Afrika - mit eventyr

Botswana – Builder’s Warehouse eller Bauhaus…

Botswana - Builder's Warehouse eller Bauhaus...
F A V O R I T S T E D

Botswana forekom mig ikke som et land, hvor man ville kunne købe værktøj eller haveredskaber eller andet til byggeri og bolig, så min overraskelse var naturligvis stor, da jeg stiftede bekendtskab med Builders Warehouse eller Bauhaus, som jeg hurtigt døbte det:-)

Som du kan se i linket, kan man købe ALT hvad vi kan her i Danmark og resten af Europa, indenfor den genre. Selvfølgelig er der forskel på hvad der er trendy her og dernede, men overordnet set, så er der samme muligheder for at købe hårde hvidevarer (omend kvaliteten ikke er noget at råbe hurra for), planter til hus og have, haveredskaber, hundeudstyr, maling, udstyr til camping i bushen (stor ting dernede!) gardiner, alt i pool tilbehør og selvfølgelig alt indenfor byggematerialer, baderumsindretning, og man kan sågar få tegnet et køkken, som så er klart til montering, når det leveres….

Det skulle da selvfølgelig prøves, for vores huse skulle jo bygges efter europæisk standard;-)

Jeg havde flere møder med køkkenfolkene i Builder’s og endelig efter mange forsøg, lod det til at deres tegner havde forstået opgaven. Hun har jo først lidt skeptisk over at jeg havde nogle specifikke ønsker om f.eks. måden køleskabet og komfuret skulle placeres i forhold til vasken og at der skulle tages hensyn til hvor el-stik blev placeres ud fra behovet på køkkenbordet også videre, som vi jo gør herhjemme…Det syntes fuldstændigt unødvendigt for dem, at tage sådanne nogle hensyn, for hvis man mangler strøm trækker man da bare endnu en ledning, som eventuelt kan ligge henover køkkenbordet eller gulvet, så både børn og dyr kan bide i dem eller på anden vis få stød….

Men efter lidt forklaringer fangede hun budskabet, som sagt, og det første køkken blev bestilt – med 6 ugers ventetid og uden at hun nogensinde var ude på byggepladsen og faktisk SE det rå køkken rum. Det bruger de bare ikke, altså det der med at tage ud og måle op!

Det var ellers ikke fordi de havde mange ordrer i den afdeling, at det skulle tage 6 uger, men simpelthen fordi det jo taget en krig for dem at finde ud af , bare hvordan pladerne skal vende og drejes inden de skære sop. Alt bliver vurderes og overvejet 500 gange inden man handler og så kan det godt være at man alligevel venter til i morgen, så endnu en kollega lige kan tages med på råd – Herre Jemini, nogle gange var jeg ved at få spat, indtil jeg huskede, at det jo var MIG, som havde valgt at leve i DERES land;-)

Nå, køkkenet blev leveret og sat op og selvfølgelig passede det ikke, så der måtte en ‘tømrer’ til at få det helt i orden og så var det stadig ikke helt godt nok efter vores standarder…Men de nye ejere var ‘over the moon’ over det køkken. Især den kvindelige del af parret, var helt ofrtabt og grinede og lovpriste mig, for di jeg havde en god smag, for det var præcis som hun havde set i bladene??!!! Hvilke blade? Jo, de Sydafrikanske ‘Bo Bedre’-blade, som alle kvinder læser dernede…..

Jeg blev faktisk glad over at få rosen, for jeg havde lagt meget arbejde og megen pædagogik i det  køkken:-)

Dette var endnu en snas fra mit Afrikanske Eventyr og jeg vender til bage med flere fortællinger efter en velfortjent Påskeferie i mit Skagen:-)

Kan du have en helt igennem fantastisk og afslappende Påske – nyd den!!

Botswana - Builder's Warehouse eller Bauhaus...
D E H A R A L T
Botswana - Builder's Warehouse eller Bauhaus...
B A U H A U S… E L L E R…

One Comment

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.