Livsstil

Året der gik og året der lige er begyndt

Året der gik og året der lige er begyndt. Meget kan siges om 2023, men jeg har kun et ord: WAUWWW !!

Wauw, af flere grunde. De fleste wauw’er er positive, men et par stykker er dælme også trælse. Læs selv med og sig mig om ikke du synes, at 2024 godt må slappe lidt mere af end 2023…?

Jeg rundede sammen med min datter

Jeg rundede 60 år og min ældste datter fyldte 40 år. Positiv wauw! På samme dag! Wauw-Wauw!

Min fødselsdag blev fejret 3 gange, nemlig både to gange i Danmark og Spanien. Fejringerne i Danmark var først en brunch med hele La Familia på selve dagen. Alle kom selvom det var en hverdag og første arbejdsdag efter Påske. Jeg var SÅ glad og taknemmelig. Du kan læse meget mere om den dag og mine tanker om at runde 60 år lige her også.

Det var også min datter, Camilles, fødselsdag og hun fyldte 40 år. Shit altså! Jeg har en datter på 40 år, ja snart 41…Mere Wauw! Hun holdt sin egen fest senere på sommeren – helt som hun ønskede det og det var så fint.

Det er stadig helt unikt at dele fødselsdag med sin datter, selvom det jo burde være en rutine efter 40 år. Jeg synes det er fantastisk og hun vil til mine dages ende være min aller-allerbedste gave nogensinde.

Operaen

Oveni de to store, flotte fester i Danmark og Spanien, fik jeg endda en tur i Operaen med 2 overnatninger. Vi boede på Hotel Admiral med udsigt over til Operaen. Vi fik tonsvist af lækker mad og alle de bobler jeg kunne drikke.

Rene hev mig rundt i det indre Cph og vist mig alle de steder, som jeg aldrig havde set eller besøgt tidligere. Det er jo hans gamle fødeby, så der var nok at vise frem til sådan en lille jydepige, som jeg.

F.eks. så jeg ejendommen,, hvor han starte sin professionelle erhvervskarriere for 40 år siden. Det var nemlig hans fars firma han overtog i en af de fineste ejendomme i flotte Bredgade i Cph. Cool nok!

Hvids Vinstue blev jeg heller ikke snydt for. Troede bare det var mere, sådan cool. vidste ikke, ay det bare var et gammelt brunt værtshus. Ej, pjat, det var sjovt at opleve og vinen var ret god. Videre gik det på shoppingtur til alle de lækre mlrkevrebutikker ogkenser I det? Når tyder kommer til staden, så kan de slet ikke finde ud af at kæbe noget sf stat det lækre….Ahhh, næsten ikke…Jeg fik da slidt lidt på min mands kort den dag. TAK!

Det var et par skønne dage, dog kunne jeg godt have undværet den del, der handlede om at køre med metroen. Vi kørte fra lufthavnen og ind til Kgs. Nytorv og retur et par dage senere. Hold da op, det er indviklet for sådan et par jyder. Vi nåede at hoppe på det forkerte tog og kære forkert plus at stå som to tosser og spørge hvordan, man køber billet. Kæft, hvor vi grinede hele vejen hjem i flyet til Karup. Vi må ave været retlige st se på…

Hvorfor tog vi ikke bare en taxa…? Det undrer mig stadig. Jeg er bare ikke til offentlig transport. Synes det er mega irriterende og besværligt. Desuden er man jo tvangsindlagt til at høre alt hvad andre siger omkring en. Ingen har jo i dag den mindste pli, til trods for at vi sidder mange i det samme rum over en længere periode…Så deeett….

Men en fantastisk tur, det var det. Nå videre!

Bryllup og en 7’er

2023 var også året, hvor Rene’s datter sagde et smukt JA til sin mand i en lille hvid og meget romantisk kirke på det sydlige Fyn i nærheden af Svendborg.

Der blev festet sammen med over 80 mennesker i tre dage og intet manglede og alt gik perfekt. Det var en stor oplevelse og især jo for Rene, som også holdt sin første og forhåbentligt eneste tale til sin datter i anledning af hendes bryllup.

Fars tale til sin dattet. Det var stort, kan jeg godt fortælle og rørende ad pommern til. Aldrig har jeg oplevet så mange, der snøftede på engang. Men smukt og min mand er en aldeles glimrende taler. Han havde så også øvet – meget og længe. Jeg var så stolt at ham og glemte næsten helt, hvem han talte til, fordi det var så fint, det han sagde,

Og nu er det efterhånden et halvt år siden de uge mennesker blev gift og lige om en måneds tid, bliver de forældre til en lille dreng. Så er vi med i klubben for dem, som har 7 børnebørn! Hvor vildt er det ikke lige?

Vi glææææder os til 7’eren!

Sandgaarden blev udvidet

I foråret udvidede vi Sandgaarden – eller det vil sige, vi fik et nyt firmadomicil herude. Vi købte nemlig et anneks, som nu huser vores kontorfaciliteter og samtidig kan bruges til forskellige andre formål. Det var et stort tilløbsstykke, da vi fik det fine anneks sat på plads på plænen. Selvom det er et lille træskur, så er det mega fint og vi nyder synet inde fra huset hver eneste dag og især om aftenen, nr der et tændt lys derover.

Dejligt kontor.

Samsø tur – retur

Blandt mange andre festlige oplevelser i 2023 var en af de sjoveste nok vores tur til Samsø, sammen med et par gode, gamle venner.

Rene og jeg har været derovre flere gang, sejlende, da vi havde det fine skib Sussie. En af gangene cyklede vi til Brundby Rockhotel og lige siden har vi haft lyst til at komme til bage og høre noget godt musik i haben derovre.

Det blev så i sommeren 2023 og det blev til koncert med Sebastian. Sebastian er der ikke så meget at sige om, men selskabet var uovertruffent. Kæft, hvor vi havde en sjov tur og hvor vi mødte mange skøre mennesker. Vi fik drukket rigeligt med drinks og hygget i et par dage, inden vi vendte hjemad til Sandgaarden igen.

Vi har allerede aftalt at den tur tåler en gentagelse.

5 måneder i varmen

Året blev også det pr, hvor vi har være næstlængst tid i Spanien. I 2023 var vi i Spanien i alt lidt over 5 måneder. Anna f grundene til at det blev til så lang tid var jo, at vi holdt min helt store fødselsdagsfest i Villa Colina. Det krævede jo både mange forberedelser i god tid forinden og efter festen havde vi gæster, som blev i et par uger.

Det var SKØNT og jeg er stadig SÅ lykkelig og taknemmelig over, at min sæde mand ville give mig sådan en fin fest i vores fine hus i Nerja.

Tak, endnu engang, min dejlige skat!

Alle gode gange to – WTF?!

Til gengæld kan jeg godt fortælle jer lidt mere om, at jeg i 2023, nærmer bestemt i oktober måned, brækkende ryggen for 2. gang på 6 år. Hvad f….. er lige den statistiske sandsynlighed for det?

Jeg fatter ikke, at jeg skal være så møguheldig. Den her gang ville jeg bare lige gå en tur med lille Bobo en søndag morgen. Jeg havde besøg af en veninde nede i villa Colima. Rene og gutterne frs kortklubben var taget til fodbold i Sevilla og var 3 timers kørsel væk.

Nå, men, ud af døren, ud på vores ret skrånende vej. Ville lige vise June, hvor hun skulle løbe hen, hvis hun ville have den flotteste tur. Og så ved jeg sgu ikke alt hvad der skete, andet end jeg på vanlig clumsy vis trådte forkert på den ret ujævne spanske møgvejr og vupti, så røg jeg direkte over i genboens mur. Den mur har et fremspring cirka 75 cm oppe på men. Gæt hvad min ryg lige præcist ramte ind i. Jeps! Det sagde KNÆK, så højt at jeg jeg både kunne her og føle det. Jeg var ikke i tvivl om at der var et brud.

Nå, lang historie kort – jeg blev kort i spansk ambulance til et privathospitaler i Malaga. June tog med og TAK af hjertet for det. Derfra gik det hele bare amok.

Aldrig har jeg oplevet noget lignende i hospitals regi. Hold da maule, for en på opleveren, jeg fik de næste 3 dage. Der var ikke styr på en skid og ingen læge kom, før jeg blev temmlig insisterende i mit toneleje, mange gange. Først på tredje dagen lykkes det mig at få udleveret et korset, mod betaling naturligvis og så var jeg ellers den, der var smutte. Hjem til Villa Colina, i en taxa.

Jeg har heldigvis det an kalder et stabilt brud på 1. lændehvirvel, så jeg slap for operation og kunne nøjes ed korsettet igen.

Men nu går det fremad. Jeg går stadig med korset, men håber at slippe for det snart. Træner sådan noget sengetræning p.t. Kedeligt. Men jeg kender jo proceduren, så snart korsettet ryger af.

Så er det igang med genoptrænigen og den her gang ved jeg lige præcis, hvad jeg skal og ikke skal. Det skal nok gå. Jeg er fortrøstningsfuld.

Alle kyllinger kom hjem

Det lykkedes os også at få samlet alle vores børn, svigerbørn og børnebørn flere gange i 2023. Det er noget vi har besluttet for flere år siden – at vi hvert år vil bestræbe os på at få samlet dem alle, mindst et par gange hen over året.

i plejer at lave en fest om foråret/forsommereren og så igen Den Store Julefest, som normalt altid falder 4. søndag i advent, så de alle kan være frie til at fejre selve juleaften med dem, de føler for det pågældende år.

Eftersom vi var i Spanien for at fejre min fødselsdag i maj/juni måned 2023, var det ikke rigtigt muligt, at finde en dag, hvor alle kunne være med til sommerfesten. Vi løb ind i sommerferien, da vi kom hjem fra syndens sol og så gik tiden. Vi kom helt hem til starten af oktober, hvor vi vr hjemme i 3 uger, førend vi vand endog, hvor alle kunne tre med. Men så blev det Halloween fest i stedet for. Det var også sjovt. Selvom jeg ikke er en Halloween-type, så blev det sjovt og hyggeligt og børnebørnene var jo helt vilde med det.

I år faldt 4. advent sammen med juleaften, så vi valgte lige 3. søndag i advent i stedet for til den Store Julefest på Sandgaarden. Det skuffede heller ikke i år. Vi havde en helt skøn aften med alt hvad der hører til af dans om juletræet, julemand på loftet, bål i haven, flæskesteg på grillen og ris al la Mande på tallerknerne. Kæmpe julefest.

Jeg er altid så taknemmelig bagefter. Fordi vi kan gøre det, fordi de alle gider os, fordi vi har rammerne og fordi jeg ved at vi alle skaber nogle relationer, som vi kan leve af resten af vores liv. Allesammen. TAK.

2024 – hvad kan du og hvad har du til mig og mine?

Det bliver interessant at opleve 2024. Der er allerede ting jeg ved, der kommer til at ske.

Det er sådan noget som, at min yngste datter med sin fine familie flytter til drømmehuset om et par uger.

Eller at vores 7’ende barnebarn er på vej og efter planen ankommer til februar.

Det er også helt sikkert, at første del af året bliver lidt en hårdere opgave end jeg havde forvente for et par måneder siden. Men derefter ved jeg ingenting. Jo, måske, at vi rejsernes til Villa Colina i starten af marts igen. Det glæder vi os begge vildt til. Det er allerede alt for længe siden. Men nogle gange kommer der noget som er uopsætteligt og så må det v ære sådan for en tid. Og det er også ok. Vi elsker det hele, jo.

Hvad der ellers kommer til at ske må tiden vise. Jeg er klar. Jeg har drømme – og planer, som skal afprøves i 2024. Jeg håber, at 2024 er med mig!

Har du drømme og planer for 2024?

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.