Spanien

Alertcops – på tyvejagt om natten!!

Alertcops – på tyvejagt om natten!!

Nabohjælp

Det var sidste gang, vi var i Spanien, at vi måtte på tyvejagt flere timer en nat. Det var godt nok en syret oplevelse…

En aften, hvor vi sad og hyggede på terrassen og ringede telefonen pludseligt sent om aftenen. Det var vores nabo et par huse væk, som var helt forskræmt og spurgte, om vi ville komme over. Der sad nemlig et par personer udenfor deres hegn og lurede på dem.

Ret vildt, men der har faktisk været både indbrudsforsøg, indbrud og overfald i vores urbanisation hen over de sidste halvandet år, så vi sprang afsted.

Naboen havde siddet på terrassen, som vender ud mod bjergskråningen og kun er afgrænset af balustre på ca. 1 meters højde – udenfor er der bare rå bjerg. Der er højt græs og vildtvoksende buske og masser af steder at gemme sig, hvis man vil det.

Det ville de lumske banditter så!

Politiet er lynhurtige i Spanien

Flere naboer kom til og vi fik fat i politiet med det samme og det tog kun 10-12 minutter, før de var hos os.

Mens vi ventede på politiet gik vi lige en runde – os fra ‘tæskeholdet’ ;-). Vi bevæbnede os med køkkenknive og golfkøller – bare for en sikkerheds skyld.

Vi fandt ikke nogen og da politiet kom gik de i gang med en længere eftersøgning på bjergskråningen, desværre også uden held.

Meget kan man sige om Spanien og deres manglende orden i visse ting, men politiet, DE tager sgu tingene alvorligt dernede. Måske også fordi vi allerede har været udsat for flere til fælde med banditter. Det var i hvert tilfælde dejligt, at de reagerede på vores opkald så hurtigt og tog det hele virkeligt seriøst.

Resten af natten patruljerede de oppe omkring vores urbanisation med jævne mellemrum og lovede, at kigge forbi oftere fremdrettet. Det føles ok trygt, tænker jeg.

Klokken blev henimod 02.00 om natten inden vi kunne gå hjem til os selv igen og smutte i seng og få sovet lidt. Med en golfkølle under sengen – og den ligger der stadig;-)

Alertcops – alletiders App

Efterfølgede fik vi installeret en App som hedder Alertcops. Det er en officiel App, som er udgivet af den spanske regering. Noget af det fedeste ved App’en er at den kan lokalisere mig til envher tid, så selv hvis jeg er kommet til skade, kan jeg hurtigt blive fundet.

Man kan sende fotos med den til politiet, f.eks. hvis man er vidne til overfald eller en ulykke eller andet. Fra App’en ringer man også direkte til den spanske alarm central, som taler engelsk og en del andre sprog, så man altid kan få den rigtige hjælp tilkaldt med det samme.

Hvis I rejser i Spanien, kan jeg anbefale at installere den, så snsrt I lander på spansk jord. Det eneste der skal bruges er pasnummer og så selvfølgelig navn og adresse, telefonnummer og mail m.m. og så er man igang.

Vi har den begge installeret og aktiverer den, så snart vi lander i Malaga lufthavn. Det giver bare en tryghed, når man er i et andet land og måske ikke taler sproget sådan helt perfekt:-)

vi bor nede i det hvide 😉
in the middle of nowhere
must have when in spain

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.