Livsstil

Den perfekte måde at bruge sin søndag på

Den perfekte måde at bruge sin søndag på
smuk

Den perfekte måde at bruge sin søndag på er et indlæg skrevet af Anjaline Nissen, som jeg for nyligt blev jeg kontaktet af og som i dag er min gæsteblogger.

Anjaline er en frisk pige på 43 somre og som sådan befinder hun sig jo i mit segment (næsten;-)), dog nok en del yngre af sind end jeg. Arbejdsmæssigt forsøger hun sig for tiden som selvstændig inden for en række bæredygtighedsprojekter. Der udover, og det er her det bliver interessant for mig, overvejer hun at starte sin egen blog, da hun rigtigt godt kan lide at skrive om det som rører sig i livet, blot mangler hun modet til at komme igang og derfor tænkte jeg at hun skal have chancen for at prøve det af her hos mig i dag!

Indlægget Anjaline har skrevet er blevet til på baggrund af et besøg for nylig på Nationalmuseets modehistoriske udstilling og hendes fine artikel får I lige her (jeg har indsat billeder, da jeg jo altid krydrer min blog med fotos, som I ved):

Den perfekte måde at bruge sin søndag på

FashionForests Modevidenskab bragte for nylig en god beskrivelse af Nationalmuseets modehistoriske udstilling, hvor museets direktør, Rane Willerslev, som nærmest har opnået status af ’folkekær’ efter TV-programmerne ’Ranes museum’, også giver sit humoristiske besyv med om vildmarkens mode og om firsermode. Udover at artiklen på Modevidenskab er ganske sjov ikke mindst i kraft af Rane Willerslevs udtalelser, sætter den også på ganske udmærket vis fokus på en af Nationalmuseets vigtige og meget smukke samlinger – nemlig den modehistoriske samling, som kan følges på museets hjemmeside. Netop denne samling af beklædninger, som strækker sig helt tilbage fra år 1700 er intet mindre end fantastisk, da den med de flotte tilhørende beskrivelser straks tager betragteren med en på en historisk forestillingsrejse fyldt med spændende oplevelser. Modevidenskab beskriver det blandt andet således: 

(…) som fører en lige tilbage i kostumerummet på det Kgl. Teater i 1780, hvor en brokadebelagt slåbrok gøres klar til at blive vist til et forventningsfuldt teaterpublikum. Eller tilbage til slotsfesten anno 1875 til et skønt syn af en ung adelskvinde, som svæver henover et bonet dansegulv til lyden af smuk klassiske musik, hvor den illusoriske svævende effekt er skabt af en fortryllende promenadetoilette, hvis slæb gør at både ben og fødder slet ikke kan ses.Eller tilbage til år 1900 til den store familieskovtur, hvor mænd iført en hvide sommerhabitter med matchende sommerhatte begav sig ud i det grønne med rigtige grovflettede kurve og rødternede duge – dengang hvor solen altid skinnede og der var rigtige skovture til.

Den perfekte måde at bruge sin søndag på
golden shoes

   

Samlingen indeholder næsten alt tænkeligt lige fra kjoler over nattøj til babytøj, som det så ud for hundredvis af år siden. Samlingen er, som det også kan ses på hjemmesiden, delt op i perioder, så er man kun interesseret i en eller få perioder, kan man let navigere til lige præcis det man ønsker. Og hvad der også gør netop denne samling speciel er at den indeholder tøj fra så nyligt som 1980’erne, så hvis man er kommet til verden i eller omkring 1980’erne har man måske selv minder, som knytter sig til denne tid og det tøj, man havde på – og måske finder man endda sin egen modemæssige yndlingsperiode genskabt i denne samling. Det gjorde Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev tilsyneladende idet han til Modevidenskab udtalte:

(…) Modevidenskab spurgte nationalmuseumsdirektør, Rane Willerslev, om hvilken periode i hans liv, han synes bedst om modemæssigt, og svaret herpå var utvetydigt, at det var 1980’erne. Årsagen hertil skal, som Willerslev udtrykker det – og bestemt ikke overraskende for direktørens humoristiske tilgang til historiefortælling – findes i at: ’1980’erne må have været et årti med højt til loftet, når noget så grimt som firsermode har fået lov at eksistere og blomstre så længe’.

Den perfekte måde at bruge sin søndag på
en divas kåbe

Om 1980’erne rent faktisk var en tolerancen tid, eller om det blot var mere en tid, hvor vi alle kollektivt men tavst indgik enighed om, at vi skulle iføre os nogle til tider lidt pudsige antræk samt stifte nogle meget boppede og meget høje frisurer må stå hen i det uvisse. Hvad der er sikkert, er imidlertid at man, modeinteresseret eller ej, her i 2018 bør udforske Nationalmuseets modehistoriske samling og bare nyde synet af de flotte klæder og give sig hen til de fantastiske historier, som følger med. Det er en billig og yderst lærerig og oplevelsesfyldt aktivitet, som klart vil kandidere til den perfekte måde at bruge sin søndag.

God fornøjelse  

Den perfekte måde at bruge sin søndag på
av
Den perfekte måde at bruge sin søndag på
ku godt være 2018
Den perfekte måde at bruge sin søndag på
trendy igen
Den perfekte måde at bruge sin søndag på
blå drøm
Den perfekte måde at bruge sin søndag på
på med tournuren
Den perfekte måde at bruge sin søndag på
forårs dress

     

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.