Livsstil

Biblioteket er på stranden og det er gratis

H A N N E P Å B I B L I O T E K E T

Biblioteket er på stranden og det er gratis – det var bare aldrig gået i Danmark.

Her på Promenaden i Torre del Mar står der en lille Biblioteks stander med sådan et lille hus på – nærmest en bogkasse med glaslåge. I den bogkasse står der altid et udvalg af bøger til fri afbenyttelse af alle på stranden. Det foregår sådan at man medbringer en bog, som man så allerede har læst og den stiller man ind i kassen og snupper en frisk, som man aldrig har læst før eller en man bare gerne vil læse igen. På den måde er der altid rigeligt med bøger og kassen bliver aldrig tom! Skide smart og noget som vi kunne lære af hjemme i Danmark, men desværre tror jeg at kassen ville være piv tom efter en halv dag på en dansk strand – eller hvad tror I?

Befolkningen i denne her lille by er sgu bare så ordentlige, alt her er pænt og velplejet, selv stranden bliver tromlet i  mønster hver eneste dag ret rundt og alle værner om tingene og hjælper med at male og rydde op og feje og samle affald. Ja, vi som en slags turister, vi passer også på at vi ikke efterlader noget affald eller andet, for vi nyder at her er så fint:-) Tænk, at toilethusene langs hele promenaden er malet af kunstenere i stedet for graffiti!!! – og der er sået græs på stranden under palmerne, så man kan ligge på sit tæppe uden af blive sandet til, mens man læser i en bog fra ‘bytte-kassen’…

Det er simpelthen langs hele Promenaden – helt ud til Berebere ude for enden og 6 kilometer fra Algarrobo Costa, at her er så over-pænt. Jeg tænker på hvordan de mon har fået det stablet på benene, for i DK er det tilsyneladende uoverskueligt at vænne befolkningen til at smide ispapir i de opstillede affaldskurve!! Det kan da godt være at Spanien og måske især Andalusien er et u-land i mange sammenhænge men lige her er de sgu foran:-)

Biblioteket er på stranden og det er gratis
M Ø N S T E R I S A N D E T
Biblioteket er på stranden og det er gratis
F R I S K E T O I L E T T E R
E N O A S E P Å S T R A N D E N P A R K E N P Å S T R A N D E N H E R E R S Å P Æ N T

 

Jeg er Tina og MormorMedstiletter er mit fristed, hvor jeg hygger mig med at skrive om mit liv med tid til livet! Jeg er 59 år og gift med Rene, mor til tre, mormor til tre, hundemor til lille Bobo og vi bor og arbejder i det midtjyske og i det spanske...! Jeg lever mest, når jeg kan se og dufte havet eller når jeg oplever, sammen med de mennesker jeg holder af...! Blogger og taler meget, er temmelig huslig og kreativ anlagt og så har jeg virkelig meget energi.  Jeg lover, at gøre mig umage, så du vil føle dig inspireret og underholdt her på bloggen. Hvem sagde, at livet bliver kedeligt, når vi rammer sølvsegmentet? Ikke mig i hvert tilfælde!

Glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.