Livsstil

Fødselsdags kalas – men hvad skal vi spise?

Fødselsdags kalas - men hvad skal vi spise?
Min yndlings-kogebog

Når vi skal have kalas på lørdag, skal vi spise italiensk mad og et af de steder hvor jeg finder rigtigt meget inspiration til den slags dejligt mad er i denne bog og her hos modernemama.dk, som jeg for flere år siden så på TV og senere købte jeg en bog med opskrifter og nu er er sørme kommet en blog/hjemmeside med vildt mange flere lækre opskrifter..

Jeg er typen, som forbereder et gæstebud lang tid forinden, bare fordi jeg elsker det. Jeg hygger mig med at lave menuen, finde på bordpynt og få styr på duge, servietter og lys. Selve maden starter jeg allerede på dagen forinden, hvis det er muligt og køber også ind i god tid, så jeg kan have så meget tid som muligt i køkkenet dagen før og på selve dagen. Denne gang bliver der dækket bord fredag og  kødet marineres, ja, en af kødretterne kan jeg faktisk lave dagen før, for så bliver den bare ekstra lækker af at stå og trække smag hen over natten;-) Ihhh, jeg glæder mig!

Fødselsdags kalas - men hvad skal vi spise?
Råvarer af god kvalitet
Fødselsdags kalas - men hvad skal vi spise?
Olivenolie – flydende guld!
Fødselsdags kalas - men hvad skal vi spise?
Uhmmm, hvidløg…

Italiensk mad er skønt at spise, synes jeg, fordi det består af få og enkle råvarer, som man selv doserer i styrke indtil den ønskede smag er der – en dejlig måde at lave mad på. En af hemmelighederne bag god italiensk mad er efter min mening at finde de bedste råvarer, ikke at gå på kompromis med kvaliteteten og at spise retterne med det samme mår de er lavet, så de er så friske som muligt – og så elsker jeg simpelthen bare enkeltheden og det rustikke ved det italienske køkken.

Fødselsdags kalas - men hvad skal vi spise?
Fyldte tomater
Fødselsdags kalas - men hvad skal vi spise?
Det gode italienske brød

På lørdag skal vi starte med en lille forret med rejer, derefter to kødretter: en kyllinge ret i tomat/hvidvins sauce og en rosmarinstegt svinekam. Dertil ovnstegte kartofler med bagte hvidløg og panchetta, en grøn salat og ricottafyldte tomater samt et rigtigt godt brød, men det får I at se senere:-)

Nu vil jeg arbejde lidt mere og derefter skal der købes ind, så jeg kan starte madlavningen i morgen.

Ha’ en skøn torsdag!

 

2 Comments

 • Patricia

  Ihh.. Det lyder som et sandt festmåltid! Håber, du tager nogle billeder af retterne, selvom du ikke er så vild med at fotografere din mad.. (Var lidt skuffet, da du havde spist i Herning forleden:())

  Glæder mig meget til du skal i gang med sejladsen.. HVornår skal hun i vandet igen?

  Hav en dejlig dag

  • admin

   Hi hi:-) Jeg har atsp bare noget med det de der madbilleder, men jeg skal nok tage fotos af forberedelserne og det færdige resultat, promise!
   Undskyld, at jeg tog billeder forleden aften, men det passede ligesom ikke rigtigt ind, hvis du forstår:-)

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.