Rejser

NIE nummer – let forbrugerinfo!

NIE nummer - let forbrugerinfo!
vigtigt papir

 

NIE nummer – let forbrugerinfo! Hvis du altså kunne have brug for det og måske overvejer at købe ejendom eller noget i det spanske:-) Jeg er udmærket klar over at alle hernede ved alt om det, men hvis man aldrig før har prøvet at begå sig på de offentlige kontorer i et andet land end sit fødeland, så er det ofte skønt med lidt tips og fif;-)

Som f.eks. at det kan spare dig for en hel dag at betale for dit NIE nummer i banken INDEN du går på politistationen første gang. Ofte findes der et lille kontor lige ved siden af eller i hvert tilfælde meget nær ved politistationen, hvor man for få euro hjælper med at udfylde formularerne og hvor man kan få hjælp til betaling m.v.

I vores tilfælde er det vores administrator, som har hjulpet mig med det. En administrator er obligatorisk i Spanien, hvis man har et selskab i landet og sådan en person ved næsten ALT om hvad man skal gå til advokaten om og hvad man går til notar med – ret vigtigt at vide idet man ellers godt kan komme til at gå flere gange end nødvendigt tilde forskellige kontorer.

Altså, man udfylder en formular som også kan downloades her. Udfyld den anden formular, som også kan downloades her, tag to kopier samt 2 kopier af dit pas og gå i banken og betal de 8-9 euros, som et NIE koster. Banken kvitterer så på den ene formular, som du igen tager 2 kopier af. Gå til politiet og aflever hele molevitten og spørg hvornår du kan hente dit nummer.

Bingo-Banko – cirka et døgn senere (eller måske endda samme dag) har du dit NIE nummer og kan nu åbne en bank konto, købe et hus eller en bil eller noget andet sjovt i Spanien:-)

Jeg skriver det her fordi jeg godt gad have vidst det første gang vi skulle bruge et NIE nummer, for det tog os 3-4 gange til politi og bank og lille sidekontor inden vi havde nummeret, bare fordi vi ikke kendte reglerne…Men det gør I så nu og kan klare opgaven på 2 dage højst!

God fornøjelse!

Jeg er Tina og MormorMedstiletter er mit fristed, hvor jeg hygger mig med at skrive om mit liv med tid til livet! Jeg er 59 år og gift med Rene, mor til tre, mormor til tre, hundemor til lille Bobo og vi bor og arbejder i det midtjyske og i det spanske...! Jeg lever mest, når jeg kan se og dufte havet eller når jeg oplever, sammen med de mennesker jeg holder af...! Blogger og taler meget, er temmelig huslig og kreativ anlagt og så har jeg virkelig meget energi.  Jeg lover, at gøre mig umage, så du vil føle dig inspireret og underholdt her på bloggen. Hvem sagde, at livet bliver kedeligt, når vi rammer sølvsegmentet? Ikke mig i hvert tilfælde!

Glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.