go grey perioden
Livsstil

At blive ældre og Go Grey eller ej?

At blive ældre og Go Grey eller ej? Det er jo for tiden det store spørgsmål verden rundt, for kvinder i mit alders segment. Jeg har skam da også en holding til det og det får jeg lyst til at bringe op i dag.

Go Grey

For noget tid siden, faktisk i april i år, postede jeg et opslag på Instagram, hvor jeg stolt fortalte, at jeg havde været frisør. OG for første gang i over 30 år havde jeg ikke fået farvet mit hår. Helt i tråd med tidsånden for mit segment. Jeg mente det. Dengang. At jeg ville Go Grey. Fordi jeg ikke frygter min alder. Jeg er da nærmest lidt stolt over, at jeg er 58 år og stadig har energi til overhovedet, at tage stilling til, hvilken farve mit hår skal have nu og i fremtiden.

Nu er der så imidlertid sket det, at mit hår ikke lige artede sig, som jeg havde drømt om, da det ‘Gik Grey’. På ingen måde. Det blev sgu lidt fladt i det, i toppen. Jeg har bare ikke et hår, som er velegnet til at være gråt – endnu. Det ser simpelthen så trist ud, når det vokser ud uden farve i. Ikke engang de vildeste hårprodukter kan løfte det mere end 10 minutter ad gangen. Det gider jeg bare ikke arbejde med.

Derfor har jeg nu været hos min søde frisør, Sanne, og fået farvet mit hår igen! Nemlig! Og jeg er stadig stolt af min alder og frygter ikke hverken grå hår eller slappe balder eller mormor arme. Nix. Jeg gider bare ikke have sådan noget helt trist, fladt hår ovenpå hovedet.

Selvfølgelig er der også andre ting i det at lade sit hår vokse gråt ud. Det er jeg helt med på. Når hår bliver gråt, bliver det mere modtageligt for f.eks. solen og mere porøst. Det sker fordi den farve håret tidligere indeholdt og som har en beskyttende effekt på hårstråene, ikke længere er til stede. Det passer meget godt med, at jeg selv har oplevet, at mit hår blev lidt kedeligere end da det var farvet.

PS! Det her viden har jeg fra beautyspace.dk, som arbejder med de bedste forskere og hår eksperter, så hende tror jeg på!

Miljø og allergener

Med det sagt, så er jeg godt klar over, at det her også handler om miljø, allergi og bæredygtighed og at trenden nok er udsprunget heraf oprindeligt for nogle år siden. Den tog så for alvor fart under Corona, hvor vi ikke KUNNE komme til frisøren i en lang periode. Det gav os alle mulighed for at afprøve konceptet. Nogle holder fast, andre gør ikke.

Jeg gør ikke, men sikrer mig derimod, at de produkter min frisør bruger skader miljøet mindst muligt og at de selvfølgelig ikke indeholder allergener. Så jeg fortsætter fra nu af, med at få farvet mit hår og jeg er så glad for det.

Nu ved jeg godt, at I er nogle, som vil holde den påstand, at det er fordi jeg frygter alderdommen og vil holde fat i mit blonde hår og så videre og så videre. Men det gør jeg slet ikke, som jeg også skrev lige før.

Stolt af min alder

Jeg er stolt af min alder. Jeg er stolt af, at jeg stadig interesserer mig for mig selv. For at være den bedste udgave af mig selv hver eneste dag.

Det indebærer så for mit vedkommende, at jeg farve mit hår. At jeg træner her dag – skiftevis pilates/genoptræningsøvelser fra brækker ryg og så Charlotte Bircow fitness efter hendes super gode og virkeligt effektive videoer. TAK, Charlotte!

Med mid er der heldigvis rigtigt mange andre kvinder i den her aldersgruppe, som er ligeså stolte af sig selv og som hver dag, lever livet fuldt ud og på ingen måde er gået i stå. Heller ikke selvom de er Gået Grey;-) Jeg er sgu lidt misundelig på jer, som har det der helt perfekte sølvfarvede hår, helt naturligt. Det skal I vide!

At blive ældre og Go Grey eller ej? Ja, det var dagens indlæg og jeg modtager gerne kommentarer af enhver art og håber ikke jeg har trådt nogen over tæerne…?

Er du med på Go Grey trenden?

Jeg glæder mig til at læse din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.