Livsstil

Familieforøgelse aka hønsesnak

i dag den 27. maj 2019

Familieforøgelse aka hønsesnak, det er lige hvad det handler om i dag.

For vi har nemlig fået familieforøgelse!! Vi har fået kyllinger!! 2 stk., T O, små gule kyllinger!! Nøjjj, hvor er de søde – og små….De er bare så, så, små, så jeg ikke tør røre ved dem endnu.

Hvor kom kyllingerne fra

Mens vi var i Spanien, havde vores søde naboer taget en kurvfuld æg med til en ægte hønseavler, som har gode rugehøns. Der lykkedes det så at udruge to af æggene til kyllinger – og vi vidste ingenting, ikke før forleden hvor han sendte en meget underlig besked om familieforøgelse???!!!

Forklaringen kom lige efter og vi blev vildt glade, selvom vi egentlig ikke ville have kyllinger. Vi har allerede 6 høner og en hane, Orpington, så vi mener at vi har nok. Men lur mig, om ikke de her to får lov at blive boende, når de vokser til…

Kyllingerne blev leveret til døren af naboen og hans lille datter, som faktisk var idé-damen bag projektet. Hun har til enhver tid lov til at komme på besøg og kigge til ‘sine’ kyllinger og følge dem i deres opvækst.

Det er bare sådan noget hyggeligt og sødt noget, som sker når man bor i en lille landsby ude på landet, med verdens bedste naboer:-)

Madammen er skruk og stikker af

I dag var jeg også nødt til at tage en skruk høne fra de andre høns og sætte hende i karantæne i den lille kyllingegård, hvor rugemor’en og de to kyllinger går indenfor i huset.

Et par timer senere siger Rene pludseligt: ” Øhhh, havde du ikke sat en høne i karantæne?…Det er bare fordi, den går rundt i haven lige nu!”

Damn, da også! Ud med mig i gummistøvler og vinterfrakke i det her regnvejr og fat i nettet (til at fang høns med) og så ellers liste mig ind på madammen. Hun er heldigvis så tam, at hun ikke anede en brik om, hvad jeg havde med i hånden. Hun bare stod og nærmest ventede på at blive fanget ind;)

Pyyyh, det endte godt og hun kom tilbage til den andre og så må jeg se om hun springer i reden igen og bliver liggende dagevist på ikke-eksisterende æg………

mie afleverer kyllinger og rugemor
cuteness
hyggeligt besøg med tilhørende kyllinger
rugemor passer godt på
madammen i karantæne

One Comment

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.