Livsstil

Legevenner – jeg undrer mig…

Legevenner - jeg undrer mig...
p r i n s e s s e n e r k l a r

Legevenner – jeg undrer mig…Prinsesse Izabell er lige startet i O. klasse og efter et par dage hørte jeg at hun havde fået en lege-ven????? WTF? Det er sådan en skolekammerat fra en af de større klasser (her var det 5. klasse) og det kan både være en pige og en dreng uanset hvilket køn den lille frø har. Det er godt nok et underligt koncept, hvis I spørger mig. Hvad er der nu i vejen med at de små nystartede selv lærer at danne relationer på det klassetrin de nu engang befinder sig? Jeg er helt med på at en ældre skolekammerat H A R været lille og selvfølgelig kender skolen ud og ind på nuværende tidspunkt, men hvor er så mystikken ved at starte i skolen og ved selv at skulle finde ud af hvor toiletterne er eller at lære at gå ind igen når klokken ringer og prøve at komme for sent og få at vide at det ikke er i orden og så aldrig glemme det mere?

Hvorfor skal vi ikke ruste de små, nye skoleelever til at kunne begå sig i verden og den starter altså i skoletiden, verden? Hvorfor skal vi curle for dem, også i skolen?

Lad dem dog drage egne erfaringer med skolelivet og den store verden, så de kan navigere rundt uden at ‘slå’ sig og føle sejren ved selv at have klaret udfordringerne. Kan nu i øvrigt ikke rigtigt forestille mig at nogen som helst 5. klasses-drenge, helt forstår opgaven med at drage omsorg for en lille pige fra 0. – er vi ikke ude i noget omsorgssvigt fra skolens side? Er vi ikke ude i, at skolen overlader en vigtig opgave til eleverne?

Forstår  hvad jeg mener eller er det mig, som er mærkeligt?

 

One Comment

  • Christine Strøm

    Jeg kan godt følge dig, og så alligevel ikke.. alle mine 3 drenge har elsket deres 5 klasses kamerat og set frem til at kunne sige “Hej Albert” både i skole gården og når vi mødte dem tilfældigt i Brugsen fx ved bland selv slikket. Mor det er min kammerat oppe på skolen og han er sød ? De bruger tid med de mindre børn, og jeg tænker der sikkert er mange der nyder at ha en at se op til..? Men igen så har jeg ikke set det som du ser det, og slet ikke tænkt at det var at curle dem.? ?Uanset hvad har vi kun haft gode oplevelser med det, og håber mine drenge en dag også bliver en god 5 klasses kammerat ?

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.