Spanien

Noget om solvarmeanlæg og sikkerhed

Noget om solvarmeanlæg og sikkerhed
K L A R

Noget om solvarmeanlæg og sikkerhed her på Solkysten i det sydspanske er overskriften på dagens indlæg. Hmmm, nu har jeg jo en fortid i Vestas i Operations, dvs. den afdeling som sørger for at stille vindmøllerne op og deraf følger jo en ganske frygtelig bunke sikkerhedsforanstaltninger – det siger næsten sig selv, ikke?

Så sådan en som mig, fik da lidt af en overraskelse i sidste uge, da vi skulle have installeret et solvarmeanlæg her i huset…Sådan et anlæg er  nemlig nu blevet et lovkrav hernede, så vi skyndte os da lidt og fik bestilt et til straks-montage og i det her indlæg gider jeg slet ikke gå i dybden med hvor meget det sviner i hele huset – kors altså, hvis jeg havde vidst det, så havde vi fået det installeret I N D E N vi møblerede og dekorerede, men sådan bliver man jo klogere hele tiden;-)

Lastbilen ankom tidligt en onsdag morgen (8.30) og aflæssede monsteret, og der var det at jeg fik det lidt skidt i maven, for de her friske gutter stod bare oppe på taget uden sikkerhedsliner eller hjem eller andet sjovt udstyr – næ, de havde jo nok gjort dette her stunt 1000 gange før, så for dem var det jo ingen big deal, men for mig så det sgu godt nok noget usikkert ud og jeg var helet tiden nervøs for om de enten tabte grejet ned i huset eller om de der fyre på taget skvattede ned!

Men selvfølgelig gjorde de ikke det, for de kan bare det pis der og inden klokken slog 17.00 samme dag var hele pibetøjet monteret og fungerede og kom så ikke og sig at de er bagefter hernede……:-) At, jeg så måtte bruge 3 timer på at gøre rent efter dem, so be it….nu har vi i hvert tilfælde solvarme anlæg på den bageste terrasse, helt oppe under taget.

Kønt er det ikke og jeg har lidt ondt af naboerne bag os, for de har det helt perfekte udsyn hver dag til ‘grimrianen’….

Noget om solvarmeanlæg og sikkerhed
W A U V V
Noget om solvarmeanlæg og sikkerhed
U H A
Noget om solvarmeanlæg og sikkerhed
K Ø N T E R D E T I K K E
Noget om solvarmeanlæg og sikkerhed
S O L E N E R G I

 

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.