Livsstil

Overgangsalderen – elsker eller hader?

Overgangsalderen - elsker eller hader?

Overgangsalderen – elsker eller hader? Inspireret af en artikel skrevet af Maria Pedersen må jeg lige grifle lidt ned om selvsamme emne, da jeg jo faktisk også er overgangsalders-ramt – eller jeg har i hvert tilfælde alderen og er i overgangen, såååå….Men når det så er sagt, så har jeg bare næsten ingen symptomer på at jeg nu ikke producerer æg længere. Jeg får det engang imellem lidt småvarmt og det er så det og det er ret fedt. Jeg kan slet ikke genkende alle de trælse ting, som Maria skrive om, men derfor er det da tankevækkende og ikke mindst underholdende læsning alligevel. Hun har en fed selvironisk humor!

Men hvor er det da øv for alle de kvinder , som er så hårdt ramt og som kæmper i årevis med denne her alder, som jeg ser som slutning på en dejlig tid, men ikke mindst begyndelsen på en ny dejlig tid og som jeg stornyder og ser meget frem til. Det er da også meget værd at tænke på, er man rent faktisk ikke længere skal være udstyret med tamponer osv i håndtasken og være nervøs for om nu man kan trække i hvide bukser uden risiko for gennemblødning;-)

Åh, jo, jeg har tabt håret! Eller….mit hår er blevet væsentligt tyndere og meget mere candyfloss-agtigt hen over det seneste år og det er da rimeligt irriterende, når man nu som jeg altid har haft et kraftigt hår. Jeg har prøvet både substral og meget andet godt til håret, men intet hjælper, så nu er jeg en lille smule i panik over det…..meeeen skulle det så være det eneste overgangs-bøvl som rammer mig, så siger jeg da, Tak!:-) Ikke sådan at forstå, at jeg elsker overgangsalderen, men jeg hader den så heller ikke – tænker den nærmest som endnu en ny og lidt spændende fase i mit liv og er spændt på hvordan jeg ender med at have det om et par år:-) Det er jo også en helt naturlig proces som vi alle skal igennem på godt og ondt og hvis man glider med den i stedet for at stritte imod, så går det garanteret nemmere…Men det er blot M I N teori;-)

Nu er der så helt sikkert nogen, som vil mene, at når jeg er så heldig næsten ikke at have nogle symptomer, så skal jeg da slet overhovedet ikke udtale mig om overgangsalderen, M E N jeg tænker alligevel at der er så mange myter om hvor forfærdeligt det hele er, at jeg bliver nødt til at pippe lidt op om det, for at yngre kvinder ikke skal frygte tiden helt så meget. Vil egentligt bare lige slå fast, at vi er nogen som overlever tiden og som kommer ud på den anden side som endnu mere fantastiske mennesker, mere hele, mere runde (på alle måder), mere rummelige og tolerante og endnu mere “K V I N D E R” – for det er jo egentligt bare det som det handler om ikke? Vi er kvinder og denne tid er en del af vores kvindeliv så lad være med at tage det så tungt og kom derud af, nyd livet i stedet for at fokusere på overgangen, så går det hele lidt lettere!!!

Jeg har virkelig ondt af de kvinder som skal bøvle så meget i denne her ret lange periode, som overgangsalderen jo strækker sig over for deres vedkommende og tænker om det mon altid har været sådan eller om det er noget, som er opstået i takt med udviklingen og alt det stress vi går og har eller om man bare slet og ret ikke har talt om det i ‘gamle’ dage? Hvad tror I???

Overgangsalderen - elsker eller hader?

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.