Livsstil

Husmoder-tricks om madvarer som rengøringsmidler!

Husmoder-tricks om madvarer som rengøringsmidler!
I K K E R E K L A M E

Husmoder-tricks om madvarer som rengørings midler! WTF?!! Had sker der for MormorMedStiletter?? Njååå, men jeg er da bare lige kommet i tanke om min mor og mormors gamle husholdningsråd, som jeg tænkte, at andre måske også kunne bruge i en snæver vending, når alle andre muligheder er udelukkede og man står der og mangler et tip til at fjerne en plet eller to:-) For eksempel og så fandt jeg også nogle andre tips, stærkt motiveret af min egen situation;-)

Jeg lister herunder lige nogle madvarer op, som kan andet end bare at blive spist – de kan nemlig også bruges som rengørings middel! Det vidste du nok ikke, hva’? Jeg remser bare lige op i en lind strøm først og krydrer med fuldstændig random billeder, som jeg har fundet på nettet – O G dette er heller ikke reklame!!

Banan – Lad være med at smide bananskrællen ud!. Du kan nemligbruge den til at pudse dit sølvtøj med, atså indersiden af skrællen! Smør sølvetind med skrællen, Polér sølvet og skyl efter med vand. Men der skal rimeligt mange bananer til, hvis man har et sæt til 12 med det hele;-)

Toastbrød – Når nu man har smadret et glas på gulvet (ved et uheld, selvfølgelig!) og er bange for at hunden eller manden kommer til at træde i det, så kan man bruge blødt toastbrød til at samle glasskår fra gulvet. Det er faktisk meget enkelt: fugt en skive brød og tryk mod glas skårene. Selv de mindste stykker glas vil blive samlet op fra gulvet, uden du selv behøvet at røre ved glasset. Ekstra tip! Vådt køkkenrulle gør næsten det samme…

Ketchup – I disse her kobber-tider er det godt at vide, at kobber kan gøres fint med ketchup. Ja, du læste rigtigt! Syren i ketchuppen er fantastisk til at rengøre kobber. Brug en tør klud til at grnde et jævnt lag ketchup på kobberet. Lad virke i 30 minutter og tør af. Har hørt at tandpasta også kan det her, jeg ved det, for jeg har selv prøvet på nogle guld armringe fra Afrika – de skinner om kap efter en omgang tandpasta:-)

Husmoder-tricks om madvarer som rengøringsmidler!
K U N S K R Æ L L E N
Husmoder-tricks om madvarer som rengøringsmidler!
K E T C H U P
Husmoder-tricks om madvarer som rengøringsmidler!
A L M I N D E L I G E L Ø G

Rå løg – Beskidt grillrist = rå løg = ren rist!! Vupti, det er nemt. Skær løget over i halve, sæt på en gaffel og gnid risten. Det virker!!

Majsmel – Fedtpletter er nærmest umulige at få af stof. Majsmel er redningen: hæld masser af majsmel på fedtpletten og lad virke i 15-20 minutter. Majsmelet bør nu have suget fedtet. Vask derefter stoffet i vaskemaskinen efterfølgende. Når Vanish er sluppet op eller sulfo’en er gået tør….

Ubehandlede Ris – Vidste du, at du kan rense din kaffemølle med ubehandlede ris? Du skal blot hælde ubehandlede ris i kaffemøllen og kværne indtil risene har konsistens som mel. Når du fjerner melet får du ligeledes kaffe rester med. Knaldgod ide, hvis man som jeg har en kaffemølle (ikke at jeg bruger den så ofte, men ikke desto mindre er det et godt trick).

Valnødder – Valnødder kan hjælpe dig med at slippe af med skrammer og mærker i træ. Tag blot en valnød uden skal og gnid mod træet. Lad virke i 5 minutter og tør efter med en ren klud. Denne her har jeg ikke prøvet selv og er lidt i tvivl om, hvorvidt jeg tror på effekten, men hvis nogle af jer skulle teste før mig, så sig lige til, ikke?

Husmoder-tricks om madvarer som rengøringsmidler!
M A J S M E L K A N M E G E T
Husmoder-tricks om madvarer som rengøringsmidler!
U B E H A N D L E D E
Husmoder-tricks om madvarer som rengøringsmidler!
M I N E Y N D L I N G S

Salt – Det bedste trick mod vin pletter er stadig salt. Så fortvivl ej, hvis uheldet er ude; vær hurtig med en stor mængde salt på pletten. Saltet fjerner hurtigt og effektivt vinen. Det er vel samme effkt som kartoffelmel havde/har – nu bruger jeg Vanish (hvis jegikke er gået tør).

Agurk – Skallen fra en agurk kan anvendes til flere forskellige ting. Har børnene tegnet på væggen med farveblyanter? Brug agurke skal for at fjerne det. Du kan også skrubbe spejlet på badeværelset med agurke skal, for at undgå at spejlet dugger efter en langt, varmt bad – og denne her med dug på spejlet er virelig aktuel så den er afprøvet og virker..

Cola ikke at forglemme!! – Cola er et effektivt rengørings middel. Det kan eksempelvis anvendes til at rengøre toilettet, eller til at fjerne fastbrændte madrester fra bradepanden. Cola er genialt når man har dårlig mave og renser A L T – tankevækkende at vi drikker det!!!!

Husmoder-tricks om madvarer som rengøringsmidler!
S A L T K A N A L T
Husmoder-tricks om madvarer som rengøringsmidler!
?????
Husmoder-tricks om madvarer som rengøringsmidler!
G O O D O L D C O C A C O L A

Tjaaaa, måske er det fuldstændig unødvendig viden for jer, men jeg vidste ikke det hele forvejen – kun noget af det- og synes det er rigtigt sjovt at vide at mine madvarer også kan bruges til andre ting en at blive spist:-)

4 Comments

 • Sisse

  Sikke nogle skønne tips. Er du helt stoppet med at blogge?? Jeg tjekker hver morgen, men får kun billedet af toastbrød 🙁

  • Tina Nymann

   NEJ NEJ NEJ da:-) Jeg er slet ikke stoppet, men vi har bare super, vildt travlt i ejendomsselskabet lige nu. Jeg har SÅ mange indlæg i støbeskeen og vender tilbage om et par dage senest:-) Har faktisk ikke haft 5 minutter i døgnet til at tænke på bloggen eller andet en arbejde, arbejde, arbejde;-)
   Det er dejligt at du tjekker mig hver dag og at du skriver det herinde, for det hanker lige op i mig og giver mig anledning til at omprioritere med det samme – troede egentligt nok ikke at nogen lagde mærke til om jeg var på hver dag eller ikke;-)?

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.