Julemiddag i det sydspanske
Julemiddag i det sydspanske – hvad består den mon af?
Jeg har googlet mig lidt frem til at man dernede i Andalusien fejrer jul og hvad man spiser i julen og hvad der ellers er af andre traditioner og pudsige påfund i forhold til Danmark – og det er sjovt læsning, for de har mange af de samme traditioner so vi har herhjemme men en helt anden måde at fejre dem på og deres fokus er ikke så meget på den samme slags mad hvert år, mere på at man bare skal spise ekstra lækkert og ekstra meget i juledagene:-)
Så nu bliver det altså vildt spændende, hvad vi lige finder på at spise den 24. og dagene frem. Jeg har faktisk allerede overvejet noget med at grille lam og lave lækkert tilbehør til, f.eks. stuvet blomkål, som de spiser meget af i julen i Andalusien og så noget über-lækkert tapas-halløj som frokost den 25.
Men der er jo også andre jule-ting vi skal bruge tid på som for eksempel juleudstilling i Malaga, som vist nok er rigtigt smukt – og hvad med julegodter?
Ihhhh, det bliver så spændende at skulle fejre julen i et fremmed land endnu engang. Sidste gang jeg fejrede jul i udlandet var i Botswana, Afrika og det var eksotisk, kan jeg da ligefortælle dig, for da måtte jeg købe en Peking-and på en kinesisk restaurant – sådan en ser sgu sjov ud, når man et vant til en dansk land-and – men den kunne spises og bagefter var der Ris a la Mande lavet på Arborio (risotto) ris, som smagte rigtigt lækkert, faktisk:-)
Jeg opdaterer dig med de enste jule-tiltag inden længe – ha’ det rigtigt jule-godt indtil da:-)