Livsstil

Den dejligste dag i Den Gamle By i Århus

Den dejligste dag i Den Gamle By i Århus
Hestevognene som jeg også husker dem

Den dejligste dag i Den Gamle By i Århus 🙂 Det havde vi forleden, hvor vi hoppede på cyklerne med Skibshunden i rygsækken og kørte til Den Gamle By. Sidste gang jeg var der, er nok næsten 10 år siden og Rene har aldrig tidligere været der.

Hvor er der sket meget siden jeg var der sidst! Men heldigvis er hestevognene der stadig, for det er bare  S Å hyggeligt og for mig en stor del af oplevelsen, selvom vi ikke kørte en tur med dem. Vi startede simpelthen fra indgangen og gik ret systematisk frem, for ikke at gå glip af noget:-)

Næsten lige indenfor i Byen ligger der et gammelt Gartneri og gammeldags drivhuse, som jeg bare faldt pladask for og jeg fik lige på stedet lyst til at få mig sådan et – mega hyggeligt og vildt romantisk! Har ikke i lang tid set så mange pelargonier på et sted…

Den dejligste dag i Den Gamle By i Århus
Gartneriet
Den dejligste dag i Den Gamle By i Århus
Indgangsdøren til drivhuset – så fint!
Den dejligste dag i Den Gamle By i Århus
Old fashioned pelargonier i massevis

Det næste sted vi brugte lang tid , var hos snedkeren som i gamle dage lavede byens kister – scary og også trist, for i huset var der sørgelige historier og at ‘kistemageren’ sendte sine lærlinge ud i byen for at holde øje med hvornår nogen døde, så de kunne tilbyde at bygge kisten, inden et andet firma fik opgaven!! Men okay, alle kneb gjaldt jo – også i gamle dage.

Lige derefter slog vi et sving ind i Simonsens Have – det gamle traktørsted – som er godt besøgt om altid og som serverer dansk smørrebrød og anretninger som min mormor lavede det. Vi satte os dog og ikke og spiste frokost der, men ventede til lidt senere….

Den dejligste dag i Den Gamle By i Århus
Her snedkereres kisterne i byen
Den dejligste dag i Den Gamle By i Århus
Et fint gammelt spisested

Noget af det mest spændende – og tankevækkende – var nok den nyåbnede gade fra 70’erne. Havnegade er netop genskabt i Den Gamle By med alle mulige forskellig butikker, jazzhus og boliger med kollektiver og meget andet sjovt og vi følte os nærmest sat tilbage til vores tidlige ungdom da vi gik op i opgangene og ind i lejlighederne og kiggede ind hos frisøren,købmanden og på jazzhuset inden vi fandt et bord i konditoriet for at nyde klassiske kaffe og en rigtig Napoleonskage og chokoladekage dertil. Det blev så lidt vores frokost den dag:-)

Den dejligste dag i Den Gamle By i Århus
Konditoriet – oprindeligt beliggende i Åbenrå
Den dejligste dag i Den Gamle By i Århus
Køkkenet i Møntmestergården
Den dejligste dag i Den Gamle By i Århus
Man bliver helt utryg af sådan et loft!

Turen gik videre og vi fandt Møntmestergården, som er utroligt velbevaret og i barok og rokoko stil med flotte og farverige lofter og vægge og en helt fantastisk historie, som varmt kan anbefales at man bruger lidt ekstra tid på, når man er i Den Gamle By.

Hele dagen var vores, skønne lille Bobo med i sin rygsæk og han er bare så sød og artig og en helt lille seværdighed i sig selv, for næsten hver anden vi møder på vores vej – endda også kustoderne på stedet –  spurgte os ud om ham, hans alder, om hans ikke bliver større og så videre, så det kan godt tage lidt længere tid at komme rundt på sådan en oplevelses tur, når vi også selv skal svare på spørgsmål:-) Alle synes det er mega cute at han sidder i rygsækken og kan komme med ind alle vegne og jeg skal da lige i den forbindelse skynde mig at sige, at han kommer ned og gå og får vand og hygge så snart vi er ude i det fri og er således  kun ‘spærret’ inde kort tid ad gangen og så på cykelturen selvfølgelig:-)

Den dejligste dag i Den Gamle By i Århus
Bobo i rygsækken – meget fotograferet hund

Nå, en helt pragtuld dag med fine oplevelser var til ende og vi var simpelthen nødt til at gøre holdt hos Grappa al Porto på  vejen tilbage til skibet. Vi spiste en lækker pizza og en pastaret, som de er eksperter i at lave (siger vist sig selv, da det er en italiensk restaurant;-)). Vi har været der flere gange nu og er ret vilde med at tjenerne kommer rundt ved bordene og river parmesan over manden og kværner frisk peber på og hælder olivenolie op på små platter, så man kan dyppe brødet deri og drys med salt – uhmmmm!!

Den dejligste dag i Den Gamle By i Århus
Dagens aftensmåltid efter en dejlig dag

Slut på en helt igennem dejlig med mine to drenge:-) Tak!!

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.