som herover. Der kommer til at være lidt indlæg her på kanalen om bl.a. mit 2. genoptræningsforløb, som jeg står midt i lige nu. Jeg vil videodokumentere, hvordan sådan er forløb ser ud, for en halvgammel dame. Sådan ægte og uden filter – det skal nok blive sjovt…

Men de emner jeg har ridset op her i indlægget, er sådan set mest grunden til, at jeg fortsætter med bloggeriet og med at udkomme på diverse SoMe. Fordi jeg elsker at skrive og følge med i, hvad andre poster. Så har jeg jo en holdning til det meste og den vil jeg gøre mig mere umage for at lufte herinde, da det jo er min helt egen kanal og ingen kan censurere mig, så deeett…!

Og I skal heller ikke snydes for helt almindelige hyggelige indlæg om Sandgaarden, Bobo, Villa Colina, børnebørn og alt det som I kender mig for i forvejen.

Er der ellers noget, som I derude, tænker at det kunne være dejligt, at vide mere om herfra?

DIY

Genoptræning

Sandgaarden

Villa Colina

Bobo

Børnebørn

Tusinde tak, fordi I følger med!

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.