Afrika - mit eventyr

Botswana – fritidsaktiviteter og lidt om krokodiller

Botswana - fritidsaktiviteter og lidt om krokodiller
P Å V E J O P

Botswana – fritidsaktiviteter og lidt om krokodiller.

Botswana er jo ikke et sted, hvor man har overvældende mange ting at foretage sig, når det handler om fritiden:-)

Hvis man er så heldig, som jeg var, at have en pool i haven, kan man svømme sig en tur, hvilket jeg gjorde hver morgen og ofte også om eftermiddagen for at blive afkølet efter en lang og varm arbejdsdag…

Så kan man jo altid løbe en tur, MEN med de temperaturer de holder sig dernede, er det rent selvmord at løbe efter kl. 8.00 om morgenen og inden 19. 00 om aftenen. Før 8.00 om morgenen er det bedste tidspunkt, mens det er lidt farligt om aftenen, da det er tidligt mørkt og mange farer lurer i mørket…Så løbeture blev det ikke til, selvom jeg havde lyst til at prøve det og som du jo nok har læst her på bloggen, så kom jeg først sådan rigtigt igang med løberiet sidste år!

Motionscentre havde de også, meeeenn meget gammeldags udstyret og slet ikke noget for mig da klientellet ikke var kvinder ;-)!! Dog var der ET Gym, Ladies Gym, kun for piger, men her handlede det kun om vægttab og det er jo ikke lige mit behov, så jeg svømmede og klatrede og lavede mit Pilates og på den måde holdt jeg en vis form dernede:-)

Botswana - fritidsaktiviteter og lidt om krokodiller
P O O L E N P Å E N K O L D D A G
Botswana - fritidsaktiviteter og lidt om krokodiller
A KA C I E T R Æ E T
Botswana - fritidsaktiviteter og lidt om krokodiller
K G A L E H I L L
Botswana - fritidsaktiviteter og lidt om krokodiller
V I S V E D E R
Botswana - fritidsaktiviteter og lidt om krokodiller
S N A R T O P P E

Ja, så er der sightseeing ud i landet, hvilket bedst egner sig til weekender og ferier, da afstandene er LANGE og tiden derfor bliver en faktor. Så i det daglige er der ikke mange aktiviteter at deltage i, medmindre man selv opfinder nogle – og det var der så nogle europæere, som havde gjort.

F.eks. var der to gange om ugen faste ture til toppen af Kgale Hill – et lille bjerg som ligger lige udenfor Gaborone City. Som der fortælles i linket, sker der ikke meget i Gabs, så disse ture var voldsomt populære:-)

Det skal også lige siges, at sådan noget med at motionere og løbe og alt der her, som vi europæere tager som den naturligste ting i verden og har gjort i mange år, er totalt nyt for Motswanaerne…De er det dovneste folkefærd i verden og GIDER ikke gå to meter efter noget som helst, medmindre det er penge eller mad;-)

Men efterhånden som internettet og tv har udbredt kendskaben til sund livsstil, er deres radioprogrammer og tv udsendelser fyldt med information på højde med den, vi fik via TV i 70’erne og 80’erne….

Så langt bagefter er de på det her område og det var da heller ikke de indfødte brune, som var i overtal på turene op til toppen!

B E L Ø N N I N G E N
Botswana - fritidsaktiviteter og lidt om krokodiller
S M U K T O G S T I L L E

Nå, men turene til Kgala Hill var populære og jeg deltog da også et par gange. Det gik simpelthen ud på, at man mødes for foden af bjerget og klatrer i en lang række op til toppen. Turen taget en lille times tid, så du kan nok regne ud, at der må være smukt fra toppen.

Vandet, som man kan se, er den eneste sø i 1000 km afstand, Gaborone Dam, som blev brugt af sejlere!!! Der var faktisk sejlbåde på søen, believe it or not!
Men det var også en farlig sø, for der var masser af krokodiller og imens jeg boede i Gabs, blev 4 mand dræbt og ædt under en tur på søen for at tage biologiske målinger, scaring as hell!!

Enjoy your day!

3 Comments

 • Överlevnadsguiden

  Hej! Jag hittade din blogg via Blondinbellas inlägg om nya vänner. Din kommentar var precis vad jag satt och tänkte när jag läste alla kommentarer från kvinnor som söker nya vänner. Kanske är det så att man blir mer noggräknad med vem man umgås med när man blir lite äldre? 😉

  Du har en väldigt trevlig och spännande blogg, ett titthål ut i den stora världen för mig som inte tycker om att resa. 🙂
  Charlotta

  • admin

   Tusinde tak for dine søde ord:-)
   Ja, jeg har personligt fundet ud af med alderen, at man skal vælge sine veninder med omhu, da mange ikke er helt ærlige, desværre…

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.