Livsstil

Vi er stadig i Marselisborg Havn og om turen hertil…

image
Skipper tjekker situationen undervejs

Hvis du også følger mig på Instagram, vil du vide, at turen her til Marselisborg Havn ikke var uden udfordringer.

Allerede da vi kom til Åbenrå onsdag aften og var i gang med at gøre klar til at sejle tidligt torsdag morgen (læs: som i klokken 7) fik vi en motor pumpe alarm, hvilket betyder at der er så meget væske i motorrummet at pumpen føler sig tvunget til at starte op med hiv og sving og stort postyr! Øv, øv ,øv, det er bare så mega trælst, når der går en alarm under 12 timer før afgang, ikke?

Rene røg straks i maskinrummet blot for at konstatere, at der var omkring 15 liter klam væske dernede. Bevæbnet med spand og svamp fik han hurtigt det hele suget op og fik ringet til en livline, som vidste lige lidt mere om den slags en vi gør;-) Autohuset Vestergaard blev kaldt til og var på pletten kl. 10 torsdag morgen – virkeligt sejt! Alt blev tjekket og vi fik grønt lys til at sejle afsted, dog med den formaning at vi skulle holde godt øje med vandstanden i motorrummet hver time….

Så nåede vi Lillebælt

Som lovet så gjort og den første del af turen gik perfekt uden mere væske at rapportere, MEN da vi nåede Lillebæltsbroen efter nogle timer med gashåndtaget i bund, havde der igen samlet sig så meget olie med vand i, at Rene ikke turde sejle videre uden at vi fik det tjekket af professionelle, så vi ringede atter til Autohuset V. som igen var lynhurtige og det blev aftalt at vi skule gå ind i Fredericia, hvor flinke Lars stod klar på broen da vi lagde til. Uovertruffet service! Tak!

image
Træning på trapper

Mens de to gutter kravlede i motorrummet igen-igen, gik Bobo og jeg en tur på kajen, så det lille, dygtige dyr kunne komme på toilet. Vi brugte så også lige tiden til at øve i at gå på trapper og på træbroer – læg mærke til den mikroskopiske godbid,  som ligger på trappetrinnet – uha, det var lidt farligt, men kun de første tre meter, så smuttede han afsted så tæt på kanten at mor her fik høj puls.

image
Pitstop i Fredericia

Nå, efter en times tid med mekaniker ombord uden at han fandt en egentlig fejl eller grund til at vi ikke skulle sejle videre (han mener at det er empellerne som trænger til udskiftning???) stak vi afsted igen og da vejret var så fint, besluttede vi at sejle helt til Marselisborg i et ryk, det vil sige uden det stop i Juelsminde, som vi havde planlagt hjemmefra.

Efter 7 timer på vandet nåede vi endelig frem kl. 20 og i silende regn, men hvad gør det når man er klædt behørigt på…..

image
Belønningen – SOLEN SKINNER!!

One Comment

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.