• Sandgaarden anno 1850

  Week-enden brugte jeg til…

  Krydderurte haven er færdig

  Week-enden brugte jeg til…meget havearbejde, et besøg hos vagtlægen og en fødselsdags fest.

  Have projekter er snart færdigt

  Som I ved er vi i gang med et have projekt at den lidt større slags og det er gået fantastisk og vi er nu ved at være ved vejs ende. Heldigvis. Vi elsker projekter, men elsker nok endnu mere, at de slutter og vi får det færdige resultat at se.

  Torsdag aften kørte de sidste gravemaskinermaskiner ud af haven og fredag til søndag har vi brugt på at køre bl.a. 3 ton barkflis ind i haven.

  Der er blevet fejet stenmel ned mellem brostenene adskillige gange. Vi har hentet krukker, planter, plantejord, lamper, bænke til bålstedet, brændestykker (i præcise mål) til bålet og bænkene. Og endelig ikke at forglemme er der blevet indkøbt lækre skind til bænkene.

  Men den vigtigste opgave jeg har haft i de her dage, var min nye krydderurte have. JUBIII!!!!

  Krydderurte haven

  Den er blevet lige præcis så fin, som jeg drømte om inden vi gik i gang.

  Før var her nogle ældre træ-højbede, som var ved at være for slidte og vi bestilte derfor nye i stål, som kommer til at se rustent ud om noget tid.

  Jeg besluttede samtidigt, at jeg kun vil have ET stort højbed, da jeg ikke rigtig havde held med gulerødder og alt det andet som jeg såede sidste år. Je er en sucker for hjemmedyrkede og økologiske grøntsager, MEN, hånden på hjertet, som køber jeg altså gerne hos f.eks. Økobasen, da det bare er nemmere;-)

  Krydderurter derimod, kan jeg ikke undvære i haven. Der er intet skønnere end at jeg lige smutter ud og henter purløg til æggekagen eller mynte til vores vand eller G & T’s. Derfor har jeg nu kun krydderurter i min tidligere køkkenhave og den er nu altså omdøbt til ‘Krydderurtehaven’.

  Jeg var ret glad for det myntebed, som var foran mit haveskur og derfor fik jeg lavet et stålbed, som nu står samme sted. Og nu er der plantet ikke mindre end TRE slags mynte i bedet. Det bliver spændende, at finde ud af hvad forskellen egentligt er på de 3 slagt mynter, som jeg har valgt: Mijito mynte, basilikum mynte og citron mynte.

  I det store højbed har jeg alt lige fra persille over oregano og timin til skovsyre, vietnamesisk koriander og romarin og karry urt og en masse flere skønne urter. Det dufter PRAGTFULDT fra de nye højbede og jeg kan næsten ikke vente med, at skulle hente ind i køkkenet til madlavningen.

  Hos Vagtlægen

  Vagtlægen! Ja, men for pokker da – torsdag aften da haven var fyldt med øl-drikkende Kollund-borgere, som levende fulgt med i de sdste anstrengelser fra anlægsgartnerens side, skulle jeg selvfølgelig lige have hevet det sidste ukrudt op, inden der skulle smides barkflis ud og som den super, lynhurtige ninja jeg jo er, stak jeg da bare lige hånden i et hvepse-jordbo!

  F…, hvor det gjorde ondt. Men det værste var at min hånd hævede helt op til midt på undearmen i løbet af et døgn.

  Jeg havde sindssygt ondt i hånd og arm og var lettere desperat, da jeg SÅ gerne ville være færdig med haven. Så da der ikke var tegn til bedring lørdag formiddag – snarere tvættimod – så måtte jeg lige omkring vagtlægen.

  Han kiggede på sagerne i 2 sekunder, stak mig noget Prednisolon og bad mig tage antihitamin og panodiler indtil det gik over. Kæft, nogle let tjente penge mand. Men det hjalp sgu og i dag er hævelsen ved at fortage sig og jeg har næsten fået førligheden tilbage hånden. Godt det er den venstre. Jeg er højrehåndet, nemlig;-)

  Fødselsdags fest

  Så nåede jeg også lige at være med til naboens fødsesdagsfest i aftes – kun for damer. Det var lige dele skideskægt og mega hyggeligt. Dejlig dame, hende Dora:-) BTW! Så har hun en bodyage på 32 og hun fyldte 51 i går! Det gad jeg sgu’ også godt at ha’!

  Hvad med jer, er I på ferie eller holdet I Staycation ligesom mig?

  Hmm, hvor mon det skal hen?
  Ihhh – lige så godt som nye sko
  myntebedet
  det gamle myntebed
  aaaameeeen – er det ikke fint?
  og med træpinde med navn på alle urterne
  køkkenhaven FØR
  et lille hjørne af bålpladsen
  sidste år – samme sted
  2019 – elsker lavendeler
  sidste år – samme sted
  rene’s chili spot
 • Livets gang

  NYT NYT NYT – vi elsker nyt her på Sandgaarden!

  NYT NYT NYT – vi elsker nyt!

  NYT NYT NYT – vi elsker nyt her på Sandgaarden! Jo, jo, bare fordi haven er gravet op, så behøver vi da ikke sidde stille og vente på at det skal gå over, vel?

  Næææhh, vi opdaterer da bare andre steder imens. Efter soveværelset fik en make-over og vi fik fundet solsengene og fik lavet lidt hygge nede ved well-ness området, var vi ude at kigge os omkring i bl.a. Idemøbler igen-igen;-)

  Ny sofa til ko-stalden

  Det resulterede i, at Rene fandt den allerfedeste sofa til os. Ikke fordi vi trængte. Den gamle var faktisk ok flot og fra et lækkert italiensk møbelfirma og den bor nu hos Mellemste datter og hendes kæreste i deres nye hus.

  Men bare fordi vi gerne ville have en stof-sofa i stedet for – det er lidt hyggligere synes vi og den nye sofa, som vi nu har fået, er cool!

  Den er sådan en mellemting mellem 3 kæmpe sækkestole, en sofa og en seng. Der hører også en giga stol til i samme design og så er den i noget hørlignende stof.

  Det allerbedste er at man sidder/ligger helt fantastisk i de sofaer og der er faktisk plads til 6 siddende personer…Allerede nu efter at have haft soaerne i en uge er vi faldet i søvn derinde hver gang vi har sat os for at se en film eller Formel 1 eller bold…

  Hmmmm – mon der bare skal tilvænning til…?

  Vildmarkskarret skiftes også ud

  For så lige at toppe den op, så har vi iøvrigt bestilt nyt vildmarkskar. Det kar som fulgte med huset er lidt utæt og så sidder man på de rå brædder, ufff, så meget viking eller vildmaks-typer er vi slet ikke. Vi vil gerne have det lidt komfortabelt.

  Derfor har vi nu bestilt et nyt, med indsats. Det vil sige, at det nærmest ligner en spa indeni og der er et rigtigt fint låg på i stedet for en presenning. Ovnen, som man fyrer op i er også meget lettere tilgængelig, nemlig udefra, selvom den er indbygget i karret.

  Alt i alt bliver det bare skidegodt og nu får vi det brugt. Jeg garanterer!!

  Hyggeligt, ik’?
  Den gamle hjørnesofa er nu også fin…
  Lidt slidt…
 • Spanien

  Ferie? Jatak – lige om lidt…

  ferietid…

  Ferie? Jatak – lige om lidt…for det skal vi da have, selvom vi er i gang med et større have projekt.

  Men som I alle jo ved, så holder vi ferie året rundt. Kun afbrudt af lidt arbejde hist og pist;-) Så næste afgang mod Malaga bliver i slutningen af august og så en 3 ugers tid som sædvanligt.

  Vi rejser med Skibshunden via Amsterdam. Vores sædvanlige rute og den er perfekt for os. Vi får lige en kort pause i Schipol mellem flyvningerne, lige tids nok til et glas bobler, så turen kan skydes godt igang.

  Jeg bestiller altid billetterne, så vi lander først på aftenen og lige kan nå forbi supermercado og få købt det mest nødvendige ind til de første par dage.

  Køleskabet blev fyldt op med drikkevarer inden vi rejste hjem, så vædske kommer vi ikke til at mangle;-)

  Uhhh, nu glæder jeg mig helt vildt til ferie selvom der stadig er 6 uger til afgang.

  I mellemtiden skal haven være færdig, vi har fået nye sofaer, vi har flyttet vores firmadomicil og fejrede en 8-års fødselsdag forleden. Så skal vi til festival på Falster og have besøg fra USA, passe en hund et par dage og på slotsophold men så er vi vist også ved at være klar til ‘ferie’.

  Som vi plejer, skal vi have gæster i Spanien, men hvem og hvornår, er ikke afklaret endnu. Vi glæder os til det hele og når vi flyver afsted har vi været i Danmark i 3 måneder!! 3 måneder – det er vist ikke sket før:-)

 • Livets gang

  Om at hygge-hade sin mand…

  Om at hygge-hade sin mand… Det er simpelthen noget, som ligger mig meget på sinde, det jeg kommer til at skrive om i dag.

  Hvad er hygge-hade?

  Hygge-hade – aner ikke hvor jeg har udtrykket fra, men det er sgu meget rammende for den der underlige sport, som mange kvinder dyrker.

  I ved, det der med at vi sidder nogle kvinder (kun kvinder) sammen og hygger og taler om småt og stort. Så lige så stille er der en, som begynder at beklage sig over sin mand/kæreste/partner…bare sådan noget helt banalt, som at han aldrig slår toiletsædet ned efter brug eller ikke lægger sit tøj til vask. Noget i den dur. Noget som ALLE mænd, IKKE gør.

  Men så tager det fart lige pludselig. I løbt af få minutter sidder stort set samtlige kvinder og deler ud til hinanden af manden/kæresten/partnerens små underligheder og øvrige fejl og mangler…

  WTF?!! Det koncept kommer jeg aldrig rigtig til at forstå. Det er sgu da illoyalitet så det basker. Hvorfår er hun /de ikke gået sin vej for længst, hvis han er så træls?? Eller er det bare et udtrk for at kvinder i forsamlinger lader munden løbe og prøver at overgå hinanden med mandens fejl og mangler?

  Det bliver ikke på min vagt

  Jeg gider ikke være en del af sådan noget. Hver gang det sker, trækker jeg mig lige så stille og klapper i som en østers.

  Det er simpelthen for tarveligt overfor det menneske jeg har valgt som min livsledsager, sådan at dolke ham i ryggen i andre menneskers påhør.

  Nej, lad os da hylde vores mænd i stedet for. Vær da stolt af din mand i stedet for. Der er jo helt sikkert flere grunde til at du forelskede dig i ham, så finde lige dem frem i stedet for. Fokuser på det gode og dejlige ved ham.

  Nogen siger, at det du først elsker ved din mand, er det du kommer til at hade ved ham siden hen….Hmmmm….ved jeg nu ikke rigtig om jeg er enig i. Men hvis det passer, så bær da over med de små underligheder og fejl og mangler og elsk ham i stedet for.

  Han har brug for det! Vi har alle brug for det – ikke for bebrejdelser og negativ karma.

  Det var sådan set bare det! Rigtig dejlig weekend til jer alle:-)

 • Livets gang

  Vores ‘nye’ gamle Jeep

  den dag vi fik jeep leveret

  Vores ‘nye’ gamle Jeep.

  HO.L.D N.U. K.Æ.F.T. – det er da nok det mest sindssyge af alle vores vilde projekter. Vi ved ikke, om vi skal le eller græde, men hælder nok mest til at skrige af grin over, at vi er blevet røvet i dén grad.

  MEN, men, men, som de jubel optimister vi også er, så nægter vi at gå ned for en støvregn – som man sir’;-)

  Bil-historien i overskrifter:

  Rene mente, at han havde fortjent at give sig selv en gave i anledning af den runde fødselsdag. I ved, den fest hvor vi også blev til Hr. og Fru Jull Jørgensen, uden at nogen vidste det på forhånd.

  Som altid er der aldrig langt fra tanke til handling her, så vupti, så havde vi (læs:Rene) købt en gammel JEEP Wrangler, ubeset, undtagen billederne fra nettet og til afhentning – på Sjælland et sted.

  Der blev arrangeret afhentning, bilen blev betalt og den seje øse var snart på vej til os.

  Jeep ankom og viste sig at være lidt rusten rundt omkring, så vi entrerede med en ‘billig’ mekanier i en nærliggende flække og så gik der ellers 4 måneder, inden vi så vores ‘nye’ bil igen.

  Intet var sket på de 4 måneder. Bortset fra at mekanikeren havde skilt bilen totalt ad og rodet lidt med noget svejseværk på den. Nu så den ikke så godt ud længere og gode råd var dyre, for vores tålmodighed var brugt op!

  Mekanikeren havde ganske enkelt ikke det som ligner forstand på, at lave gamle biler i stand! Hvorfor f….. sagde han det ikke bare, da vi spurgte om han kunne klare opgaven? Det er sgu da utroligt, ikke?

  Her stod vi med en bil, som ikke kunne køre og som var splittet ad i atomer. Heldigvis fandt Rene en frisk ung mand, som lige kunne klare det for os og i løbet af få dage var bilen hentet fra den ‘falske’ mekaniker.

  Vi er spændte

  Det nye sted har de tilgengæld tjek på sådan en gammel skrammelkasse og vi har en fin dialog, hvor der kommer fotos og forklaringer hen ad vejen. Vi er trygge og ser frem til at få vores bil hjem.

  Vi er blevet lovet at vi har den inden udgangen af august. Det er om halvanden måned, altså! Vi har ventet længe nu, syns vi selv…

  Jamen, hvad fanden sker der lige?

  Nu læner vi os op ad den tese, at vores Jeep bare bliver så møghamrende flot og helt uigenkendelig lige om lidt.

  Vi glæder os:-)

  Er vi for naive mon…?

  så fik man lige et chok
  omg!
  jøsses da!
 • Sandgaarden anno 1850

  Vores 2. sommer her på Sandgaarden

  så rykker vi sgu…

  Vores 2. sommer her på Sandgaarden er allerede halvt gået og som altid har vi gang i noget. Vi sidder IKKE bare i haven med et glas rosé og nyder stilheden og fuglefløjtene.

  Set på Instagram

  Næhh, de som følger med på Instagram på @mormormedstiletter, vil vide at jeg har lagt nogle billeder ud her på det sidste, af noget brostens-værk og nogle stålkasser og sårn;-)

  Jeps, da, vi er ved at få lagt brosten nogle forskellige steder i og omkring haven. Spændende projekt, uha:-)

  Ikke at vi laver særligt meget af det selv. Det har vi folk til;-) Men der er jo altid lidt at gøre, når ting skal flyttes rundt og

  Status på projektet

  Der er allerede lagt brosten, omme mellem brændeskuret og huset. Der hvor skraldespandene er parkeret til daglig. Det er SÅ fint allerede nu. Området er virkeligt lysnet op og er nu indbydende at gå igennem.

  I dag er der blevet gravet op bagved garagen, hvor robotten har sin opladestation stående. Her kommer brosten på nu, så Robot bedre kan finde hjem;-)

  Stålkasserne (som skal blive rustne med tiden) skal ersattte mine højbede i køkkenhaven, som er af træ og som er ved at være udtjente. Det ser jeg ret meget frem til, for i år har jeg slet ikke sået i dem, da jeg vil vente indtil projektet et færdigt. Dvs. der bliver først sået til næste år.

  Grænseoverskridende

  Det er stærkt grænseoverskridende, at have forskellige gravemaskiner og traktorer til at køre rundt i haven og på græsplænen. For slet ikke at tale om, at have sække med stenmel og andre byggematerialer stående random steder.

  Her er det utroligt vigtigt, at forstå, at græsplænen er Renes domæne. Den er altid veltrimmet og der er aldrig et græsstrå, som er for højt. Den plæne får alt, hvad den kan trække af græs-vitaminer, kalk, gødning og hvad der ellers hører sig til.

  Derfor gør det ondt i hans ‘græsplæne’-hjerte, at der bliver gravet og lavet dybe dækspor i plænen. Men det skal jo være skidt, for det kan blive godt. Og godt det bliver det, det har jeg lovet ham!!

  Jeg følger op på dette indlæg hen ad vejen, som det skrider frem og glæd jer, for det bli’r GODT!

  Questions, anyone??

  ny oplader-plads til robotten
  her kommer nye rustne stålkasser til højbede
 • Mad og Drikke

  Gårdbutik – jeg kender et sted!

  IKKE sponsoreret indlæg

  Gårdbutik – jeg kender et sted! Et rigtigt super fint sted. Det hedder Vestergaard Hereford og ja, der sælger de kød fra Hereford kvæg.

  Ikke stuerent..

  I disse er CO2-tider er det måske næsten ikke stuerent, at tale om kød. Men det er jeg sådan set fløjtende ligeglad med. Vi har jo alle brug for at spise hver eneste dag. Maden skal komme et sted fra og jeg tænker næppe at der er bønner nok i verden, hvis vi alle blev vegetarer over en nat.

  Så vi spiser kød! Sørme ja, og vi kan li’ det! Især rigtigt godt kød fra dyr, som har haft det godt og som er behandlet med respekt. Sådan er det hos Vestergaard og derfor er vi fan.

  Jeg er så også bare nødt til at sige, at en bøf ikke bare er en bøf, vel? De her bøffer fra det her sted, de smager bare 100 gange bedre end noget vi har smagt før.

  Kræsne kødspisere

  Vi er ret kræsne med, hvad vi spiser og køber altid det bedste og vi er ikke nærige når det kommer til vores mad, så vi har prøvet det meste indenfor godt kød. Derfor skal I bare tage mit ord for, at det man køber på Vestergaard er SUPER 🙂

  Udvalget spænder fra lækre bøffer over culotter til virkeligt velsmagende oksepølser og meget mere og alt fra deres egen kreaturer.

  Mere end kød

  I gårdbutikken, som indtil videre har åbent om fredagen, sælger de også honning og andre skønne ting til køkkenet. Vi købte selvfølgelig lidt forskelligt sjovt med hjem, som I kan se på billederne. Hvem kan leve uden de fine, finurlige skilte?;-)

  Nu leder jeg efter en gårdbutik, som sælger grøntsager, gerne økologisk, så hvis nogen kender nogle dejlige steder her omkring, så giv lige lyd, ik’?

  – og det gør vi så…
  et lille udvalg:-)
  måtte ha’ det…
  rene’s skilt
 • Blog og Bog-anbefalinger

  Mød Anneskiosk aka annekakadu.dk

  IKKE reklame/annekakadu

  Anneskiosk aka annekakadu.dk – er en og samme person. Jeg mødte hende for noget tid siden, da en dejlig veninde (strikke- og sytypen, som jeg selv) anbefalede mig at kigge ind på hendes blog.

  Samtidig fandt jeg hende på Instagram. Det var den vej igennem, at jeg købte min første af hendes skønne, skønne stoftasker. Den taske kan bruges til alt mulige. Kun fantasien sætter grænser.

  Jeg har valgt, at min fine taske skal være til strikketøjet – men kun når jeg strikker i rosa eller grønne farver;-) Derfor er jeg nødt til at købe flere, så jeg kan strikke i andre farver, ikke?? Iøvrigt matcher min første projekt taske, mine nye solvogne…Hæ-hæ-hæ…

  Anne laver mange fine ting og der er faktisk også nogle virkelig fine læderetui’er til strikkepinke m.m., som jeg gerne vil have fingrene i. Måske jeg skulle bestille til at give i gave også? God idé!

  Man bliver altså let fristet inde på Annes blog – måske er det fordi hun tager nogle røvlækre billeder, at jeg fristes så let;-)

  Nå, men Anne er mega kreativ og skriver samtidigt kanon godt om sit liv og sine passioner. Jeg følger hende begge steder og nu også på FB.

  Hvis du, som jeg elsker smukke billeder af fine ting, så smut lige over til Anne og følg med de her steder. Hun fortjener det:-)

  matcher mine nye solvogne
 • Livets gang

  Flere forandringer på Sandgaarden

  Ikke betalt indhold/Forandringer

  Flere forandringer på Sandgaarden – og jeg synes at I skal se hvad vi har rodet med.

  Efter soveværelset

  Udover at jeg har fikset soveværelset lidt op, så har jeg også været igang udenfor.

  Jeg er blevet ret pjattet med bambusmøbler i år (hvem er ikke det)? Så derfor kan det vel ikke undre ret mange, at sådan nogle nu er installeret her på stedet. Vi har jo en ret stor gårdsplads og lige henne ved køkkendøren er der den allerfineste plads til to solsenge med tilhørende små borde, lige præcis store nok til et glas et eller andet;-)

  Ved vildmarkskarret

  Nede i haven ved saunaen og vildmarkskarret havde vi tidligere et par sorte solsenge. Men der var meget mørkt og sort under den der kæmpe parasol. Oven i det, er vi ikke rigtig gode til at gå helt derned, når vi lige har tid eller lyst til at slænge os på drømmeren og slappe af.

  Så vi fandt en anden løsnig, som vi er blevet rigtigt godt tilfredse med. To bambusstole med fodskamler og lidt nyt tekstil og skind, så er den hjemme. Nu mangler vi bare det nye vildmarkskar.

  Vi har næsten bestemt os for et med en indsats i (ved godt det er snyd), men så ved vi da, at det holder tæt. Og det er nemmere at holde rent;-)

  Solsengene er fra JYSK. Stolene og fodskamlerne er fra Idemøbler. Tilbehøret er fra begge steder. Så ved I det og hvis I vil have detaljer, skriver I bare!

  Mere er på vej

  På det nederste foto, som er fra i går, løfter jeg så lige sløret for endnu en eller faktisk flere forandringer her på Sandgaarden. Hvad det er, må I vente lidt med at finde ud af. Processen er i gang, så hæng på!!

  dejligt sted at slappe af
  sommer og sol
  hygge
  FØR – var også pænt
  kæft, hvor er vi heldige
  snart kommer det nye vildmarkskar
  hvad sker der nu…?
 • Livets gang

  Mød min blogger-datter

  bloggerdatter

  Mød min blogger-datter – Jeps, det er lige hvad du skal i dag!

  Efter meget lange overvejelser har en spritny blog nemlig set dagens lys: NicoleLaustrup.dk. Yes Baby! Det er min yngste datter, som blogger derovre

  – og Mor er stolt!

  Hun blogger om det univers, som en ung mor med kæreste, barn, hus og hund nu engang befærder sig i. Jeg kan godt lige fortælle, at der aldrig er kedeligt, hvor Nicole er og hun har meget på hjerte.

  Hun skriver på en skidesjov og meget direkte facon. Intet bliver pakket ind, for hende her, hun har nemlig en fed humor og en pæn portion selvironi…

  Jeg tænker egentlig lige, at du godt kan nå at smutte over på hendes blog og lige læse f.eks. det nyeste indlæg fra i dag lige her. Det handler om, at man bliver hvad man tænker! SÅ sandt, så læs det nu! – og husk at følge hende.

  Hun er skam også på Instagram – find hende som: nicolelaustrup.

  God fornøjelse og giv mig lige et tip, om hvad du synes, ik’?!!

  astralis
  mor er stolt!
 • Livets gang

  Når Mormor smider stiletterne…

  stiletter og bikini

  Når Mormor smider stiletterne…så er det altid fordi der er gang i noget praktisk.

  Kyllingerne trænes

  Noget hvor stiletter bare er et no-go og hvor jeg skal kunne flytte mig hurtigt. Eller fordi jeg skal ned og ligge på knæ og fikse et eller andet.

  I de her dage træner jeg f.eks. vores to kyllinger i at være ude i hønsegården. Som I kan se på billederne herunder, har vi både den stor hønsegård, som de voksne høns går i, plus en lille gård (Kyllingegården), hvor de små kan gå i fred, for de store voksne høns, indtil de er store nok til at klare sig selv. Det kræver så røjsere, for elles hakker de mig på tæerne (røde negle) fordi de tror, det er kirsebær;-)

  Ukrudtsfjerning

  Når jeg så alligevel har røjserne på, selvom det egentligt er bikini vejr, kan jeg jo lige så godt lige fjerne ukrudt fra lyngbedene. Jeg går nemlig aldrig i lyngen uden røjsere – hugorme, I ved!

  Vi har jo to store lyngbede og der kommer altid masser af vildskud fra træerne i haven. Når skuddene er 20-30 cm høje tager jeg lige en runde i bedene og hapser dem. Det tager kun 1 time tid og så står lyngen snorlige igen.

  Muldvarpejagt

  I aftes havde jeg min skønne veninde, Ulla, på besøg men det forhindrede mig ikke i lige at tjekke muldvarpefælderne – uden stiletter!

  Men denne her muldvarpe-krabat, som suser rundt under græsset for tiden- den er sgu snu – lidt for snu. Jeg har flyttet fælderne flere gange på to dage og alligevel undviger den.

  MEN, bare vent! Jeg er jo sådan en slags muldvarpe-dræber-type (har jo allerede 6-7 stykker på samvittigheden) og jeg skal sgu nok få has på den, før eller siden.

  Så, ja, sådan kan det foreksempel foregå, når Mormor smider stiletterne:-)

  Ha’ en aldeles skøn søndag aften!

  så er der fodret
  det store lyngbed – tjek! + mudvarpe spande…
  de vokser og vokser
  ude i det fri – vi lærer hinanden at kende
  aftenro i hønsegården
  muldvarpejagt
  nogen elsker at fotogrsfere mig når jeg er meget optaget;-)
 • Livets gang

  Nyt fra soveværelset!

  nyt

  Nyt fra soveværelset! Som er blevet SÅ fint!

  Nyt allerede

  Hvad??!! Er I ikke lige flyttet ind, næsten, og nu laver du allerede om?

  Jomenaltså….Jeg har hele tiden vidst, at der skulle ske noget nyt med det rum, hvor vi tilbringer cirka 1/3 af vores liv.

  Det er overhovedet ikke fordi vores soveværele på nogen måde var trælst, eller grimt eller noget. Det var faktisk pænt – og hyggeligt – og lyst og lækkert.

  Jeg Pinterest’er nok bare lidt for meget i perioder;-)

  I hvert tilfælde har jeg opdateret på vores hyggelige soveværelse. Nu r det fuldstændigt, som jeg havde forestillet mig og ret fedt – synes jeg selv.

  Hvor har jeg handlet?

  Hvad, hvor og hvordan? Jeg har købt alt nyt, bortset fra selve sengene som er nogle okay gode elevationssenge, der ikke fejler nogen ting. MEN, de var jo separate, med hver sin topmadras. Næsten helt nye. Som jeg købt for et par år siden, lige før vi flyttede herud på Sandgaarden.

  Rene brokkede sig godt nok over dem allerede dengang. De var alt for bløde. Det er sådan nogle Memory-foam-ting. Hvilket vil sige, at madrassen omslutter ens krop fuldsændg og hvis man lige vil smutte om på siden eller maven, sådan i halvsovende tilstand, så kan man bare ikke. Man er helt fikseret.

  Jeg fandt først rigtigt ud af det, efter jeg brækkede ryggen for snart 1 1/2 år siden. Jeg kunne næsten ikke manøvrere i madrassen og ofte lå jeg i samme stilling hele natten – eller måtte vendes – Gud hjælpe mig!

  Nej, nu skal de dø, de madrasser og det var egentligt startskuddet til opdateringen af soveværelset. For da jeg først havde fundet vores nye topmadras, så gik det relativt hurtigt med at beslutte, at alt det andet også skulle skiftes.

  Vi har fået både dyner, puder, sengetøppe, sengetøj og pyntepuder samt sengeborde og lamper skiftet ud. Die ganze molevit!! Det er dælme blevet fint, synes jeg selv og Rene er heldigvis enig:-)

  Lækker top madras

  Topmadrassen er EN madras, som er delt foroven, så man stadig kan vippe sengene op hver for sig. Så fra nu af slipper Skibshunden Bobo, for at falde ned i revnen hver nat, det lille pus;-)

  Alt er købt i JYSK (IKKE reklame) på nær lamperne, som er fra Bauhaus. Vi har gennemtrævlet hele byen og været i alle butikker. Ligemeget hvor vi var, vendte vi tilbage til de to steder. Der er bare kæmpe udvalg og priserne er så rimelige, at jeg sagtens kan skifte det hele igen om et par år;-)

  Hvad siger I til det??!

  det gamle soveværelse
 • Mode og skønhed

  Kollagenpulver – testet i hemmelighed.

  dette er IKKE reklame

  Kollagenpulver – testet i hemmelighed. Jo, jo, jeg har skam testet et af de vildt populære kollagenpulvere i knapt 4 måneder nu.

  Ingen aftaler

  Det er ikke noget jeg har en aftale med firmaet om, men noget jeg bare selv havde lyst til at prøve.

  Det er jo ingen hemmelighed, at jeg gennem årene har prøvet lidt af hvert indenfor hudpleje. Jeg har testet cremer og stukket min hud med nåle og jeg ved snart ikke hvad. Lige lidt har det hjulpet

  Det eneste som faktisk var rigtigt godt og som jeg nu har tænkt mig, at kombinere mit kollagen pulver med, er dermarolleren fra ecooking. Den er satme effektiv. Jeg har bare været alt for sløv til at få den brugt – men det bliver lige lavet om fra NU af!

  Jeg læst om Oslo Skin Lab lige efter jul og købte straks til et par måneders forbrug. Normalt er jeg super skeptisk omkring, alt hvad man kan byde sin krop af fremmede ting og sager. Det gælder både tatoveringer, diverse piercinger, botox og andet i samme boldgade OG underlige kosttilskud med mere.

  Noget har virket for første gang, ever

  Det er så også første gang noget overhovedet har virket på mig, bortset fa vitaminpiller;-) Min hud er blevet pænere, det vil i praktis sige, lidt mindre rynket…!

  What the f…??!!

  Det havde jeg godt nok slet ikke regnet med. Nu er jeg jo nødt til at fortsætte og har lige købt abonnement til uendelig tid;)

  Nogle af de dygtige damer vi har i landet og som bare ved ALT om skønhed, har skrevet om kollagenpulveret bl.a. her hos Anette fra Beautyspace (I ved, hende fra Morgen TV). En anden kendt, skøn dame er hende her, som også skriver om det berømte pulver.

  Der er pro’s og con’s, som man kan læse og jeg ved ikke hvem, som har ret og hvad videnskaben iøvrigt siger nu, om det hele. Jeg ved bare, at JEG synes, at MIN hud er blevet pænere.

  Har du prøvet kollagenpulver??!! Hvad synes du??

  plads til forbedring, ikke?
 • Blog og Bog-anbefalinger

  Bloglands smukke og dygtige mennesker

  jeg er sgu stadig stolt

  Bloglands smukke og dygtige mennesker gør mig så glad hver eneste gang, jeg logger ind hos nogen eller bare gennemlæser mine forskellige feeds:-)

  mormormedstiletter er nu 7 år

  I de 7 år, jeg har haft min blog www.mormormedstiletter.dk, er der godt nok sket meget i den her branche.

  Fra at føle sig på lige fod med de andre bloggere, hvor vi alle var nye i blogland. Til nu at fornemme, at der skal kæmpes om pladserne på en helt anden måde en tidligere. Det er på en gang både sværere og lettere at blive set og få følgere m.m.

  Der er kommet andre medier til nu og de gør sådan set tingene lidt lettere på mange måder, men også sværere, fordi mange ikke gider klikke ind på en blog og læse en lang tekst. Det er nemmere bare at tage den i overskrifter og lækre fotos på Instagram;-)

  De unge, nye bloggere er SÅ dygtige

  Som skrevet, så er jeg totalt på røven over de unge bloggere, som bare begår sig hjemmevant på SoMe, på en måde, som vi ‘gamle’ måtte kæmpe for at lære dengang i gamle dage:-)

  Jeg er virkelig imponeret og synes de fortjener så meget succes og ros og medvind. Det er jo en ny verden fuld af dedikerede af business mennesker. Jeg tror vi kun har set toppen af isberget indtil nu:-)

  Men heldigvis er der også stadig plads til os ‘gamle’, som f.eks. mig selv eller hende her.

  Som f.eks. en mormormedstiletter, som godt vil dele ud af sit liv. Også selvom jeg er kommet i en alder, hvor det egentligt ikke er det, som driver min hverdag.

  OG SÅ DOG – lad mig være helt ærlig! Jeg elsker at blogge og gentager som så mange tidligere, at jeg ville ønske, at jeg ikke skulle lave andet hver dag. Så jeg forstår de unge blogger SÅ godt og ønsker dem alle sammen held og lykke i livet og med bloggene og deres andre platforme.

  Af hjertet tak, fordi du følger med her hos mig!

 • Livets gang

  Foredrag igen efter mange års pause

  FOREDRAG

  Foredrag igen efter mange års pause – det bliver vildt sjovt, er jeg sikker på. Jeg har i hvert tilfælde en god mavefornemmelse, og meget at fortælle om.

  Jeg har gjort det før

  Det er jo ikke fremmed for mig, at holde oplæg eller foredrag og det bliver kanon at komme igang igen efter næsten 20 år!

  Som den opmærksomme læse jo nok har bemærket, var jeg nemlig for tusinde år siden, medstifter af et foredrags team. Vi rejste Midtjylland tyndt og fortalte om det, at have et barn med nogle helt særlige behov og udfordringer her i livet.

  Det var rasende vigtigt på den tid, da diagnoserne var nye og ukendte for de fleste. Der var virkelig behov for at nogen turde øse ud af erfaringerne. Det gjorde jeg og 3 andre mødre. Plus en sygeplejerske med de helt rigtige professionelle erfaringer på området.

  Det gav mig en helt vild erfaring i at stille mig op foran en forsamling og tale om noget, som ligger mig på hjerte. Nu er vi heligvis langt længere med den side af sagerne og de fordrag, som jeg skal igang med nu handler om mig selv!! Mig selv, sagde hun!!

  På opfordring

  Det er faktisk en opfordring jeg har fået fra en flok skjønne kvinder, som har læst om mig i avisen i artiklen her og som så tænkte, at jeg nok trængte til at komme ud og fortælle lidt mere i dybden om bloggen her og mit noget skøre liv, til tider;-)

  Jeg glæder mig og går ydmg til opgaven, men har allerede et laaaangt manus, som skal tilrettes. Håber jeg kan rundt om det hele – ellers må de jo booke mig til del 2 senere;-)

  den er levende…
  vi er sejlere
 • Sandgaarden anno 1850

  Mit Walk-In, på opfordring!

  dette er IKKE reklame

  Mit Walk-In, på opfordring! Fordi der er nogle som gerne vil vide, hvordan vi har bygget det og alt sådan noget…

  FØR vi gik igang

  Altså, da vi købte huset var her et soveværelse og to teenage-værelser. Et kontor skulle jeg jo bruge og så var det ET rum tilbage og ved I hvad? Det skulle da være vores walk-in, hvad ellers?

  Jeg brugte flere måneder inden vi flyttede ind på at forberede og planlægge indretning af hele huset. Du kan læse lidt om mine walk-in tanker her eller her. Da vi endelig fik nøglerne, var alt bestilt og klart til levering på dagen!

  Så gik starten

  Vi har i mange år samarbejdet med KVIK køkkener, så de fik selvfølgelig lov at hjælpe os med indretningen af walk-in’et.

  For at det skulle passe til stilen her på Sandgaarden valgte vi en gråbrun farve til hylder og skuffefronter. Derefter valgte vi en vildt flot marmorplade til ø’en.

  På grund af den lave lofthøjde her på Sandgaarden, var vi nødt til at få det hele speciallavet og tilpasset lige præcist til rummet. Det er blevet rigtigt godt og vi nyder at have det fine rum til vores tøj, tasker, sko og alt andet gear, som vi begge elsker at samle på;-)

  Da vi havde brugt al pladsen til skabsmoduler og skuffer, købte vi et helt almindeligt stående spejl hos JYSK og satte derind. Det passer så fint i stilen og det er dejligt lige at se sig selv i hel figur, når man er klar til at gå ud..

  Jeg købte også nogle gammeldags knager i Bauhaus, som Rene monterede forskellige steder derinde. Der hænger så tasker og hatte. Bag på spejlet har jeg lange kjoler og andre ting, som ikke kan være i skabene.

  Hverken spejl eller knager kan desværre fås længere, men så er der sikkert noglet andet fint, man kan bruge, hvs man vil lave et walk-in.

  Jeg fik jo indrettet det hele med to rækker bøjlestænger i de fleste af modulerne, så det lange tøj blev der ikke rigtig plads til. Men pyt ned det, for vi har et lille ekstra skab i soveværelset, hvor der er plads til det lange.

  Overblik er mit nøgleord

  Jeg elsker bøjler, altså, jeg elsker, at mit tøj er på bøjler. Det er bare så meget mere overskueligt, at man lige kan bladre i det hele og finde lige hvad jeg skal bruge.

  Nu tror I nok, at det udelukkende er mig, som drømte om walk-in, men nej, nej, Rene er lige så pjattet med det, som jeg er:-)

  Hvad tænker I – er det godkendt?!

  marmor til mormor;-)
  knager til mange formål
  knager fra bauhaus
  ‘mors tasker’ – lidt af samlingen
  vores lille’solbrille/smykke/bælte/tørklæde-butik’
 • Livets gang

  Stryger du – jeg gør

  dette er IKKE reklame\\

  Stryger du – jeg gør og jeg gør det med glæde. Jeg har altid hygget mig med at stryge. Elsker at se tøj og andre tekstiler blive glatte og ligge pænt sammenfoldede på hylderne bagefter.

  Lækker følelse

  Det er sgu da en fornøjelse at putte sig under en knitrende, glat og sprød, nystrøget dyne i stedet for en som er betrukket med et krøllet et. Jeg ved godt, at når man har sovet bare EN nat i sengetøjet, så er det alligevel ikke glat og nystrøget længere.

  Men man kan altså sagtens se, om sengetøj har været strøget eller ej – også efter flere dage (mit falkeblik kan i hvert tilfælde).

  Det er lidt ligesom, når man sover på et fint hotel. Det elsker jeg bare og en af grundene er at sengetøjet altid er strøget/rullet og er lækkert at hoppe i. Det er som om jeg bare sover bedre, i sådan noget sengetøj.

  Den fornemmelse elsker jeg også at have derhjemme – hvorfor ikke?

  Så jeg stryger! Jeg stryger også viskestykkerne!! Det er igen fordi det er lækkert at tage et friskt viskestykke op ad skuffen, når det er strøget i stedet for et med krøllede kanter, som måske ikke engang er lagt pænt sammen.

  Eller at se skjorter og poloer hænde sirligt, strøgne og helst i farveorden;-)

  Stryger jeg alt?

  Der er mange som joker med at jeg stryger alting. “Stryger du også undertøjet”? Nej, nej, dog ikke, men T-shirts, uanset om de er til hjemmebrug, sport eller de dyre af slagsen.

  Nogle vil sige, at det er spild af kostbar tid.

  Nej, det synes jeg overhovedet ikke. Den fornøjelse jeg har af selve processen og det dejlige resultat bagefter, er belønning nok for den tid jeg bruger på strygning.

  Laura Star – stryge grej

  Jeg har endda investeret i et super professionelt stryge system, som bare kan klare de værste folder.

  Jeg må sgu også helt ærligt indrømme, at jeg har holdninger til mennesker som ikke stryger…..I min bog får de karakterer. Lidt ligesom man kan dømme mennesker efter om deres have er velplejet eller bilen er vasket.

  Ordentlighed

  Det har med ordentlighed at gøre. Jeg elsker ordentlighed – og ordentlige mennesker.

  Jeg ved også godt, at det koster tid. Men tiden skulle måske i stedet have været brugt på f.eks. at se en film.

  Jeg ser film og andet, mens jeg stryger. Undtagen om sommeren, hvor jeg stryger udendørs. Der hører jeg ofte musik til:-) Mega hyggeligt…

  Stryger du – jeg gør!

 • Livets gang,  Mor og Mormor-kategorien

  Forældre! Tag jeres børn tilbage!

  Forældre! Tag jeres børn tilbage! Kan på forhånd sige, at det her indlæg bliver lidt langt, men hæng ved:-)

  Overskriften virker måske lidt kontant, men jeg tror bare, at det er det som er nødvendigt. Helt basalt er børnene jo forældrenes ansvar, nu og til evig tid.

  Forældrenes ansvar

  Hvorfor tager forældrene så ikke det fulde ansvar for dem? Hvorfor overlader de dem til ’tilfældige’ pædagoger, uddannede eller ej?

  Nogle vil sige, at det er samfundets skyld, fordi alting skal gå så hurtigt og alle skal have hus, to biler og dyre rejser….

  Ja, det vil alle gerne og hvem tør stille sig udenfor. Hvem tør sige højt, at de hellere vil være hjemme hos børnene og selv opdrage og introducere dem til samfundet og resten af livet?

  Ikke ret mange, nej. Men i min optik er det bare helt forkert. Jeg er med på, at HVIS man nu har truffet det valg, at begge forældre vil arbejde ude, så skal der være institutioner eller andre pasnings muligheder til børnene.

  Jeg er også med på, at de pasningsmuligheder skal være de allerbedst muligt. Her må ikke gås på kompromis. Her skal være dedikerede voksne om at passe vores Guld. Voksne som har empati, omsorg og som arbejder professionelt med børnene, fordi de har lyst til det.

  Her er jo tale om den generation som skal videreføre vores land. Alligevel er vi et af de lande i verdens som afleverer sine børn tidligst i institution og hvor børnene går længst tid i institution. Det er bare ikke i orden!

  Træf et andet valg

  At være fuldtids mor burde være lige så anerkendt, som at have en hvilken som helst anden karriere. Jeg er helt sikker på, at hvis der var en valgmulighed, så ville virkeligt mange småbørns mødre vælge at være hjemmegående/arbejdende.

  Som samfund bør vi gøre det lige så respekteret, at træffe det valg, at være hjemme med sine børn.

  Vi må som samfund opfinde nye måder at tænke arbejde og børn på. Der skal være plads til dem som gerne vil sine egne børn.

  Det er der ikke nu. Hvis en mor til små børn siger højt, at hun egentlig gerne vil gå derhjemme og passe børn, hus og hund, så bliver hun straks set ned på – og især af andre kvinder! Meget underligt!

  Jeg gjorde det, så kan andre også

  Det fatter jeg simpelthen ikke. Jeg gik selv hjemme hos mine 3 og det har jeg aldrig fortrudt og de elskede det og husker stadig deres barndom som tryg og god og med en mor, som altid var til stede og lærte dem om livet.

  Det allervigtigste for et barn er sunde og positive relationer med voksne. Voksne som guider den, som lærer dem sociale interaction og de normale spilleregler mellem mennesker.

  Det mister de små mennesker, når de bliver sendt afsted hjemmefra, alt for tidlige i deres små liv. De har jo ikke engang rigtigt fundet ud af, hvem deres forældre eller anden familie er endnu. Jeg tror på, at vi gør de små børn mere fortræd en gavn, ved at have strikket vores liv sammen på den måde.

  Børnene betaler prisen

  Børnene har betalt og betaler prisen for kvindernes frihedskamp. Det er kun et spørgsmål om priortering i de små familier. Jeg sir det bare!

  Så kære forældre! Tag jeres børn tilbage!

  Kære politikere! Hjælp forældrene til at træffe nogle bedre valg for deres nye familier! Gør det legalt, at vælge karriere på arbejdsmarkedet fra! Anerkend at mor er den allerbedste til at passe sine egne små!

  Her er et link til en hjemmeside, for de som drømmer om at blive hjemmegående! Tjek det lige ud!

 • Livets gang

  Føler mig som en sådan kendis type nu!

  Føler mig som sådan en kendis type nu!! Jeg er i avisen idag!!! I vores lokale avis, Herning Folkeblad!! PÅ FORSIDEN!!! Hooold da nu op!!!!

  Det er jo ikke sådan hver uge, jeg bliver interiewet til bladene eller noget, så for mig er det kæmpe stort.

  Det er vel omkring en måned siden at jeg blev kontaktet af journalisten, fordi hun havde læst mig blog og synes jeg kunne være spændende at sludre med.

  Efter lidt kalender-gymnastik lykkedes det endelig at finde en dato, hvor vi alle havde tid. Hun kom så herud på Sandgaarden sammen med en fotograf.

  Det var super hyggeligt og jeg fik da lige lov at være i centrum et par timer og det var ret fedt, når det handler om min blog, jo.

  Det er faktisk kun 3 måneder siden vi sidst havde besøg af avisen. Det var da Rene rundede og vi blev gift. Det kom der også et rigtigt fint portræt ud af. Jeg er SÅ stolt af min mand og det han har bedrevet i sit liv.

  Nå, men nu handler det om mig i dag og det er ret cool, synes jeg. Sagde lige til Rene, at han da gerne må sidde ved siden af mig, selvom jeg er en kendis type nu;-)

  Jeg er lige nødt til at vise jer artiklen, som også kan læses på netavsien lige her. Tog lige fotos af avisen – hvor pjattet er jeg lige;-)

  Ha’ en rigtig dejlig lørdag aften, for det får jeg. Det her skal nemlig fejres!

  Champagne siger jeg bare!!

 • Livets gang

  Status på mit bloggerliv

  her instagrammes

  Status på mit bloggerliv er lige en kort opsummering af, hvordan det er gået, siden jeg sidst peb lidt om at mangle tid til at blogge, helt så meget som jeg har lyst til…

  TID

  Jeg skrev i indlægget her, at alfa og omega for en blogger er TID.

  TID til at fordybe sig i både egen blog såvel som andres.

  TID til at følge med i hvad der sker i vores verden lige NU.

  Den TID har jeg nu fundet lidt mere af! YES!

  Det kommer så forhåbentligt til at betyde, at jeg er meget mere PÅ her på bloggen. Og på alle andre patforme også. Det er bare så fedt, for det har jeg ønsket mig virkelig længe.

  Oveni alt jeg har fået mere tid, så er der også kommet mere fokus på MormorMedStiletter fra kanter, som jeg ikke havde forudset. I denne uge er jeg nemig f.eks. blevet interviewet til lokalavisen og inden længe kommer et hold ud og laver en bolig reportage her på Sandgaarden.

  Så hvis du kan lide min blog og gider læse hvad jeg skriver bare engang imellem, så hæng på, for der kommer nyt-nyt-nyt meget ofte fremover:-)

  7 år i år

  Og – hov-hov!!

  MormorMedStiletter fylder 7 år i år!! Det er knagme en gammel blog jeg har nu og tænker at der skal ske noget nyt. Derfor arbejder jeg nu på et nyt udseende (på bloggen, ikke på mig) og glæder mig til at lancere det hen over sommeren:-)

  Laters baby!

  fra et af de første indlæg
  allerførste blogger foto
 • Livets gang

  Den husmoderlige type – that’s me!

  mit kontor i spanien

  Den husmoderlige type – that’s me! Det er jeg ikke bleg for at stå ved:-)

  Jeg elsker at arbejde hjemme

  Jeg elsker at være herhjemme og arbejde herfra. Det er nemlig sådan, at jeg jo har kombineret mit arbejdsliv med mit hjemmeliv. Så det meste af tiden kan jeg selv bestemme, hvornår jeg vil sidde ved min pc og lave business eller hvornår jeg vil fodre høns elle male stakit eller luge ukrudt eller bage rugbrød eller sy eller gøre rent eller…….

  Jeg har altid holdt mest af at være hjemmegående/hjemmearbejdende – har faktisk skrevet om det i et indlæg tidligere. Uanset om vi er i Danmark eller Spanien, har jeg altid mit arbejde med mig og arbejder lige sågodt i en solstol på strdnen som på kontoret.

  Jeg elsker friheden til selv at bestemme over mit liv, arbejdsliv og privatliv. Hvis du spørger mig, burde det være en menneskeret for alle – selv at kunne bestemme! Eller…det kan man jo faktisk godt, men alt for få tør tage konsekvensen og lægge deres arbejdsliv om.

  Mange flere kvinder gad godt

  Rent faktisk, så tror jeg fuldt og fast på, at rigtige mange flere kvinder godt gad være hjemmegående/hjemmearbejdende. Jeg tror bare at de glemmer at tænke over, hvordan de lever og arbejder. Det er blevet en rutine, en kultur og en måde at få anerkendelse på – det at have et karriere job og væk hjemmefra.

  Hvis man ikke som kvinde har et spændende job, men hellere vil være hjemmegående/hjemmearbejdende, bliver der set skævt til én. Som om man ikke er intelligent nok. Som om man er doven!?!

  Jeg bliver nødt til at sige, at man bevæger sig mange flere skridt om dagen, hvis man arbejder hjemme end hvis man sidder fastklistret til en kontorstol på et random kontor!

  Så doven? Næ, nej…. Bare bevidst om sig selv og ansvarlig overfor sig selv og sine nærmeste…Det er lidt svært at forklare, hvordan jeg føler det uden at blive misforstået. Jeg mener jo ikke at kvinderne skal hjem til kødgryderne. De skal bare have det frie valg til at arbejde hjemme eller ude, alt efter hvad de har det bedst med.

  Godt for samfundet og børnene

  Det vi være godt for samfundet, for fremtidige generstioner af børn og unge og især for os stressede kvinder, som gerne vil være super-woman allesammen.

  Det ville lette rigtigt meget på problemtikken med utilpassede børn i skolen, f.eks., så jeg sir det bare : At være hjemmegåede, kan anbefales! Tænk over det! Gør det!

  madlavning i en formiddags stund
  tid til hønsefolkene
  Så må der stryges
  haven skal også passes
  ingen tid at spilde
  her sys
  – og sys
  tid til livet og langsomme morgener
  fred og harmoni
 • Livets gang

  Familieforøgelse aka hønsesnak

  i dag den 27. maj 2019

  Familieforøgelse aka hønsesnak, det er lige hvad det handler om i dag.

  For vi har nemlig fået familieforøgelse!! Vi har fået kyllinger!! 2 stk., T O, små gule kyllinger!! Nøjjj, hvor er de søde – og små….De er bare så, så, små, så jeg ikke tør røre ved dem endnu.

  Hvor kom kyllingerne fra

  Mens vi var i Spanien, havde vores søde naboer taget en kurvfuld æg med til en ægte hønseavler, som har gode rugehøns. Der lykkedes det så at udruge to af æggene til kyllinger – og vi vidste ingenting, ikke før forleden hvor han sendte en meget underlig besked om familieforøgelse???!!!

  Forklaringen kom lige efter og vi blev vildt glade, selvom vi egentlig ikke ville have kyllinger. Vi har allerede 6 høner og en hane, Orpington, så vi mener at vi har nok. Men lur mig, om ikke de her to får lov at blive boende, når de vokser til…

  Kyllingerne blev leveret til døren af naboen og hans lille datter, som faktisk var idé-damen bag projektet. Hun har til enhver tid lov til at komme på besøg og kigge til ‘sine’ kyllinger og følge dem i deres opvækst.

  Det er bare sådan noget hyggeligt og sødt noget, som sker når man bor i en lille landsby ude på landet, med verdens bedste naboer:-)

  Madammen er skruk og stikker af

  I dag var jeg også nødt til at tage en skruk høne fra de andre høns og sætte hende i karantæne i den lille kyllingegård, hvor rugemor’en og de to kyllinger går indenfor i huset.

  Et par timer senere siger Rene pludseligt: ” Øhhh, havde du ikke sat en høne i karantæne?…Det er bare fordi, den går rundt i haven lige nu!”

  Damn, da også! Ud med mig i gummistøvler og vinterfrakke i det her regnvejr og fat i nettet (til at fang høns med) og så ellers liste mig ind på madammen. Hun er heldigvis så tam, at hun ikke anede en brik om, hvad jeg havde med i hånden. Hun bare stod og nærmest ventede på at blive fanget ind;)

  Pyyyh, det endte godt og hun kom tilbage til den andre og så må jeg se om hun springer i reden igen og bliver liggende dagevist på ikke-eksisterende æg………

  mie afleverer kyllinger og rugemor
  cuteness
  hyggeligt besøg med tilhørende kyllinger
  rugemor passer godt på
  madammen i karantæne
  i starten gik det godt nok…
 • Livets gang

  Strikketøjet

  Smukke Leonora Elvira

  Strikketøjet har lige holdt pause et øjelbik, mens vi var i Spanien.

  Det var ret træls, at jeg ikke kunne tage det med da vi fløj til Spanien i slutningen af april. Jeg var lige kommet godt igang, jo.

  Men det kunne jeg ikke, da vi jo kun rejser med håndbagage og deri må man ikke medbringe spidse genstande, herunder strikkepinde!

  Øv, men sådan er det bare og nu er jeg hjemme igen og i fuld sving med en fin, navy cardigan til Lille a.

  Pigerne har fået hver en hjemmestrik fra Mormors hånd, så han skal da også have sin og helst, mens han stadig kan passe den størrelse jeg strikker i;-)

  Prinsesse Izabell har selv valgt, at hendes strik skulle være navy med guld-gnister i!! Mormor synes dog, at det at overså en navy sweater med guld-gnister, ville være lige lovlig avantgarde, så vi tog en mellemting i stilen:-) Modellen er Darling, som er den samme som jeg strikkede til LE.

  Lille a blev ikke spurgt, men mor Camille havde et ønske, som jeg prøver at opfylde, hi hi;-)

  Leonora Elvira kunne ikke tale endnu, da jeg strikkede til hende, så det var udelukkende mit eget valg og jeg synes selv, at den er blevet SÅ fiiiinn….

  Næste projekt er en stor, varm, blød og lækker sweater til mig selv – i rosa, off course…

  Strikketøjet har det godt og her bliver stille og roligt produceret….

  Prinsesse Izabell’s sweater med guld-gnister
  in the making….
  let strik til LE
  færdigt resultat
  Lille a’s cardigan -rigtig drenge-ting
  til Mormor selv…
 • Livets gang

  Costa del Sol denne gang

  frugtskål på chiki beach club

  Costa del Sol denne gang har budt på forskelligt. Vi har som altid oplevet, levet og hygget både alene og med gode venner og familie.

  Arbejd, arbejd…

  Allerførst vil jeg lige sige, at når vi er i Spanien, så er det IKKE kun ferie vi holder. Vi arbejder faktisk hver dag, undtagen når vi har gæster. Ikke at vi arbejder 8 timer om dagen, men vi er hele tiden på telefonen og besvarer mails samt passer vores opgaver i det hele taget.

  Mit mål i år er at af bloggen til køre bedre, det vil sige, få mere trafik og skrive flere indlæg osv…Den opgave passer jeg så ved siden af mit ‘rigtige’ arbejde;-)

  Gæster på bjerget

  Vi var alene her i huset den første uge. Der nåede vi lige at sælge vores bil og købe en ny. Derefter kom nogle af vores bedste og ældste venner (altså venner som vi har kendt i 100 år) Det var sjovt og hyggeligt og meget tomt da de rejste hjem igen. Men hold da op hvor fik vi grinet igennem;-)

  Så kom søde Simone og hendes dejlige kæreste Morten i en forlænget week-end og det blev til både sejltur, lækkert mad og lidt shopping. Super dejligt, at de unge mennesker gider flyve herned og være sammen med sådan nogle gamle nogen som os;-)

  Tid til eftertanke og hjemve

  Så var vi atter alene her på Costa del Sol og det har også været dejligt. Vi har fået snakket arbejde/firma, blog, børn, livet i Spanien og Danmark, ja, kort sagt vi har fået vendt mange sten.

  Nu er vi ved at være rejseklar og vender tilbage til Sandgaarden her i week-enden og det bliver godt. Vi glæder os i hvert tilfælde.

  den lille trold stjæler min solseng
  klar til kokkerering
  aftenhygge med udsigt
  ny bil – we like
  stranden stråler
  når det ikke er sejlvejr
  muslingefarm i havblik
  blå, blå himmel