Livsstil

Hvornår bliver bloggere ‘stuerene’?

Hvornår bliver bloggere 'stuerene'?
C H A M P A G N E-T I D

 

Hvornår bliver bloggere ‘stuerene’? Forleden læste jeg et interessant blogindlæg hos en af mine næsten blogger-‘kolleger’, Sneglcille. Det var et rigtigt skidegodt indlæg, som handler om at det at være blogger ikke sådan rigtig er anerkendt, som et seriøst job endnu. Det handler også om, at nogle læsere desværre ser bloggere som nogle arrogante, lettere blærede typer der bare flasher sine alt for lækre liv uden at være virkeligt seriøse og uden at være i stand til at tage en arbejdsdag særligt alvorligt.

Rent faktisk har jeg konstateret at de dygtigste bloggere, altså de som lever godt af bloggeriet er de mest ærlige. De lader ikke som om de er noget, de ikke er, men er autentiske og åbne og lukker også sine læsere med ind, når det er træls. Men de som opfører sig arrogant og blæret ret hurtigt mister læsere og lige så stille forsvinder ud af offentligheden igen.

Her vil jeg så gerne komme med et indspark omkring det at bloggere sover længe og holder fri hele tiden, til trods for at jeg ikke er fuldtidsblogger – men dog uendeligt gerne vil være det engang. Jeg har gennem de 4 år som min blog har eksisteret on-off prøvet at fuldtidsblogge i korte perioder og det er altså ikke for småbørn, skal jeg hilse og sige. Man kommer på ingen måde sovende til et godt, gennemarbejdet blogindlæg, som er fyldt med fotos, man selv har taget i det rette lys og fra den helt rigtige vinkel. Det tager virkelgt lang tid at finde links til teksterne og indsætte billeder, sørge for at SEO (søgemaskineoptimeringen) er i top, at ens fotos har det korrekte format og tusinde andre ting. Så skal man jo også gerne planlægge lidt fremad, så det bliver lidt spændende at følge med på bloggen. Ja, jeg tør ikke engang tænke på hvor lang tid det tager for de professionelle bloggere, som laver kampagner og konkurrencer, at strikke deres indlæg sammen!! Et enkelt blogindlæg kan snildt tage 3 timer eller mere at producere (og det er ikke fordi jeg drikker kaffen med veninderne), hvis det skal være kvalitet og det er de fleste indlæg i min optik. Selvfølgelig skal der også være plads til dage, hvor man laver en 10-tings liste eller et andet lidt nemt indlæg, for vi kan alle have travle dage, ikke?

M E N med dette skrevet, så drømmer jeg alligevel om at kunne leve af bloggeriet, også selvom jeg er en halvgammel tøs allerede. Jeg elsker bare at skrive og tage billeder, så når de to ting kan kombineres så er jeg glad og det er da fedt at kunne kombinerer to af ens store interesser i et job og så M Å SK E kunne leve af det – engang:-)

Nå, men i dag må det vist være champagne-tid – jeg har fortjent det, synes jeg i hvert tilfælde selv:-)

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.