Spanien

Juletid er hyggetid og tid til hinanden

86e2523f3b189feb7968b68cde8b9754
Juletid hos Claus Dalby

Juletid er hyggetid og tid til hinanden – sådan har det vist altid været, MEN jeg føler ligesom at tiderne skifter og traditioner brydes i disse år. Det er for eksempel årevis siden jeg holdt jul med alle mine børn eller dele af min familie, for vi ikke alene bor langt fra hinanden, men der er jo også andre dele af svigerfamilierne at tage hensyn til og når al den logistik skal gå op, må der træffes nogle fravalg indimellem.

I år er det da helt galt for alle mine døtre med familier og deres far og hans nye familie, rejser til de meget varme lande lige op til juleaften for at fejre en rund fødselsdag i varmen og også nok lidt for slippe for juleræset – jeg er ked af at sige det, men sådan har jeg det altså også:-) Jeg er faktisk træt af alt det julehalløj, ikke af tiden vi bruger på hinanden i julemåneden, men alt det hvad-skal-jeg-dog-give-i-gave-ræs, alt det byen-er-pyntet-midt-i-oktober-ræs og alt det andet alt for meget juleri overalt. Jeg er træt af det, men også lettet over at jeg har besluttet mig for at det er okay at have det sådan, for så er min dårlige aamvittighed forsvundet og jeg kan nyde december på en helt ny måde.

Billedet øverst er fra Claus Dalbys bog og jeg er vild med hans overjulede tilgang til årstiden og glad for at der stadig er nogen, for hvem julen er en kærkommen højtid, for så dør traditionen da ikke. Jeg er jo ikke jule-hader, blot lidt træt…

IMG_3235
Juletid – med røde bær ved indgangen
IMG_3237
Juletid – gammeldags glansbilledet på skål – så fiiiiint!

Jeg har skam også julet lidt, for der er jo andre end mig i huset og de skal da ikke snydes for jul, bare fordi jeg har fået for meget af den;-)

Nå, men du tænker sikkert: Hvordan skal MormorMedStiletter så holde jul?

DET SKAL HUN PÅ BJERGET! Nemlig! Og det bliver så godt:-) Tænk at stå op julemorgen, gå ud på terassen, se solen stå op over bjergtoppen, lave morgenkaffe og pise jule-morgen-brunch med Kaptajnen for derefter at tage sine travesko på og gå en monsterlang tur, spise frokost på en dejlig restaurant nede ved havet, gå hjem igen, slappeaf og gøre sig klar til aftenen, hvov vi laver lidt ekstra lækkert mad – ikke julemad! Stille og roligt, uden stress og brun sovs, uden gaveræs, uden overspisning i ris a la mande og tømmermænd 1. juledag – hvor bliver det bare godt:-)

Hvordan bliver din juleaften i år?

a7ced57264d6ccbfcb5151eef22bb5b3
Juletid – mospakker, hvor cute

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.