Livsstil

Torsdagsliv i Marselisborg Havn…

Torsdagsliv i Marselisborg Havn...
Ugens buket!

Torsdagsliv i Marselisborg Havn…Nøjjj, hvor sker der bare noget med os alle sammen når solen kommer frem og vi kan smide det meste tøj og sidde og bare nyde en is eller et glas koldd et eller andet, ikke? Her i havnen er der kæmpestor forskel på en almindelig, gennemsnitlig, dansk sommerdag og så sådan en torsdag, som vi havde i går. Her var mennesker alle vegne lige fra morgenstunden, alle var forventningsfulde over den strålende dag, som var blevet lovet og da vi så fik vores ønske opfyldt og havde haft en dag fyldt med sol og glæde, så myldrede her med menneser, både på broerne, på kajen og på vandet – dagen lang og hvor var det skønt.

Vi er jo bare så super heldige, at vi kan være her til hverdag og efter at vores gæster kørte hjemad i formiddags har vi taget en rigtig slapper-dag, hvor vi har daset i solen og bare lavet ingenting – fedt! Når man så alligevel sidder her i solen, så holder man jo øje med livet her og her sker bare så meget dagen gennem, men selvfølgelig mest her sidst på eftermiddagen, hvor folk har fri fra job og skal nyde vandet og solen.

Der er sejlerskole for de yngste og helt sikkert vores kommende OL-håb og ejjj, hvor er de bare søde, når de sejler ud i deres små joller med sejl. Andre snupper sig en kort sejltur på de noget større skibe ud i bugten, for lige at få lidt vind i håret, men i dag var de fleste nu hurtigt retur til havnen, da her har blæst for vildt og det har givet ret meget bølgegang. Vi følte i hvert tilfælde intet behov for at sejle ud;-)

Torsdagsliv i Marselisborg Havn...
De små sejlere på vej på vandet…
Torsdagsliv i Marselisborg Havn...
Masser af aktivitet i havnen

Det er ikke kun de yngste børn, som lærer at sejle og hygge på vandet. Jyske Bank har 4 både her i havnen og næsten hver aften er der match race mellem dem med lidt info inden starten og stor postyr på kajen, men vældig hyggeligt at kigge på:-)

Så er det også her Søspejderne holder til og forskellige kajakklubber, bare for at nævne nogle af de foreninger, som bor her. Her sker bare S Å meget hele tiden og elsker man vand, er der helt sikkert noget at foretage sig her. Som I nok kan regne ud, har vi vædigt travlt med at holde øje med det hele og tiden flyver afsted.

I går da jeg var i gang med at lave aftensmaden gik der pludselig en af de store gummibåde ud af havnen i fuld fart og vi fandt ud af at en mand var i havsnød ikke langt ude på vandet, sådan cirka 150 meter ude og langt nok væk til at han ikke kunne kalde til land efter hjælp. En halv times tid senere havde ‘redningsbåden’ lokaliseret ham og var på vej ind med hans båd på slæb – under vandet! Han sejlede et lillebitte sejlskib, nærmest en robåd med sejl og den var han kæntret med og kunne ikke få den vendt igen. Godt at nogen på land var vågen og fik kaldt hjælp til ham. Så havde han fast arbejde resten af dagen med at øse vand ud af sin båd, efter at den blev vendt om i havnen og lå med 50 cm vand i bunden. Tænker om han mon havde mobilen i lommen…????

Torsdagsliv i Marselisborg Havn...
Smuk torsdag i Marselisborg havn
Torsdagsliv i Marselisborg Havn...
Jyske Bank Match Race
Torsdagsliv i Marselisborg Havn...
Så skal der øses!!
Torsdagsliv i Marselisborg Havn...
De så sejlere i de store bølger
Torsdagsliv i Marselisborg Havn...
Ikke så hurtig som de andre
Torsdagsliv i Marselisborg Havn...
Oceangående og snart klar til afgang
Torsdagsliv i Marselisborg Havn...
Noget for dig?

Ved siden af os ligger en franskbygget oceansejler, som lige er hentet hos værftet og sejlet her til Danmark for nylig og om et par dage stikker parret af mod De Canariske Øer for derefter at følge i Havanas fodspor over Atlanten – sindssygt spændende synes jeg, selvom jeg er så stor en pive skid, at jeg aldrig turde tage sådan en tur. Det er spændende at følge med i deres forberedelser til turen – mand og kone sejler afsted alene ud i verden, fedt!!

Nå, men vi er bare så tilfredse med vores liv her på “Susie”, at vi ikke vil bytte for noget og stornyder hver eneste dag i fuld taknemmelighed over at vi har muligheden:-)

Hvad har I lavet på sådan en dejlig varm torsdag?

 

Jeg er Tina og MormorMedstiletter er mit fristed, hvor jeg hygger mig med at skrive om mit liv med tid til livet! Jeg er 59 år og gift med Rene, mor til tre, mormor til tre, hundemor til lille Bobo og vi bor og arbejder i det midtjyske og i det spanske...! Jeg lever mest, når jeg kan se og dufte havet eller når jeg oplever, sammen med de mennesker jeg holder af...! Blogger og taler meget, er temmelig huslig og kreativ anlagt og så har jeg virkelig meget energi.  Jeg lover, at gøre mig umage, så du vil føle dig inspireret og underholdt her på bloggen. Hvem sagde, at livet bliver kedeligt, når vi rammer sølvsegmentet? Ikke mig i hvert tilfælde!

Glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.