• Livets gang,  Mor og Mormor-kategorien

  Julemåneden er startet pragtfuldt!

  adventskrans anno 2020
  adventskrans anno 2020

  Julemåneden er startet pragtfuldt! Det bliver lige et hurtigt indlæg herfra i dag, fordi jeg ikke har skrevet i over en måned og næsten heller har været ikke på de andre SoMe platforme, jeg normalt befinder mig på.

  Men her i vores familie sker der jo noget hele tiden, som I ved og ved I hvad:

  VI HAR FÅET TO NYE BØRNEBØRN!

  Den lille Mila, som er lillesøster til Lily, som fyldte 3 år i sidste uge. Mila ligner Lily på en prik, så det bliver sjovt at se, om det fortsætter, for så bliver hun en smuk pige. Mila kom til verden for små 3 uger siden.

  I torsdags kom så Vincent til verden. Vincent er min Yngste datters nyfødte babydreng og han har nu gjort Leonora til storesøster. Leonora fyldte 3 år i går, så den kvikke læser kan nok regne ud at vi på 3 uger har 4 børnefødselsdage fremadrettet!

  Er det ikke bare sjovt, at vi fik to små piger for 3 år siden og præcist 3 år senere kommer der nu igen to små, alle indenfor de samme 3 uger.

  Jøsses, det skal nok blive skørt at navigere rundt i, men vi glæder os så meget til masser af boller og varm kakao og kagemænd og -koner i november og december måneder.

  Så ud af 6 børnebørn er der nu 4 piger og 2 drenge. Jeg elsker de små, fantastiske babyer, tumlinger, førskolebørn og skolebørn og glæder mig til at følge med i deres opvækst og at være en del af deres og deres forældres liv. Jeg er meget taknemmelig!

  Rene er frisk igen

  Rene er frisk igen efter Legionella’en næsten fik ham og vi er begge utroligt taknemmelige for Randers Intensiv, som jo reelt var dem, der fandt fejlen;-) Af hjertet tak…

  For dem som ikke helt er med på, hvad jeg skriver om, kan I læse eller genlæse forløbet lige her.

  Han har allerede savet, kløvet og stablet 12 rummeter bøgetræ siden sygdommen og han er i fuld sving med sine daglige gåture på 10 km+. Han er for vild. Jeg tager en tur med støvsugeren i stedet for og går desværre kun med engang imellem, da jeg ofte har ret ondt i lænd, hofter og ben efter min brækkede ryg.

  Jeg har været drænet

  Det er også som om den dumme ryg er begyndt at drille mere her i efteråret og som om min daglige træning, ikke længere kan holde smerterne væk. Har faktisk svært ved at sidde ved mit skrivebord mere end 20 minutter ad gangen og har det bedst liggende. Ret ØV – især når man er sådan en som mig, der hader at ligge ned, medmindre jeg sover!

  Jeg har derfor også været drænet. Drænet for energi og lidt ked af ikke at være på toppen. Taget meget smertetillende i den periode. Men mest af alt har jeg været fyldt op af Corona og Mink-skandale og hvad der følger med i kølvandet. Jeg gider ikke mere. Gider ikke, at det skal fylde så meget i mit liv. I vores allesammens liv. Derfor har jeg et indlæg i støbeskeen, som netop handler om denne her vanvittige Corona tid. Det udkommer snart!

  Nu er det snart jul

  Så derfor er adventskransen kommet på bordet. I år har jeg selv konstrueret en. Jeg plejer at købe en færdig hos Haveoasen, men i år havde jeg en idé, som nu er ført ud i livet og egentlig ganske fint, hvis jeg selv skal sige det. Se foto øverst i indlægget og lige herunder.

  Adventskransen består af et antikt træfad købt hos Haveoasen, som bare har så mange fine ting. Jeg har faktik tidligere skrevet om det store havecenter lige her. På fadet har jeg stillet 4 flotte bloklys og rundt om, er der lagt forskellige kogler og hvide/sølvdimser som kontrast. Rustik og lige præcist, som jeg havde tænkt mig den. Perfekt her til Sandgaarden.

  Nå, men følg med her på kanlen, for der er mange sjove, finurlige, alvorlige og vel mente indlæg på vej!

  nååårhhh
  nååårhhh
  Vincent
  Vincent
  lille Mila og Lily
  lille Mila og Lily
  Leonora 3 år
  Leonora 3 år
  Lilly - 3 år
  Lilly – 3 år

  Må din aften blive awesome!

 • Afrika - mit eventyr,  Mor og Mormor-kategorien

  Afrika – foredrag i børnehøjde.

  cheetah og mig
  cheeta og mig

  Afrika – foredrag i børnehøjde.

  I ugen op til efterårsferien har mange skoler jo emneuge. Også den skole hvor to af mine børnebørn, Augusth og Izabell går, Snejbjerg Skole. I den forbindelse ringede min ældte datter til mig og spurgte, om jeg havde nogle billeder fra min tid i Afrika, som Augusth måtte låne til emneugen. Så kunne han jo fortælle om f.eks., da hans mormor klappede en gepard.

  Foredrag i børnehøjde

  Selvfølgelig havde jeg da det og jeg nævnte sådan lige i en bisætning, at jeg da godt kunne fortælle lidt om billederne, hvis det skulle være….

  Det skulle det så og læreren ville endda gerne have mig på besøg i klassen, til en lille fortælling om dengang jeg boede i Botswana i Afrika. Mega hyggeligt! Jeg sendte lidt fotos afsted til ham et par dage inden, jeg skulle besøg klassen. Jeg valgte selvfølglig nogle, som havde en lidt længere fortælling.

  Fortællingerne

  I kan se billederne her i indlægget og børnene fik således fortællingen om, hvordan det kunne gå til, at jeg klappede Cheeta. En meget vigtig fortælling for mig og om jeg også følte, at børnene tog til sig, var den om ‘mine afrikanske børn’. De børn, som bor i Max’s landsby og som bare har så dårlige opvækstbetingelser (fortalt i børnehøjde, off course) og som jeg ofte besøgte og havde mad og godter med til. Hvis I har lyst, kan I læse mere om dem lige her.

  Lille Tsafadswa (som nu er 11 år gammel) vakte stor jubel. Tænk – at han var så glad for et kyllingelår, det var svært for dem at forstå. Altså, det med at han ikke bare kunne åbne køleskabet og bede om at få noget at spise, uanset hvornår han var sulten. At han kun fik et ordentligt måltid om dagem. Det var svært for dem at forstå.

  Så var der også fortællingen om at tage på safari og se de vilde dyr tæt på. Især næsehornet var de nysgerrge mkring og også ret videde på. Cool nok. Deres reaktioner på krokodillen i vandet var lige del halloween-skrækslagenhed og lige dele wauww, hvordan turde du-agtig?

  Da jeg kom til fortællingen om afrikanernes spisevaner, var nogle af børnene decideret ved at brække sig. Addddd!!! Spiser de græshopper? Og larver? Adddd!!! Men rent faktisk, så er larver sunde nok, se lige denne her artikel, f.eks. Det er bare os i den vestlige kultur, som har en lidt bvadr-indstilling til det. Altså, jeg spiser dem ikke selv, men gjorde det da i Afrika, for det skulle da prøves, ikke?

  De fik også fortællingen om mine mekaniker-drenge, men den slog ikke helt igennem. Tror simpelthen de er for små endnu, til at forstå alvoren af, at nogle allerede skal arbejde, når de er små børn endnu. Mine drenge var godt nok fra 16 år og op, men det almindelige er jo at børn arbejder efter skoletid og så kun kommer i skole, når der ikke er noget arbejde…

  0. klasse er mega seje

  Det var meningen, at seancen skulle tage ca. 30 minutter, da det jo er 0. klasse og koncentrationsevnen ikke holder super længe endnu. Men det gik faktisk så godt, at de klarede 45 minutter med fortælling og spørgsmål. Tiden fløj afsted, uden at vi lagde mærke til det. De små mennesker stillede vildt mange spørgsmål. Også sådan nogle, som jeg aldrig i min vildeste fantasi havde tænkt, at de havde viden nok til at stille…Shit de er kloge, sådan nogle 6-års rollinger:-)

  Med i købet fik jeg til gengæld også adskillige historier om deres onkler og hunde og hvem der bestemmer hjemme hos dem og mange flere skide sjove historier fra deres liv.

  Det var en lille hyggelig og sjov time på skolen den dag og jeg er helt klar en anden gang, hvis nogen spør’!

  Da jeg kørte derfra, stod alle børnene oppe i vinduerne og vinkede – de er skønne, er de!

  ankommet til skolen
  ankommet til skolen
  mine afrikanske børn
  mine afrikanske børn
  tsafadswa
  tsafadswa
  den er 12 cm lang - shit
  den er 12 cm lang – shit
  lækkerier på markedet - og ja, det er larver
  lækkerier på markedet – og ja, det er larver
  familiens samlings-hytte
  familiens fælleshytte
  hjemmesløjd af værste skuffe
  mekaniker drengene
  rhino tracking i mokolodi
  rhino tracking i mokolodi
  botswanas nationaldyr
  botswanas nationaldyr
  jagttid i middagspausen

  Må din dag blive fantastisk!

 • Livets gang

  Så har du nok Corona alligevel…….

  Min seje mand - første tur efter Legionella
  Min seje mand – første tur efter Legionella

  Så har du nok Corona alligevel…….

  Længe siden sidst

  Lige pludselig er der så gået over en måned, siden sidste indlæg. Alt var ellers klappet og klart til masser af sjove, dybe, flotte, frække og så lige nogle helt almindelige indlæg, herfra.

  Men så slog sygsom os lige ud af kurs! Jeg skal da lige love for, at vi har kunnet mærke, at vi var i live – og heldigvis for det, for det bare lige på et hængende hår, eller som man siger – vi hang i neglene et par øjeblikke…

  Vi rejste til orange Spanien

  Det var jo sådan, at vi tog ned til vores hus ved Malaga i slutningen af august og var der i knapt en måned. Ja, trods Corona og orange land, så fløj vi alligvel, men vi tog alle forholdsregler og var jo mest hjemme i huset på Bjerget. Når vi gik vores ture, var det med mundbind, håndsprit og alt spisning på restauranter og caféer foregik udendørs. Så vi synes sådan set selv, at vi gjorde alt hvad der overhovedet var muligt, for at passe på både os selv og andre.

  Det var lidt underligt, at være dernede denne gang, fordi der ikke var ret mange andre mennesker (turister!), men bare den almindelige, lokal befolkning. Vi syntes, at det var lidt trist og allermest for spanierne, som i den grad lider under pandemien. Bare det snart lysner for os alle…

  Vejret derimod var strålende hele perioden. Høj sol hver dag og temperaturer mellem 26 og 30 grader hver dag. SKØNT! Vi nød virkelig tiden og inden vi fik set os om, var vi på vej hjemad igen.

  Test, test og atter test

  Lige efter landingen i Billund, blev vi corona testet og fordi der var bryllupper og andre sociale arrangementer lige om hjørnet, lod vi os teste igen 3 dage efter hjemkomsten. Begge gange fik vi negative svar. Dejligt.

  MEN kun 4 dage efter at vi var landet, lige 3 timer efter det andet negative svar på corona test, blev Rene sløj. Rysteture med begyndende feber, lidt øm i halsen ved vejrtrækning og bare skidt tilpas var han. Nå, mon det var Corona…bum, bum, bum…næste dag fik han det værre. Nu med 40+ i feber.

  Troede det var Corona

  Jeg var da sikker på, at det var Corona, trods negative teste (man hører jo så meget). Vi talte med egen læge (som godt kender til Renes kroniske sygdom). Han bad os blive hjemme og bestille endnu en tid til test. Ny tid for folk med symptomer på Corona blev booket til næste dag.

  Samme aften som vi havde talt med egen læge, blev jeg virkelig bekymret, da feberen bare steg og steg og ringede til vagtlægen. Han bad os også vente hjemme, indtil nyt testsvar forelå. Som de artige borgere vi jo er, gjorde vi det.

  Rene havde stadig 40,5 i feber, som vi slog ned med Pano’er m.m., så han i det mindste kunne holde ud at være lidt ude af sengen. Søndag (på 4.dagen med 40,5 i feber) fik han vejrtrækningsbesvær, sådan slemt. Nu var han selv bekymret også. Stadig intet svar på den f…… Corona test!

  Så blev det mandag, stadig uden svar på testen, og han var nu så sløj, at jeg hele dagen overvejede, at køre ham på hospitalet uden videre. Sidst på eftermiddagen ringede jeg til vagtlægen igen, da vi stadig ikke havde fået svar på testen. Jeg bad vagtlægen læse i journalen, så han lige kunne se, at Rene også er diabetiker. Det ændrede så på sagen. Han indlagde ham lige på stedet.

  Indlagt på Covid-afsnit

  Vi kom ind i Corona-afsnittet i modtagelsen, off course, for alt står jo i Coronaens tegn. Netop som vi ankom til hospitalet, tikkede beskeden ind på telefonen, at Corona testen var negativ, igen! Jøsses, hvad fejlede han så??

  Tusinde prøver blev taget og sendt med kurer til Århus til analyse. Der var et døgns ventetid og vi blev stadig behandlet som om Rene var coronapatient.. Lægerne troede simpeklthen ikke på resultatet af den nyeste test. Først da man fik infektionstallet, som var på vej mod 300 (nomalt ligger det under 8) begyndte de at mistænke andre ting, for så var det jo nok ikke en virus. Great!

  Legionærsyge

  Hele aftenen tog de prøver og gav ilt, men han havde stadig 40,5 i feber og kunne knapt nok trække vejret. Den der lille iltslange i næsen, som vi alle har prøvet efter en operation, gav jo ingenting, da hans iltbehov var meget større. Man ventede stadig på svar på den ‘rigtige’ corona test – den der man tager via en slange ned i lungen, gennem næsen. Samtidig satte de ham nu i antibiotika behandling på mistanke om Legionella. Dælme ja.

  Samme symptomer som Corona, bare kæmpe infektionstal, som i forløbet nåede op på 560. Morgenen efter blev han kørt på intensiv afdelingen, hvor han lå i 5 døgn og kæmpede for sit liv, bogstaveligt talt. Først om aftenen sent kom svaret på alle prøver. Det VAR Legionella. Goddammit.

  Han var så syg at han hallucinerede. Blodtrykket var over 303/127 en af dagene og der fik lægerne og sygeplejerskerne, det der væmmelige udtryk i øjnene, som gav mig kuldegysninger. Han fik lunge- og blæredræn ind. De drænede 1,2 liter vædske fra den ene lunge alene, som var klappet sammen og den anden var godt på vej til at gøre det samme.

  Lægerne overså Legionlla

  Fordi man allerede om fredagen overså andre sygomme på grund af Corona, kom han alt for sent i den rette behandling og måtte have alle de døgn i respirator behandling på intensiv afdelingen. Det var nervepirrende og jeg havde konstant kvalme og en kæmpe knude i maven over det, som skete med ham. Alt var uvist. Ham kæmpede for livet og jeg kunne kun se på og sætte min lid til intensiv personalet.

  Heldigvis har han et stærkt hjerte, så han klarede alle strabadserne og kunne komme hjem weekenden efter, men lommerne fulde af medicin. Vi er dybt taknemmelige for al den professionalisme der blev udvist på begge de intensiv afdelinger, som vi var på i den uge. TAK til den vanvittgit dygtige overlæge i Randers, som lynhurtigt opdagede vandet og de punkterede lunger, inden det var for sent. TAK til de super kompetante intensiv sygeplejersker, som havde helt styr på slanger og ledninger. Bare TAK, af vores begges hjerter!

  Corona fylder for meget

  Men tænk lige på, hvad Corona gør ved os!! Vi overser andre alvorlige og livstruende sygdomme i Coronaens tegn. Legionella har en dødelighed på 10-15%, LANGT højere end Corona og så overser man den i første omgang, fordi alle er så fokuserede på en virus, en VIRUS for pokker! Rene blev lagt hen i et hjørne i Corona-afsnittet og lå der i 12 timer, indtil et lyst hoved fandt ud af at han havde en infektion, IKKE en virus!!

  Det her indlæg er egentligt også ment som en slags opråb til alle om, at huske at tænke længere ud. Længere ud end Corona. Ikke at Corona ikke er en frygtlig virus, men der findes rent faktisk sygdomme, som er langt farligere og mere dødelig for ALLE mennesker, ikke kun de ældre og dem i risiko gruppen. De sygdomme risikerer vi at overse, fordi vi er blevet Corona-blinde!

  Tænk lige over det næste gang, I får feber eller andre Corona lignende symptmer. Der findes andre sygdomme, trods alt…..

  Pas på de tomme boliger i denne tid

  • Og så husk lige, hvis I har sommerhus eller ferielejlighed, som har stået tom her under Corona’en, at rense vandrørene inden I tager bad eller bruger vandet. Det er nemlig der Legionella bakterien, den djævel, gemmer sig!

  Så har du nok Corona alligevel…….Troede jeg…Men nej, det var en ganske anden og frygtelig sygdom. En helt vanvittig oplevelse for os begge (Rene husker heldigvis ikke det hele).

  Han er færdig med antibiotikaen nu og snart helt på toppen igen og har allerede gået over 100 km, siden han kom hjem fra hospitalet. Jeg er sikker på, at det er alle de gåture som han tager hver uge, som reddede hans liv.

  Keep going, Honey!!

  Mens skoven stadig var grøn
  Mens skoven stadig var grøn
 • Livets gang

  Chokolade-årene – den bedste alder!

  ikke reklame | elsker mit liv
  ikke reklame | elsker mit liv

  Chokolade-årene – den bedste alder!

  Det her sted i livet…

  At være det her sted i livet, hvor jeg er lige nu, føles som den allerbedste alder, jeg har været i. Når jeg kigger mig tilbage, ser jeg et liv fyldt med masser af opgaver og udfordringer, som er blevet løst en ad gangen – ja, nogle gange flere ad gangen. Ikke sådan at forså, at mit liv har været op ad bakke hele vejen, slet ikke. Det var lige nogle år indimellem, hvor det var ret meget op ad bakke, men ellers har det indtil nu været sådan frisk fremad med 120 km i timen.

  Og jeg har nydt hvert sekund!! Jeg kalder de her dejlige år efter 50, for Chokolade-årene. Men hvad er chokolade-årene egentligt for nogle år og især, hvad er de for mig?

  @schokoladenjahre

  Jeg faldt for et stykke tid siden over en skøn dame på Instagram, som kalder sig @schokoladenjahre. Hun er livsstilsblogger med et on-line magasin, som henvender sig mest til kvinder på +45. Hun er skøn at følge, fordi hendes billeder er lækre og at hun er en tyskfødt moden kvinde, som har været ude omkring i verden og har boet i bl.a. Italien, ses tydeligt på hendes blog og Insta-profil. Lækker kvinde med en god smag.

  Men det er egentlig ikke, for at reklamere for hendes blog og Insta profil, at jeg skriver om hende. Det er mere fordi, at jeg, da jeg første gang så hendes profil, straks tænkte ‘Chokolade-årene’ – fedt navn. Og selvfølgelig er det da det, som livet efter 50 år, skal betegnes som.

  Taknemmelig for mit liv

  Chokolade-år! Det er da Chokolade-år. Nu er der masser af nydelse og godt liv, knapt så meget arbejde. Og nu må jeg jo godt. Spise chokolade, når jeg vil. Ingen børn ser det. Jeg bestemmer selv over chokoladen. Det må da være den bedste tid i livet.

  Jeg er enormt taknemmelig for det liv jeg har haft indtil nu og mine ambitioner går blandt andet i retning af mere dejligt liv, med tid til livet. Vi har en fantastisk balance mellem job og fritid, sådan at begge dele er blandet sammen og vi gør det, som skal gøres arbejdsmæssigt i skøn mix med fritiden. Det vil sige, at vi nogen gange vælger at holde fri på en mandag, men så har vi måske også arbejdet om søndagen.

  Hvor jeg er i livet nu, giver det nære mere mening. Min mand, vores familier og gode venner er mere betydningsfulde eller ligestillet med mit job. De jobmæssige ambitioner jeg havde for få år sidener nu erstattet, af andre ambitioner eller planer, om man kan sige det. På det mere nære plan.

  Til til det nære

  Nu om dage nyder jeg, at lære at bage glutenfrit og at fodre mine høns. Jeg elsker at være i haven og pille ukrudt op og klippe buske og nusse rundt. Når vi inviteretr gæster bruger jeg vild meget tid på at forberede det, med planlægning af menu og forbereder alt i god tid. Kort sagt så er jeg endnu mere vild med hjemlige sysler, end jeg har været nogensinde før.

  I denne her alder værdsætter jeg også, at have rigtig god tid til mig selv Også meget mere end jeg har gjort for. Det er så også nødvendigt, for tingene tager altså mere tid en for 10 år siden. Der skal mere til for at jeg stadig kan føle, at jeg holder mig selv godt nok ved lige. Der skal seriøst mere spartel til, altså;-)

  Det er skønt, at have tid til træning hver dag (eller næsten), at bruge god tid på pleje af hår, hud, fødder, negle. At indkøbe og forberede godt, hjemmelavet og sundt mad, tager seriøst også lang tid. Jeg har slet ikke tid til, at have et udfordrende arbejde mere.

  Masser af livserfaring

  Jeg nyder faktisk, at jeg er i Chokolade-årene nu. Jeg er et sted i mit liv, hvor jeg ikke længere frygter at blive ældre. Jeg har lært mig, at se min alder som et kæmpe PLUS. Jeg har masser af livserfaring, som kan bruges konstruktivt. Jeg plejer, at sige at jeg har lige så meget livserfaring, som en 90-årig (og jeg er kun 57). Hvorfor, kan I jo læse mere om f.eks. her eller her.

  Jeg ved hvem, jeg er. Jeg er ikke bange for at tabe ansigt. Jeg har nu (næsten) lært at sige fra, når mine grænser er ved at blive overskredet, at være bestemt, samtidig med at jeg er (forsøger at være) mild og forstående.

  Jeg har accepteret, at ting indimellem bare sker, uden at jeg har indflydelse på det eller kontrol over det. Jeg ved nu, at tiden bare skal gå, så falder tingene på plads af sig selv. Jeg er faldet til ro i min krop, elsker min krop, selvom den er begynt at knirke lidt og også er blevet mere fyldig sine steder. PYT, jeg er helt i orden, som jeg er.

  Ingen bekymringer mere

  Jeg er holdt op med at bekymre mig (ret meget), for de fleste bekymringer bliver jo i virkeligheden aldrig til noget. Så det er bare spild af god tid og giver en masse ondt i maven og søvnlæse nætter og om I alle ved, så er søvnen særdeles vigtig, især nu hvor linjerne skal holdes fra døren.

  Jeg nyder roen i mit liv, den ro som endelig er ved at indfinde sig efter alle årene med fuld fart på livet, med først børn og siden karriere med en fyldt kalender. Udsigten til lange uger fyldt med møder og 1000 arbejdsopgver, er ikke længere et must for mig. Hellere en tom kalender, faktisk, for det betyder, at jeg har alt min tid for mig selv…

  Jeg ved, hvad jeg kan og står for og ved også, at jeg aldrig stopper med at lære og med at udvide min horisont. Jeg bliver aldrig træt af projekter, dog nu selvvalgte af slagsen;-)

  Jeg tror på, at smil, grin, det at ha’ det sjovt, at engagere sig og skabe gode kontakter, er essentielt, når man skal ældes med ynde. Det er virkeligt vigtigt, at holde kontakt til de venner, der vil mig det bedste – og gå en stor bue uden om de bekendtskaber, der dræner mig for energi og livsglæde. Jeg forsøger, at tilrane mig så meget god energi, som muligt – og det smitter jo, som bekendt!

  Tag ikke dig selv alt for alvorligt og TAK til min mand

  I min alder skal man ikke tage hverken sig selv eller verden alt for alvorligt. Der vil altid være udfordringer, men derfor behøver vi ikke at dvæle ved dem konstant. Det er vigtigt, ikke kun at lede efter hullerne i osten. Vi vælger jo selv.

  For mig er det også vigtigt hver dag, at huske at skønne på, at jeg så mega heldig at have mødt min livsledsager, som deler livsindstilling med mig og som i høj grad er medvirkende til at jeg kan leve sådan er liv i frihed og med tid til livet, ssammen med ham.

  Det vil jeg for evigt være ham taknemmelig for!

  Chokolade-årene – det er nu! Husk at nyde dem, for de bliver ikke genudsendt!

  morgentræning i spanien
  morgentræning i spanien
  sensommer stemning - torre del mar
  sensommer stemning – torre del mar
  glutenfrit bagværk
  glutenfrit bagværk
  champagne abonnement
  champagne abonnement
  tid til livet
  tid til livet
  god aften herfra...
  god aften herfra…

  Er du også i Chokolade-årene?

 • Sandgaarden

  Ja, vi er rejst til Spanien!

  endelig tilbage | middelhavet for foden af bjerget
  endelig tilbage | middelhavet for foden af bjerget

  Ja, vi er rejst til Spanien! – og jeg føler, at jeg lige har lyst til, at give livstegn fra mig hernede fra. Der er nemlig flere, som har udtrykt ægte bekymring for, om det nu også var en klog beslutning af os. Alså at flyve til Spanien.

  Efter grundig overvejelse

  Lad mig først sige, at vi overvejede det virkeligt grundigt og var faktisk klar på, at måtte aflyse helt op til afrejsedagen, hvis situationen ændrede sig drastisk hernede. Det gjorde den så heldigvis ikke og vi tog afsted for nogle dage siden. Læs også mit indlæg om hvordan vi krydsede fingre, for at corona ikke udviklede sig værre end den er nu.

  Selve turen herned gik så fint. Vi bar mundbind under hele turen. Man har dog lov til at tage det af, når man skal spise eller drikke, både i lufthavnen i Danmark og på flyene undervejs. I lufthavnen i Amsterdam, hvor vi altid mellemlander, var det selvfølgelig også med mundbind hele tiden.

  Det at bære mundbind hele tiden vænner man sig hurtigt til og det tjener jo ens eget og alle andres bedste i den sidste ende og så giver det fint mening for mig.

  Hernede i Andalusien har der været omkring 50 nye smittede per 100.000 indbyggere de seneste 14 dage. Til sammenligning har der i Danmark været omkring 30-39, som jeg kan læse det på statistikkerne. Så ved jeg godt, at tallene stiger hernede for øjeblikket, men jeg kan så fortælle, at de restriktioner man arbejder med er noget skrappere end dem vi har tumlet med i Danmark. I kan læse mere om de forkellge restriktioner lige her. Den side, samt SSI.dk har jeg gennemtrevlet de seneste uger, kan jeg fortælle.

  Vi bor på Bjerget og alt det med mundbind

  Vi bor jo som I ved, oppe på et bjerg med udsig til både Middelhav og de andalusiske bjerge. Vores hus ligger i en urbanisation med 30 huse i alt og vi er for tiden de eneste, som er her. Vi er helt alene heroppe og så er det jo svært at blive smittet med noget som helst.

  Selvfølgelig skal der købes ind nede i byen, men det klarer jeg alene, med mundbind og handsker på. Ved indgangen til supermarkedet står der vagter, som sørger for, at selv de handsker man har på, bliver afsprittet inden man begynder at røre ved varerne.

  Hvis vi vil på cafe eller restaurant er det på med masken fra vi står ud af bilen og hen til cafeen, hvor vi så må tage den af, når vi har sat os ved et bord. Når man går ture er det med maske på. Kun hvis man løber eller cykler eller træner på et strand gym, må man lade masken hænge uder hagen. Alle personer fra 6 år og opefter SKAL bære mundbind fra i dag, hernede.

  Restriktionerne i Andalusien

  Generelt er alle diskoteker, spillesteder, dansebarer m.m. lukket helt ned stadigvæk, ligesom i Danmark. På restauranter og cafeer skal der være 1,5 m mellem bordene og der må max være 10 personer i et ‘selskab’. Alle restaurationer lukker kl. 01.00, noget lig Danmark.

  Så er det desuden forbudt at indtage alkohol i det offentlige rum, dvs. på stranden og i gaderne, medmindre man sidder på en strandcafe eller bar. Man må heler ikke ryge i det offentlige rum, hvis ikke man kan overholde 2 meters reglen.

  Der vanker kæmpebøder, hvis man ikke overholder reglerne. Dette gør jo, at alle passer på alle og ingen snyder, for ingen ønsker at blive peget fingre ad, som den der ikke passer på andre.

  En meget vigtig ting at tage med i overvejelserne om at rejse herned er det faktum, at når man opholder sig udendørs, er der meget mindre risiko for at blive smittet, selv uden mundbind. Jeg har hørt at det er 20 gange vanskeligere at blive smittet udendørs end indendørs.

  Derfor tror jeg på, at der kommer styr på smitten, også i Spanien, inden ret længe.

  Vi er allerede på plads og nyder det hele

  Nu tænker I nok, at det så må være super kedeligt at være hernede, når nu man ikke kan gøre som man plejer…. Det frygtede jeg selv at det ville blive, men det er slet ikke tilfældet. Vi er indtil nu mere herhjemme i huset end vi plejer og det nyder jeg faktisk. Vi har det hele for os selv og da vi har 30+ grader hver dag, foregår meget af tiden ved poolen, skiftevis med skyggen.

  Jeg har fået bagt rugbrød (medbringer altid et par poser færdig rugbrødsblanding hjemmefra) og vi har været på planteskole og har fået købt planter og krydderurter, som allerede er plantet ud. Nu er her som her skal være og som vi kan lide det. Nu kan vi nyde det hele og solen og glæde os over, at vores sommer er blevet forlænget med en måned.

  Hvad med forsikringen?

  Hvad med forsikringen? Ja, altså vores forsikring dække præcis som den plejer, UNDTAGEN corna relateret sygdom. Hvis vi bliver smittet og syge af corona, skal vi på det offentlige hospital, medmindre vi selv vil betale for privathospital. Men hvis vi brækker et ben, så er det privathospital og hjemtransport og hele pibetøjet.

  Øvelsen går så på IKKE at blive smittet og syge, mens vi er hernede og det tror jeg på, at vi klarer. Så snart vi lander i Danmark igen, bliver vi testet i lufthavnen og igen efter 3-4 dage. I den periode er vi selvfølgelig i karantæne derhjemme på Sandgaarden.

  Nå, det blev lige lidt langt, men jeg føler at det er lidt vigtigt, at få sendt et budskab til alle de, som er bekymrede derhjemme. Vi er IKKE rejst med hovedet under armen og tør godt anbefale andre, at rejses herned, som det er nu. Bare overhold de lokle og nationale restriktioner, så er I passet godt på.

  Vi føler os faktisk mindre udsat for smitte her i Andalusien, Spanien – end da vi var hjemme i Danmark.

  Ja, vi er rejst til Spanien! Synes I, at vi er uforsigtige?

  På vej...
  På vej…
  Vores aftenhimmel
  Vores aftenhimmel
  fredagsboblerne
  fredagsboblerne
  vejret er pragtfuldt
  vejret er pragtfuldt
  mi casa
  mi casa
  lille bobo på aftentur
  lille bobo på aftentur
  nu vil han bare hjem
  nu vil han bare hjem
  der er langt ned
  der er langt ned
  poolen er vores redning
  poolen er vores redning
  nyeste påfund til vores lille have
  nyeste påfund til vores lille have
  nye krydderurter
  nye krydderurter
  udsigten fra 'baggården'
  udsigten fra ‘baggården’
  palme i aftensol
  palme i aftensol
  det lille udekøkken
  det lille udekøkken
  elsker det hvide mod det blå, blå
  elsker det hvide mod det blå, blå
  'baggården'
  ‘baggården’
  opgangen til huset
  opgangen til huset
  mere dejlig udsigt
  mere dejlig udsigt

  Skønneste mandag til jer alle!

 • Livets gang

  “Skal du fylde så meget?”

  bikini og røjsere, love it!
  bikini og røjsere, love it!

  “Skal du fylde så meget?” Det spørgsmål har jeg godt nok hørt mange gange i mit voksne liv.

  Hver gang jeg har hørt det, har jeg tænkt: “JA , Jeg skal fylde lige præcist så meget, som jeg gør !!” – “Og nej, egentligt har jeg ikke brug for bekræftelse, men jeg elsker bare at tale, fortælle og skrive og så er f.eks. bloggeriet en super opfindelse til det brug”.

  Det rammer mig altid…

  Hver gang jeg har fået spørgsmålet kastet mod mig, har jeg altid lagt en dæmper på mig selv og hvad jeg egentlig følte, var det rigtige for mig at gøre. Altså, jeg lukkede mig lidt ind i mig selv bagefter og gik så rundt, som sådan en lille skygge af mig selv i et stykke tid. Jeg tænkte, at jeg faktisk havde det okay, så ‘spørgeren’ havde da nok ret og måske skulle jeg bare klappe lidt i.

  Jeg følte, at jeg nok skulle skrue lidt ned for mig selv og for alt det jeg stod for. Jeg behøvede jo heller ikke at fylde så meget og være så meget (for nogle åbenbart). Så det var nok bedst, at jeg bare holdt mund lidt og stillede mig om bagved.

  Janteloven lever, desværre, endnu

  Først for nyligt er det gået op for mig, at det var og er Janteloven som talte – ud af munden på andre mennesker!

  F… Janteloven!

  NB! For de af jer, som ikke ved hvad Jantloven er, kan I lige læse op på det her.

  Men som årene er gået og jeg blev ældre og mere livserfaren, er jeg begyndt at svare igen – højt!

  Jeg vil ikke længere lægge låg på den, jeg er og insisterer på at være mig selv 100%. Måske støder det nogen, måske synes nogen, at jeg fylder for meget. So be it!

  Dem gider jeg ikke længere lytte til – eller ligge under for. Jeg ved nu, at det er DEM, som har et problem og ikke mig. Det spørgsmål siger mere om de, som stiller det, end det siger om mig!

  Mine 3 kategorier

  Så nu hvor jeg er i mit 57. år, deler jeg folk op i tre kategorier eller folk deler faktisk sig selv op:

  Kategori 1: Er du på min side – spiller vi på samme banehalvdel og i samme farve trøje, so to speak?

  Kategori 2: Er du ved min side – bakker du mig op?

  Kategori 3: Eller står du bare i vejen for mig?

  Vælg dit svar med omhu!

  Sidstnævnte kategori spilder jeg aldrig mere tid på. Basta bum!

  Vælg klogt! - elsker det her citat
  Vælg klogt! – elsker det her citat

  Nu er jeg mig selv 100%

  Jeg er ærlig overfor mig selv nu og viser mit sande jeg og ikke kun en lille skygge af mig, som kun viser 1/10 af, hvem jeg faktisk er. Det er vigtgt for mig at kunne gøre, så jeg ikke mister mig selv, ligesom alt for mange (og her kommer en påstand, so hit me!) især kvinder gør.

  Jeg er bare nødt til at være HELE mig, hvis jeg skal kunne leve mit liv fuldt ud. Jeg vil ikke holde mig tilbage pga. angsten for hvad andre synes, eller for hvordan jeg bliver opfattet eller set (skævt) på!

  F.eks. er mit bloggeri ofte en årsag til, at jeg stadig får stillet spørgsmålet. Så sent som sidste gang jeg holdt foredrag, kom det hoppende ud af munden på en af tilhørerne. Men jeg gav svar på tiltale og havde en god mavefornemelse med det.

  Jeg får også spørgsmået i andre sammenhænge. Der er ikke nogle bestemte anledninger til det, det er bare sådan kommet flyvende ud af munden på mennesker, som jeg har haft i mit liv i kortere eller længere perioder. Det er egentligt flabet og respektløst, at stille et andet menneske sådan et spørgsmål, ikke?

  Det er vigtigt for mig, at jeg er tro mod mig selv, og går med det, som føles rigtigt for mig!

  “Skal du fylde så meget?” Ja, gu’ skal jeg så!!

  Bliver du også tysset på og forsøgt dæmpet ned ind imellem?! Finder du dig i det?

  mormormedstiletter
  mormormedstiletter

  F… Janteloven!

 • Livets gang

  Throwback torsdag – til engang i Afrika

  mine afrikanske børn
  mine afrikanske børn

  Throwback torsdag – til engang i Afrika. Sådan er overskriften i dag. Men hvorfor nu det?

  Jeg boede i Afrika

  Jo, fordi jeg med jævne mellemrum får spørgmål om tiden, da jeg boede i Afrika. For jer som ikke har opdaget det, har jeg nemlig engang boet i et af verdens varmeste lande i et par år. Botswana.

  Min tid dernede sidder som et både godt og dårligt minde. Forklaringen på det får du ved at læse nogle af mine ældre indlæg, om lige netop den tid. Find dem under ‘Afrika – mit eventyr’.

  Ester og Hazel

  I dag har jeg genopfrisket mindet om dengang min huspige, Ester var gravid og fødte lille Hazel. Jeg tænker så tit på hende og hendes små og alle de andre små og store børn, jeg mødte dernede. Måske er det fordi mine egne døtre er i den fødedygtige alder nu og vi får børnebørn sådan ret jævnligt i de her år.

  Når jeg ser, hvilke fantastiske betingelser vores børnebørn fødes og vokser op under, sammenligner jeg. Og ikke mindst når jeg ser og hører, hvordan de gravide mødre (og fædre) bliver passet på her i landet, så mindes jeg og sammenligner.

  Det får mig bare tit til at tænke på, hvor sølle og sundhedsfarligt det er, at føde børn i Afrika og endda i Botswana, hvor jeg boede. Selvom det er et af de højst udviklede lande på det afrikanske kontinent.

  Jeg har allerede for mange år siden skrevet om Esters graviditet og lille Hazels fødsel og om hvordan jeg følte, at jeg bare var nødt til at hjælpe, alt hvad jeg kunne. Den lille dreng, som min chauffør og huspige allerede havde da jeg flyttede dertil, var lille og tynd. Tsafadswa var en lille klog fyr, som gerne ville lære og jeg forsøgte at tage mig tid til, at hygge med ham ind imellem. Vi skypede sammen ved mit skrivebord, til mine børn i Danmark og de lærte ham via Skype at tælle til 10. Fantastisk og helt rørende, at se den lille fyrs kæmpestore glæde og stolthed, når han fik ros.

  Jeg var nødt til at rejse hjem

  Selvom der er gået mange år nu – over 10 – siden jeg lærte dem at kende, så har jeg det, som om det var lige her for kort tid siden, at jeg rejste hjem. Der var ingen vej tilbage, jeg måtte hjem og det var faktisk næsten ligeså svært at forlade dem, som det to år forinden havde været, at forlade mine egne børn og mit første lille barnebarn hjemme i Danmrk.

  Jeg efterlod mine ansatte i deres eget land, med midler nok til, at de ville kunne klare sig rigtigt godt. Hvis ellers de forstod at forvalte, det jeg efterlod. Det er det, som jeg ofte tænker over. Klarer de sig? Passede de på, det som de fik?

  Og hvordan går det med de to små børn, Tsafadswa og Hazel, som nu må være 11 og 7 år gamle? Og de andre børn ude i bushen hos Familien Max? Går de i skole? Får de ordentligt mad? Har de fået flere søskende? Lever de overhovedet i dag??? Det er næsten ikke til at bære, at tænke på, men det er sådan det er, at bo dernede og være indfødt. Der er stor risiko for, at børnene ikke når at blive voksne.

  Sygdom er hverdagskost

  Ikke så meget på grund af fejlernæring lige i Botswana, for de har mad ok. Nej, mere på grund af sygdomme, som de ikke tager alvorligt. Klik på foregående link, så ved du hvad jeg mener! HIV/AIDS, tuberkulose og nu Corona. De fleste indfødte har ikke råd til at gå til lægen og tager derfor ikke sygdomme alvorligt nok, for det ofte er for sent.

  Jeg har flere gange sendt unge kvinder med små børn til lægen, for min regning og i alle tilfældene blev de hjulpet, og børnene blev raske igen. På nær én gang.

  Modet svigter mig…

  Hvis jeg havde modet, tog jeg derned og så med mine egne øjen, hvordan de allesammen har det i dag. Men jeg tro ikke, jeg tør. Jeg føler, at jeg har været dér. At jeg ikke kan gøre mere, at det ikke hjælper, at de bare skal være i fred og have lov at udvikle sig i deres eget tempo, ikke i vores.

  Jeg vil ikke presse mit vestlige menneske- og livssyn ned over hovedet på dem og tvinge dem til at føle og tænke som mig. For de evner det ikke. Det er for svært for dem og de bliver forvirrede og kommer til at gøre dumme ting, i deres iver efter at gøre tilpas.

  Men derfor må jeg gerne tænke på dem – tit – og bede for at de alle er okay stadig og at de fik det bare en anelse bedre af det, jeg efterlod til dem.

  Throwback torsdag – til engang i Afrika – tak fordi du læste med.

  See you later!

  den næstmindste i landsbyen
  den næstmindste i landsbyen
  ester med lille nyfødte hazel
  ester med lille nyfødte hazel
  tsafadswa
  tsafadswa
  hazels nye garderobe
  hazels nye garderobe
  storesøster med den fine kjole på
  storesøster med den fine kjole på
  jeg var helt solgt
  jeg var helt solgt

  Ke tla go bona kgantele!

 • Livets gang,  Mor og Mormor-kategorien,  Sandgaarden,  Spanien

  Siden sidst + Laura Thomsen, igen!

  'jeg er en vildbasse'
  ‘jeg er en vildbasse’

  Siden sidst + Laura Thomsen, igen! Ja, måske en lidt underlig overskrift, men det er for lige at catche op med de sidste par uger uden indlæg.

  Allerførst vil jeg lige advare om, at det her indIæg er MEGA langt – så ved I det! Og I ved jo også, at jeg elsker at skrive herinde og i dag har jeg nærmest abstinenser, så nu er her en update!

  Feriegæster

  Vi havde jo unge mennesker fra København på en uges ferie for et par uger siden og så flyver tiden altså afsted. Der er så meget, der skal nås, så meget der skal sludres om og så meget der skal opleves, mens de er her. Heldigvid flytter de tilbage til Jylland til december og så bliver det noget nemmere at ses. Vi glæder os!!

  Vildbassen aka Leonora Elvira

  Ellers havde vi jo fornøjelsen af at passe Leonora en dag. Hun er dælme sjov. Startede med at præsentere sig selv sådan her: “Hej, jeg hedder Leonora og jeg er en vildbasse”.

  Jaaamen, så var mormor jo lige til at skrabe op fra gulvet og putte i en spand. ‘Vildbassen’ fylder 3 år til december og det er helt uforståeligt hvor tiden dog blev af og to dage efter sin fødselsdag, skal hun være storesøster til en lillebror. Hvis han altså kommer til terminen;-) Glæder mig så meget til at se ham.

  Det er også blevet til en lille cafe-tur til Café Dyrby’s med Leonora og hendes gravide mor. Det var en hyggelig dag, hvor Leonora fik prøvet alt, hvad der findes af aktivitets redskaber i gågaden. Hun er virkelig et aktivt barn og elsker vand, så det indgår i næsten alt, hvad hun laver for tiden.

  Champagne for alle

  Min augustkasse fra Champagneforalle.dk kom også, mens jeg var ‘out of office’ og det var sørme nogle lækre bobler, skal jeg hilse og sige. Samtidig med august kassen kom 4 ekstra flasker af juli kassens Rosé Champagne, som jeg er pænt pjattet med og derfor var nødt til at bestille mere hjem af.

  Samme dag, som augustkassen og de ekstra flasker landene på gårdspladsen, fik jeg leveret bl.a. 2 kilo blåmuslinger fra Friskfangetfisk.dk som jeg altid får leveret fra. Alt deres fisk er leveret direkte fra Hvide Sande og mega lækket. Hvor tilpas var det ikke lige, at blåmuslingerne kom samme dag som champagnen????

  På ture i dejlige Danmark

  I tiden der er gået, har vi været i både Søndervig og Hvide Sande et par gange og spist frokost. Det var superhyggeligt, at se noget andet end sin egen have. Først sammen med de unge mennesker og efterfølgende hos gode venner, som har sommerhus derude, oppe på toppen af et klit. Awesome nok! Tusinde tak for gæstfriheden.

  Så har vi været ude at sejle!! Knasme ja! Et andet hold dejlige venner inviterede os på en tur på Limfjorden i sidste uge og jeg må da bare lige indrømme, at jeg er fan af at sejle deroppe. Der er så mange fine steder, man kan ligge til og få lidt lækkert at spise. Det var fantastisk endelig igen at mærke bølgerne under sig og vi er sgu lidt i vildrede med det sejleri, for vi savner det godt nok, big time. Vi havde en aldeles fremragende dag på vandet og var mega trætte, da vi ramte Sandgaarden sidst på dagen. Tak for en skøn dag!!

  Laura Thomsen Luxury

  Hvad mere? Jo, for susen da. Laura Thomsen Luxury fik et besøg mere af mig. Søde Laura havde postet et foto på Instagram af en fuldstændig overlækker jakke, som nærmest kaldte på mig. Min dejlige mand synes, at jeg da skulle forenes med den fine jakke og ja…det førte jo lidt mere med sig, som altid. Det er eddermame en lækker butik, du har Laura. Jeg er ved at udvikle mig til stamkunde, kan jeg godt mærke.

  Her skal jeg lige indsparke, at ja, jeg reklamerer for Lauras lækre butik, men jeg betaler selv for mine indkøb;-) Så er det lige på plads, ik’?

  Nyt i haven!

  Nå ja, selvfølgelig har vi da også lavet lidt nyt i haven, eller rettere på terrassen. Vi har fået en kæmpe markise installeret og spicet det hele lidt op med en virkelig eksklusiv gaspejs og lidt nyt pynt. NB! reklame, men uden betaling!

  Jeg fandt nemlig sådan en vintage trækurv hos Haveoasen og den er bare helt perfekt til vores terasse, synes jeg. Sammen med den har vi stillet en marokkansk lampe – købt samme sted og en kurve lampe. Jeg synes, at de tre ting komplementerer hinanden rigtig godt og passer fint sammen med resten af stilen.

  Denne her terrasse er altså så hyggelig nu og helt i stil med resten af haven, hvis nogen spørger mig. Vi er selv så glade for det hele og er stort set hele dagen derude i denne her tid, fordi det bare fungerer så godt.

  Al mad bliver til beredt derude og ikke kun på grill, nææh, Le Chef har skam også kogeplade og andet vigtigt grej i udekøkkenet. Vi spiser næsten ikke indenfor, kun morgenmaden nogle dage, men ellers lever vi ude. Helt pragtfuldt!

  Vi har bestilt flybilletter

  OG OG OG – vi har bestilt billetter til Spanien med afrejse en af de sidste dage i august og vi er SPÆNDTE for at sige det mildt. Nej, JEG er spændt! I morgen er det helt præcist 5 måneder siden, vi kom hjem dernede fra – med hiv og sving og tomme lufhavne efter en lidt uhyggelige hjemrejse, sådan helt spøgelses agtigt. Der var faktisk næsten kun os to og Bobo i gangene i lufthavnene.

  Det er nok mest mig som har betænkeligheder ved at skulle flyve derned lige nu, men sådan er jeg. Rene er SÅ klar og det bliver jeg helt sikkert også. Jeg er bare lidt bekymret for, om vi kommer til at opleve nedlukning af Europa med hjemkaldelse af alle i udlandet og alt det der, om vi har prøvet i marts. Det har jeg ikke rigtigt lyst til at genopleve, ærligt…

  Derfor holder jeg øje med Udenrigsministeriet hjemmeside dagligt plus siderne for de spanske regioner og herunder jo selvfølgelig Andalusien. I øjeblikket ser det ud til at smitten arter sig nogenlunde om herhjemme i Danmark, så jeg er optimistisk:-)

  Men vi flyver jo selvfølgelig også ned til vores eget hus. Vi skal ikke bo på et hotel, hvor vi skal stå i kø ved en buffet med mange mennesker. Vi er bare os selv oppe på Bjerget, så vi kan gå deroppe og passe os selv. Det er jo ikke så forskelligt fra livet her på Sandgaarden under Corona’en. Bare det ikke bliver for kedeligt…bum, bum, bum…

  Kun når vi skal handle eller ud at spise eller til stranden, skal vi køre ned fra huset og der skal vi jo selvfølgelig have mundbind og handsker på, men det er jo allerede næsten også sådan i Danmark nu, så intet nyt ved det.

  Jo, jeg kan mærke, at mens jeg skriver det her indlæg, er jeg allerede ved at glæde mig meget mere end i går. Det bliver skønt at rejse fra sommer – til mere sommer, ikke?? Er det uansvarligt at rejse, synes I??

  Filmstjerner for en dag…

  Hov, vigtig info! Inden vi rejser, når vi lige at medvirke i en TV udsendelse på TV midt-vest! Noget om haver! Det er da stort – for os i hvert tilfælde. Mon vi så bliver filmstjerner??? Jeg smider lige noget op om, hvornår vi kan ses på kanalen;-)

  Siden sidst er der sket en del, som I kan læse og så har jeg vist ikke engang husket det hele.

  Med ønsket om en pragtfuld dag!

 • Sandgaarden,  Spanien

  Uhhh, jeg savner Spanien!

  mere af det her, tak!
  mere af det her, tak!

  Uhhh, jeg savner Spanien! Nu er det godt nok længe side vi kom hjem dernede fra, læs lidt om det her. Det er mere end 4 måneder siden vi satte foden på jorden i Danmark og her har vi været lige siden. Ikke meget anderledes end for de fleste andre danskere.

  Vores andet hjem

  Som I nok ved, plejer vi at være i Spanien i længere perioder hen over året, undtagen højsommer, som vi holder her på Sandgaarden. Fordi haven kræver os og fordi vi bare elsker at være her om sommeren. I år ingen undtagelse.

  MEN alligevel trækker Spanien i os nu. Vi plejer at flyve derned sidst i august, men i år er det som om slutninen af august, er meget langt væk. Billetterne er bestilt og nu krydser vi fingrene for at vi kommer afsted.

  Vi er klar!

  Ansigtsmaskerne er også købt og vi er klar, så PLEASE! Corona, lad nu være med at f…. det hele op igen, ik’?

  Flere af vores naboer er også danskere (jeps, en ægte dansker koloni;-)) og de har skrevet og ringet til os hen over sommeren, om vi dog ikke snart kommer derned. Det er da ikke til at holde ud, så jeg vil afsted NU!

  Hvad jeg især savner

  Der er så meget skønt, som jeg savner dernede, men især glæder jeg mig til at besøge vores yndlings tapas bar i Nerja, få en sejltur med katamaranen, at lave mad i vores eget køkken, at sidde på terrasen og nyde solnedgangen, at spise brunch på en af vores favorit strandbarer (som dog nu har fået nye ejere og nyt navn), at….

  Ja, jeg kunne blive ved og nu varer det så kun en måned, til vi er sfsted. Hvis altså Corona vil….!

  stam-tapas-baren
  glæder mig til dette her
  glæder mig til dette her
  den her solnedgang
  den her solnedgang
  ku' godt sådan en tur lige nu
  ku’ godt sådan en tur lige nu
  morgenjuice Beobab style
  morgenjuice Beobab style

  Fuld af forventningens glæde!

 • Sandgaarden

  Have reportage fra vores have!

  så er vi her igen!
  så er vi her igen!

  Have reportage fra vores have! Jamen, ved I lige hvad…Så blev det i dag, at man så os i den lokale avis. Igen! For tredje gang på et år. For nyligt lavede jeg en lille teaser på denne her have reportage i dette indlæg.

  Sidste års artikler i avisen

  Måske man husker artiklen om Mormormedstiletter sidste år? Så var der endnu en artikel med masser af fotos inde fra Sandgaarden – boligreportage i efteråret. Nu er der så i dag en stor have reportage herfra i den lokale avis. Det er vi simpelthen så stolte over og også vildt glade for, at nogen gider tage fotos og spørge os til, hvorfor vi knokler rundt i denne her skønne have hver dag.

  Den dag fotografen og journalisten var her, viste haven sig fra sin allerbedste side og solen var fremme og alt var perfekt. Det er blevet sådan en fin reportage og vi er mega tilfredse med slut produktet, selvom vi jo kan vise masser af andre fine steder i vores have end dem, som der er blevet plads til i avisen.

  Vi har fokus på…

  Vi har særligt lagt vægt på de steder i haven, hvor vi har lavet nyt siden vi flyttede ind eller hvor vi har lavet større opdateringer og det er lidt sjovt at se det beskrevet og fotograferet i avisen:-)

  Nå, men det var bare lige en service info, hvis nu du ikke holder den lokale avis, men alligevel er nysgerrig på at læse reportgen…

  det skal det!
  det skal det!
  Her er sgu dejligt
  Her er sgu dejligt
  Magasinets forside
  Magasinets forside

  Tak fordi du læste med!

 • Træning

  Mandag = Morgentræning

  pilates klar
  ikke reklame | pilates klar

  Mandag = Morgentræning og sådan er det hver mandag! Og tirsdag! Og onsdag! Og torsdag! Og fredag og lørdag, for det meste…Jeg har en regel om, at jeg må holde en, max to fridage fra min træning, på en uge.

  Søndag er fridag

  Søndag er den dag jeg holder mest af, at have fri for træning. Det er som om, at søndag bare er sådan en rigtig fridag. Vi arbejder jo heller ikke om søndagen, eller det er faktisk løgn, for jeg tjekker min mail hver dag, året rundt, også om søndagen, men det er en helt anden snak.

  Med søndag om fast fridag skal der jo trænes hver dag resten af ugen. Det kan sommetider godt være lidt stramt, at få det prioriteret, som dagens førte punkt. Når det sker for mig, at jeg får lyst til at springe over (og det sker hver eneste uge, tro mig), så har jeg lavet mig et slags mantra for mange år siden, da jeg startede med min morgentræning. Som nogle af jer ved, så har jeg jo trænet på denne her måde i snart 30 år (27 for at være helt præcis).

  27 år med træning

  Jeg har før skrevet om min træning , f.eks. lige her. Jeg startede først med at træne regelmæssigt efter, at jeg var fyldt 30 og havde født mine 3 døtre. Det var ikke på grund af vægten eller noget, men bare fordi jeg følte, at min krop trængte til det efter 3 fødsler og hvad der følger med sådan nogle af småskavanker.

  Det var Charlotte Bircow, som inspirerede mig til at komme igang og jeg har fulgt hende lige siden. Cool nok, synes jeg. Nu er repertoiret godt nok udvidet med gåture indimellem og pilates har sneget sig ind, som en fast bestanddel. Jeg elsker pilates og heldigt for det, for det er faktisk den allerbedste træning for min ryg, som jeg jo brækkede for et par år siden.

  Motivationen er et mantra

  Nå, men motivationen til at stå op og trække i træningstøjet næsten hver eneste morgen, er det her mantra jeg lavet mig og det går sådan her:

  • Jeg har valgt aldrig at blive fed!
  • Min brækkede ryg har brug for det!
  • Morgentræning kck-starter mig og giver mig energi til dagens opgaver!

  Behøver jeg at forklare mig her? Nej vel… Det er bare nok til at jeg kommer igang og jeg siger de tre sætninger for mig selv hver morgen, mens jeg børster tænder og overvejer at skippe træningen;-)

  Vi har alle en pligt

  Hvis man spørger mig, så har vi alle en forbandet forpligtelse til at holde os i form, spise fornuftgt og holde os langt væk fra hospitalerne, så længe vi selv kan gøre noget for det. Jeg vil gerne blive ved med at kunne passe mit tøj og har ikke lyst til at blive syg med en livstilssygdom, som jeg selv har kunnet undgå.

  Og lige det med livsstilen er jo et ømtåleligt emne her på matriklen, for vi er begge nogle livsnydere og vi ved, at det er farligt og netop også derfor er jeg striks med min træning.

  At jeg så har en ryg, som aldrig bliver helt god igen, er alene en motivationsfaktor af de helt store, for mig. Jeg kan slet ikke overskude det hvis jeg bliver sat ud af spillet af en ryg, som ikke kan bruges til noget, delvist fordi jeg ikke har passet min træning.

  Ja, det var min motiation for at springe direkte i træninstøjet hver morgen, for at træne med glæde!

  Hvad motiverer dig til at træne, hvis du altså gør det?

  57 år - ret stolt
  57 år – ret stolt
  klar til start
  morgentræning
  mine vigtigste redskaber
  mine vigtigste redskaber

  Skøn mandag til jer!!

 • Mode og skønhed

  Den perfekt kombi for min +50-årige hud

  ikke betalt reklame | oslo skin - hver dag
  ikke betalt reklame | oslo skin – hver dag

  Den perfekt kombi for min +50-årige hud er en kombi af ud- og indvendig hudpleje. Ja, jeg er med på kollagen-vognen og dette indlæg er blevet til, alene for min egen regning. Det vil sige, at jeg IKKE får noget som helst for at reklamere for OsloSkinLab. Jeg gør det simpelthen fordi, jeg er vild med kollagen-pulveret og fordi det virker!

  OsloSkinLab

  Jeg startede med OsloSkinLab’s pulver hver eneste morgen, for snart 1 1/2 år siden. Jeg skrev om det for ca. 1 år siden lige her. Effekten holder bare og resultatet er blevet meget flottere, som tiden er gået. Jeg si’r det bare. Tag nu feks. det der appelsinhud, som man får med alderen på balderne og baglårene, ik? Vi får det allesammen, når huden bliver slappere med tiden, så bare vent;-)

  Men altså, mit er blevet betydeligt glattere og huden føles meget blødere at røre ved. Ikke at det er væk, vel, men det er bare meget pænere nu, efter at have drukket pulveret i mit første glas vand hver eneste morgen i 17 måneder. BUM!

  Samtidig med at jeg drikker OsloSkinLab’s pulver, har jeg skiftet næsten hele min hudpleje-portefølje over til ecooking (det får jeg heller ikke noget for at nævne). Ecooking testede jeg første gang i 2017 og skrev allerede dengang om det. Læs f.eks. her.

  Ecooking – food for your skin

  Min begejstring for ecooking er ikke aftaget, tværtimod. Jeg er kun blevet en endnu større fan af de lækre produkter, som er nemme at bruge og som bare taler til mig, hver gang, jeg tager en krukke eller flaske frem fra skuffen. Tak til min navnesøster, for at have lavet de skønne produkter.

  Må jeg så også bare lige sige, at noget af det, som begejstrer mig mestved ecooking, er at Tina selv har blandet alle cremerne fra starten. Læs f.eks. om historien bag ecooking HER. Jeg vil vædde på, at du bliver lige så begejstret som mig. Hvis ikke, så giv mig lige en kommentar oppe i kommentarfeltet, ikke?

  Når du så alligevel er inde på ecooking’s hjemmeside, så læs også lige alt det andet, for det er seriøst lækker læsning:-)

  Jeg kan i hvert tilfæde sige, at min hud er blevet meget finere og afbalanceret, efter at jeg er begyndt at kombinere de to ting – OsloSkinLab og ecooking. Det er som om min hud bare har manglet alt, hvad der er i produkterne og nu er den SÅ glad.

  Den perfekt kombi for min +50-årige hud er simpelthen bare de to lækre brands tilsammen. Voila!!

  seneste køb fra ecooking
  seneste køb fra ecooking

  Hvad gør din hud glad?