Afrika - mit eventyr

The African Way – uden fagforening

The African Way - uden fagforening
A U T O V Æ R K S T E D

Fandt lige dette billede fra min tid i Afrika med eget autoværksted og hvad der til hørte!

I mit job herhjemme i Danmark møder jeg jo dagligt den helt almindelige og selvfølgelige holdning til sit job, at vi som ansatte i en dansk virksomhed har krav på alle mulig goder og tager en hel masse so givet. Jeg fik lige pludselig lyst til at vise mine billeder fra Afrika til de unge mennesker her i landet, som brokker sig over arbejdsforhold, arbejdstider, arbejdsbeklædning og personalegoder – og fortælle en historie eller tre om hvordan det går for sig på andre kontinenter, så de lige får noget at sammenligne med…

Virkeligheden for mine afrikanske drenge er bare en helt anden og ikke at vi skal ynke dem eller noget, for de er ganske tilfredse, men vi må da gerne indimellem påskønne, at vi har det godt, ikke?

For lige at forklare hvad jeg mener, kan jeg fortælle at:

Mine afrikanske drenge først fik betalt arbejdstøj, da jeg ansatte dem…
De fik først faste arbejdstider, da jeg ansatte dem…
De fik først ordnede arbejdsforhold, såsom lifte/jacks, toiletfaciliteter og ordentligt værktøj, da jeg ansatte dem…
De fik først betalt frokost hver arbejdsdag (alternativet var at sulte til om aftenen), da jeg ansatte dem…

Mine afrikanske drenge ville med mig hjem til Danmark for de ville også være ‘rige’!!!!??? De boede alle som på billedet herunder og jeg var dybt imponeret over at de faktisk af og til fik vasket arbejdstøjet med det sæbe, som jeg købte til dem!!!

De var tilsyneladende meget ydmyge overfor mig og helt overvældet over at de virkelig fik så gode forhold og i begyndelsen var de utroligt taknemmelige, M E N hverdagen indsneg sig og efter noget tid ændrede de åbenbart indstilling til “The White Lady – Miss Tina” og jeg endte med at blive frygtelig skuffet:-(

The African Way - uden fagforening
G E N N E M S N I T L I G B O L I G

Jeg ville ønske at det, i stedet for for eksempel militærtjeneste, var obligatorisk for alle unge mennesker i Danmark at bo og leve mindst 1/2 år under forhold, som dem jeg oplevede i Afrika, for først da lærer de hvor meget de har og lærer at påskønne og være ydmyge og bruge sine ‘gaver’ positivt resten af livet.

Jeg har, efter min tid i Afrika, talt med flere unge mennesker her i Danmark, som har prøvet netop det jeg ønsker for dem og fælles for dem alle er, at de har lært S Å meget af deres ophold under fjerne og eksotiske himmelstrøg og virkelig tænker over, hvor priviligerede de egentlig er:-)

Pragtfuld fredag med masser af sol til dig og dine:-)

One Comment

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.