IKKE betalt reklame | det ligner da ret godt
Livsstil

Mit første forsøg med glutenfrit brød gik over al forventning!

Mit første forsøg med glutenfrit brød gik over al forventning! Jamen, jeg kan faktisk næsten ikke få armene ned igen over det.

Jeg var engang en spelt-mor

Igennem årene med hjemmeboende børn var jeg faktisk sådan en lidt spelt-agtig mor. Jeg var meget fokuseret på økologi og sund kost og forsøgte hele tiden, at få pigerne til at spise mere grønt og også glutenfrit og kødfrit jævnligt, faktisk.

Det gik nu ikke for godt dengang. De var noget kræsne som små, men i dag kan jeg se, at de selv serverer sunde og gode ting for deres egne børn, så et eller andet er da trængt igennem til dem;-) Eller også er det bare tiden vi lever i, som gør at alle er opmærksomme på kost og livsstil generelt….Nå, pyt med hvorfor – det vigtigste er at de sunde kostvaner er der.

Men dengang i de gode ‘gamle dage’ købte jeg ind hos Helseboden og supplerede med almindelige varer fra supermarkedet. Når jeg ville bage glutenfrit, kunne man kun købe det der elendige mel, som man kunne bage nogle virkeligt tørre brød og flutes med. Ingen gad jo spise det, inklusive mig selv…

Meyers Glutenfri Bageskole

Så det gled ud i sandet og først nu, så mange år efter har man opfundet andre metoder til at bage glutenfrit og LÆKKERT efter. I begyndelsen af Meyers Glutenfri Bageskole er der en masse om gluten og grundteknikker og hvad man erstatter gluten med og hvorfor. Megafint for forståelsen af bogens opskrifter og en rigtig god læring for mig om f.eks. surdej;-)

Når man først har givet slip på forestillingen om, at glutenfrit bagværk enten skal holdes kunstigt sammen af mystiske tilsætningsstoffer eller er dømt til at få tekstur som hjemmebagt klidbrød fra et kollektiv i senhalvfjerdserne, vil man opdage, at de naturligt glutenfri råvarer rummer et væld af interessante aromatiske og konsistensmæssige kvaliteter” – Claus Meyer

Uhhhh, kan mærke, at den bog bliver en slags bibel for mig udi bagekunsten;-)

Tak til min nabo og navnesøster

Det er min skønne nabo og navnesøster, som har introduceret mig til bogen, Meyers Glutenfri Bageskole. Ikke at jeg er gluten allergiker, men jeg har bare oplevet, at min mave ikke bliver helt så oppustet, når jeg spiser glutenfrit, som når jeg spiser brød bagt med traditionelt mel. Måske er det bare mig, men jeg er simpethen nødt til at slå et slag for den bog, for den har lært mig en masse allerede.

Her skal lige indskydes, at jeg IKKE er betalt, for at reklamere for bogen, men udelukkende gør det, fordi jeg synes den er så god, at mange flere burde kende den.

Anyways! Jeg har bagt mine første glutenfri baguettes, som rent aktisk både smager godt, ser godt ud og IKKE er tørre. Bevares, processen er lidt lang og mere besvæligt end når man bager med traditionelt mel. Men det er det hele værd, for det er de bedste baguettes vi har fået i årevis. Selv Rene er vild med dem og han er ellers ikke sådan en, som bare falder for alt, hvad jeg prøver af på ham;-)

Mit første forsøg med glutenfrit brød gik over al forventning! Ju-Huuuu! Jeg er SÅ klar til surdej, grydebrød og glutenfri æbletærte, f.eks…..

baguette fra meyers glutenfri bageskole
baguette fra meyers glutenfri bageskole
nøjj, mor er stolt
nøjj, mor er stolt

God bagelyst til jer alle!

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.