bikini og røjsere, love it!
Livsstil

“Skal du fylde så meget?”

“Skal du fylde så meget?” Det spørgsmål har jeg godt nok hørt mange gange i mit voksne liv.

Hver gang jeg har hørt det, har jeg tænkt: “JA , Jeg skal fylde lige præcist så meget, som jeg gør !!” – “Og nej, egentligt har jeg ikke brug for bekræftelse, men jeg elsker bare at tale, fortælle og skrive og så er f.eks. bloggeriet en super opfindelse til det brug”.

Det rammer mig altid…

Hver gang jeg har fået spørgsmålet kastet mod mig, har jeg altid lagt en dæmper på mig selv og hvad jeg egentlig følte, var det rigtige for mig at gøre. Altså, jeg lukkede mig lidt ind i mig selv bagefter og gik så rundt, som sådan en lille skygge af mig selv i et stykke tid. Jeg tænkte, at jeg faktisk havde det okay, så ‘spørgeren’ havde da nok ret og måske skulle jeg bare klappe lidt i.

Jeg følte, at jeg nok skulle skrue lidt ned for mig selv og for alt det jeg stod for. Jeg behøvede jo heller ikke at fylde så meget og være så meget (for nogle åbenbart). Så det var nok bedst, at jeg bare holdt mund lidt og stillede mig om bagved.

Janteloven lever, desværre, endnu

Først for nyligt er det gået op for mig, at det var og er Janteloven som talte – ud af munden på andre mennesker!

F… Janteloven!

NB! For de af jer, som ikke ved hvad Jantloven er, kan I lige læse op på det her.

Men som årene er gået og jeg blev ældre og mere livserfaren, er jeg begyndt at svare igen – højt!

Jeg vil ikke længere lægge låg på den, jeg er og insisterer på at være mig selv 100%. Måske støder det nogen, måske synes nogen, at jeg fylder for meget. So be it!

Dem gider jeg ikke længere lytte til – eller ligge under for. Jeg ved nu, at det er DEM, som har et problem og ikke mig. Det spørgsmål siger mere om de, som stiller det, end det siger om mig!

Mine 3 kategorier

Så nu hvor jeg er i mit 57. år, deler jeg folk op i tre kategorier eller folk deler faktisk sig selv op:

Kategori 1: Er du på min side – spiller vi på samme banehalvdel og i samme farve trøje, so to speak?

Kategori 2: Er du ved min side – bakker du mig op?

Kategori 3: Eller står du bare i vejen for mig?

Vælg dit svar med omhu!

Sidstnævnte kategori spilder jeg aldrig mere tid på. Basta bum!

Vælg klogt! - elsker det her citat
Vælg klogt! – elsker det her citat

Nu er jeg mig selv 100%

Jeg er ærlig overfor mig selv nu og viser mit sande jeg og ikke kun en lille skygge af mig, som kun viser 1/10 af, hvem jeg faktisk er. Det er vigtgt for mig at kunne gøre, så jeg ikke mister mig selv, ligesom alt for mange (og her kommer en påstand, so hit me!) især kvinder gør.

Jeg er bare nødt til at være HELE mig, hvis jeg skal kunne leve mit liv fuldt ud. Jeg vil ikke holde mig tilbage pga. angsten for hvad andre synes, eller for hvordan jeg bliver opfattet eller set (skævt) på!

F.eks. er mit bloggeri ofte en årsag til, at jeg stadig får stillet spørgsmålet. Så sent som sidste gang jeg holdt foredrag, kom det hoppende ud af munden på en af tilhørerne. Men jeg gav svar på tiltale og havde en god mavefornemelse med det.

Jeg får også spørgsmået i andre sammenhænge. Der er ikke nogle bestemte anledninger til det, det er bare sådan kommet flyvende ud af munden på mennesker, som jeg har haft i mit liv i kortere eller længere perioder. Det er egentligt flabet og respektløst, at stille et andet menneske sådan et spørgsmål, ikke?

Det er vigtigt for mig, at jeg er tro mod mig selv, og går med det, som føles rigtigt for mig!

“Skal du fylde så meget?” Ja, gu’ skal jeg så!!

Bliver du også tysset på og forsøgt dæmpet ned ind imellem?! Finder du dig i det?

mormormedstiletter
mormormedstiletter

F… Janteloven!

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.