Hyggeligt
Livsstil,  Spanien

Det er længe siden sidst

Det er længe siden sidst og nu tænker jeg, at det da må være tid til et nyt indlæg her på kanalen. Det har været en ret vild sommer og meget er sket hos os. Derfor har her været stille, meget stille, men nu er jeg forsigtigt ved at vende tilbage.

Hvordan går det så her? Joooo tak, det går såmænd okay. Jeg løber lige igennem det hele for jer, så I kan være på omgangs højde:

Villa Colina

Villa Colina – hvor langt er vi i processen? Jamen altså, vi går jo nu og venter på at det skal blive ‘nøgledag’. Det har været en meget lang proces, som startede tilbage i maj måned. Præcist den 12. maj så vi huset for første gang og dagen efter ringede vi til mægleren og sagde, at vi ville købe det.

Vi har haft utallige møder med både advokater og byggefolk, så alt skulle være tilrettelagt og klart til at sætte igang, den dag vi får nøglerne.

Sælgerne er sådan nogle super søde mennesker, som vi har lært ret godt at kende gennem den her lange overtagelses proces. De er et ældre ægtepar fra England, som nu har pakket deres hjem i Spanien sammen, for at rejse tilbage til fødelandet og være tættere på familien. De har boet her i 40 år, heraf de sidste 20 år i Villa Colina. De har virkeligt mange fotos fra dengang de selv renoverede huset for 20 år siden og dem lader de ligge i huset til os. Vi er så taknemmelige. Det er uvurderligt med sådan nogle livsbilleder og vi er bare så glade for, at vi måtte få lov at købe deres skønne hus.

Hvad vil vi ændre ved huset?

Det kan helt klart fornemmes, når man træder ind af døren til ejendommen, at de her mennesker har levet et godt liv i huset. De har elsket at bo her og holde det tip top i stand. Der er så meget sjæl i det hus og vi drømmer om at videreføre den sjæl. Det er en stor arv vi tager op, men vi vil gøre vores aller ypperligste, for at det skal blive godt og vi skal få lige så mange fantastiske år i det hus.

Der mangler ingenting i huset, men selvfølglig vil vi forandre lidt hist og pist. Det er dog mest noget med maling. Nå, jo, vi udskifter to vinduespartier i stuen, så det bliver til ET stort, gennemgående parti med masser af glas. Det bliver så godt – håber vi;-)

Nyt nyt nyt

Så skal køleskabene skiftes og vi har derfor fået sendt 3 nye derned sammen med alle flyttekasserne. Vi har jo købt huset fuldt møbleret, men minus personlige ejendele og køkkenudstyr. Derfor har jeg været tvunget til at shoppe helt vildt i den tid, hvor vi har været hjemme i DK. Egentlig en ret lækker opgave, hvis du spørger mig. Det hele er nu pakket og sendt afsted i sidste uge.

Uhhh, hvor jeg glæder mig til at komme ned og pakke det hele ud og få alt på plads. Mon det bliver, som jeg har drømt??

Selvfølgelig kan man købe håndkæder og sengetøj og gryder og pander og kaffemaskiner i Spanien. Men når man er lidt kræsen i det, som vi er, så vil man kun have det, man vil have. For at undgå at skulle fare rundt i hele Andalusien for at finde præcist, det vi ønsker, syntes vi at det var nemmere, at få det sendt med en lastbil derned fra Danmark. Det har vi prøvet tidligere, da vi købte det første hus dernede og det fungerede jo fint.

Og ved I hvad? Det staffeli, som jeg gav Rene i fødselsdagsgave er rejst med til Spanien. Det er da oplagt at han vil komme til at stå på terrassen med udsigen over Middelhavet og bjergene og male på livet løs. Eller, hvad tænker I?

Nu med gæsteafdeling

Vi har også besluttet os for en renovering af annekset, som nu fungerer som kontor. Her vil vi i stedet for, have en gæsteafdeling med eget bad og egen indgang. Det kan være rart for nogle af vores gæster, at de kan komme og går, som de ønsker det. Annekset ligger nede bagved hovedhuset og lige under pool området, så for gæster er det så nemt, lige at springe op fra sengen om morgenen, og smutte op i poolen til et morgen dyp. Der er ellers gæsteværelser nok inde i hovedhuset, men sådan en luksus afdeling, er da bare skøn at have, ikke?

Der skal ske noget ved poolen. Altså, noget med nye møbler og parasoller og sådan (se FØR billede herunder) Og køkkenet! Jeg er helt pjattet med de hersens skøre fliser, men der er for meget krims krams og det skal væk. Det bliver godt, det er jeg sikker på. Området med udendørs køleskab m.v skal lige have en opgradering til højeste level og det skal I glæde jer til (se FØR billeder herunder) Vi har tyvstjålet ideen fra nogle venner, vi har dernede, som har det mest fantastiske hus. Vi har fået lov!

Åh ja, så er der lige der det plante værksted, som jeg kalder det. Hvad hulen skal jeg gøre ved det??? Det er jo mega charmerende, at man kan gro sine egne palmer og alting. Men det tvivler jeg altså på, at jeg kommer til at gøre noget videre i. Måske jeg bare skal give det hele væk?

Hotel Avalon

Når vi lander i Nerja, har vi booket værelse på Hotel Avalon, som ligger på samme vej som Villa Colina. Det tager os 2 minutter at gå op til huset derfra. Vi tænker, at det nok er en god ide, at vi ikke bor i huset den første tid, indtil der er malet og de fleste flyttekasser er pakket ud. Meeeen, hvis det går som det plejer med os to så, kan vi ikke vente med at sove i huset og det ender garanteret med, at vi rykker ind efter et par dage.

Vi er allerede ret begejstret for det fine, lille hotel med 6 værelser og et virkeligt godt køkken. Vi har spist frokost der flere gange og vi fornemmer klart, at vi vil blive stamgæster ret hurtigt. Bare de har champagne nok!!

Nå, jeg holder jer opdateret på projektet, som det skrider frem, så stay tuned!

Det første hus

Det første hus vi købte i Spanien for 4 år siden, havde vi egentligt langtids udlejet på ubestemt tid. Det var en god løsning, syntes vi. Vi har haft det til salg, men i de her tider går det lidt træt med salg af huse dernede. Mange er først nu begyndt at turde at rejse lidt ud i verden igen. Så vi havde egentligt besluttet os for at skulle vente nogle år med at sælge, men lige pludselig kom der købere ind fra højre og nu er det dælme solgt!

Når jeg kigger på billederne, nu hvor vi har købt nyt, synes jeg godt nok at det er et fedt hus. Bare lidt for småt til os, men max fedt! Stilen er fuldstændig anderledes end Villa Colina, som er et gammelt andalusisk hus, der er restaureret og ombygget for 20 år siden. Vi elsker den charme og autencitet, som huset besidder, men samtidig kan vi godt se den lækre luksus, som vi lige har solgt…Vi håber bare, at de nye ejere bliver rigtigt glade for at bo på bjerget, for det har vi været.

Det er faktisk også det bedste for os, at sælge det. Det er okay besværligt at styre ET hus i Spanien, når vi ikke er der. Men at styre TO huse, det er nok double trouble;-) Så vi er glade for løsningen.

Det er længe siden sidst og indlægget er blevet monster langt, så jeg gemmer resten til næste indlæg. Læser du med så?!

Wish me good luck – I’ll be needing it!

One Comment

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.